reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ale w kroczu masz to uczucie ciężkości ?
Ja czasem jak wstanę to czuje kamień ale wyżej i odrazu muszę siku.
A ostatnio jak mi brzuch twardnieje to cały brzuch mi się stawia. Mam na to bardzo uważać. Tylko , że czasem czuje , że jest twardy a czasem nic nie czuję więc nie wiem jak mam to liczyć. Bo jak będę miała więcej niż 7 to szpital...
Tak. W kroczu. Oczywiście siusiam częściej ale nie ma jakiś korelacji siusiania z tym bólem...

Ja właśnie wracam od lekarza i wszystko w porzadku. Szyjka 3 cm twarda i zamknięta. Następna wizyta 14.06. Maluszek waży ok 1100 g:) ból spojenia łonowego skonsultowany i jest normalny.
Pytałam o skurcze łydek i polecił mi na noc brać magnokal bo mam niedobory potasu. Jeść dużo pomidorów i kiwi.
Pytałam tez o wyjazd na Mazury i powiedział że ok ale zobaczymy na następnej wizycie co i jak bo być może będę musiała się częściej pokazywać na wizytach więc trzeba to jakoś skoordynować.Glukoza w normie mogę jeść truskawki i ponoć już po 10 zł za kg można w Krakowie kupić będę polowała jutro:))

To teraz do 4 czerwca czekam na USG;))

Czyli same dobre wiadomości☺
Do pełni szczęścia brakuje zdjęcia Dzidzi ☺
Ja też już czekam na nasze truskawki. Ostatnio pytałam się w warzywniaku o polskie truskawki to pani powiedziała, że w hurtowni już są ale po ponad 25 zł i nie biorą jeszcze bo takich drogich nikt by im nie kupił.

Smoki ? Bierzesz więcej niż jeden ?:)

Mam aż dwa☺ to może wezmę oba. Jakby jeden np upadł na podłogę a Mały się darł ☺ katastroficzna wizja ☺ z córką jak płakała to dałam cyca i już bo smoczek był ciągle wypluwany. Nie wiem jakie upodobania będzie miał synek ☺

reklama
I ubranka na 56 też już mam zamknięte :)
W końcu :) teraz tylko czekać na paczkę , prac , prasować i w komodę :D
To mniejsza część :):):)
Zobacz załącznik 857593 Zobacz załącznik 857594 Zobacz załącznik 857595 Zobacz załącznik 857596 Zobacz załącznik 857597
Piękne ❤️ Ja muszę troszkę poczekać z praniem ubranek, bo poki co nie miałabym gdzie ich wkładać. Musze się rozejrzeć za meblami do pokoju małej i coś w końcu zamówić. A tatuś musi zabrac się za oczyszczenie pokoju i pomalowanie :p

Do góry