reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mam aż dwa☺ to może wezmę oba. Jakby jeden np upadł na podłogę a Mały się darł ☺ katastroficzna wizja ☺ z córką jak płakała to dałam cyca i już bo smoczek był ciągle wypluwany. Nie wiem jakie upodobania będzie miał synek ☺
:O nie pomyslalam o upadku :D
Czyli jak byl zdenerwowany to uspokajalas cycem ? Nie balas się , że przyzwyczaisz i będzie wolał o pierś nawet jak nie będzie głodny ? :huh:

Piękne ❤️ Ja muszę troszkę poczekać z praniem ubranek, bo poki co nie miałabym gdzie ich wkładać. Musze się rozejrzeć za meblami do pokoju małej i coś w końcu zamówić. A tatuś musi zabrac się za oczyszczenie pokoju i pomalowanie :p
Ja też nie dużo pochowałam bo robię na raty, jak raz na kilka dni znajoma da mi pudełka , tak to nawet nie prasuje bo chce od razu chować odpowiednio rozmiarami a nie wszystko na raz :)
A na kiedy masz termin ? To widzę , większość odświeża pokoiki , urządza na nowo :) i tak Wam zazdroszczę ❤️ ja jeszcze na to trochę poczekam :( ale za to będę mogła urządzać całe mieszkanie na raz :D

Ja też nie dużo pochowałam bo robię na raty, jak raz na kilka dni znajoma da mi pudełka , tak to nawet nie prasuje bo chce od razu chować odpowiednio rozmiarami a nie wszystko na raz :)
A na kiedy masz termin ? To widzę , większość odświeża pokoiki , urządza na nowo :) i tak Wam zazdroszczę ❤️ ja jeszcze na to trochę poczekam :( ale za to będę mogła urządzać całe mieszkanie na raz :D
Ja mam termin na 24 sierpnia. Mamy niby jeszcze trochę czasu, ale z jednej strony wolałabym mieć to już z głowy i spokojnie czekac na malutka ;) a Ty na kiedy masz termin? No to tez wyzwanie przed Tobą :p My na początku mówiliśmy, ze nie będziemy robic od razu pokoju, a dzidziuś będzie z nami w sypialni. Ale jak to sobie pomyślałam to w sypialni nie ma już nawet gdzie łóżeczka wstawić, jedynie takie malutkie na kółkach :-D A gdzie reszta rzeczy dla małej, wiec zrobimy już od razu, będzie miała swój kat.

Ja mam termin na 24 sierpnia. Mamy niby jeszcze trochę czasu, ale z jednej strony wolałabym mieć to już z głowy i spokojnie czekac na malutka ;) a Ty na kiedy masz termin? No to tez wyzwanie przed Tobą :p My na początku mówiliśmy, ze nie będziemy robic od razu pokoju, a dzidziuś będzie z nami w sypialni. Ale jak to sobie pomyślałam to w sypialni nie ma już nawet gdzie łóżeczka wstawić, jedynie takie malutkie na kółkach :-D A gdzie reszta rzeczy dla małej, wiec zrobimy już od razu, będzie miała swój kat.
No pewnie, że lepiej zrobić wszystko wcześniej i mieć spokojna głowę :) ja się cieszę , że już wszystko kupiliśmy , torby mam spakowane. Jeszcze tylko wózek k parę rzeczy muszę dokupić , uprać , uprasowac resztę ubranek i też tylko czekamy :) ja mam na 28 lipca. Ale czuję , że urodzę dużo wcześniej. Lekarze też mi to sugeruja :/
My później w mieszkaniu u siebie będziemy mieć sypialnie wspolnie z mala, dopiero po jakiś dwoch latach przenosimy się do salonu. A może już do tej pory uda nam się kupić trzy pokojowe i będziemy mieć wymarzona sypialnie z łożem małżeńskim :D Zobaczymy :)
A wy będziecie biegać po ubranka przy przebieraniu małej czy już odrazu będzie spała u siebie a wy u siebie ?:)

ja też mam na 24 sierpnia ;) i też czeka nas malowanie pokoju, ale w sypialni damy łóżeczko dla synka i będzie z nami spał :D zakupy w ikei jeszcze musimy zrobić, a chcę komodę kupić na ubranka dla dzidzi :D ale to dopiero w czerwcu pojedziemy ;P dziś zabrałam się za przeglądanie ubranek, jeszcze z 8 reklamówek mi zostało, żeby wybrać na razie te najmniejsze :D @klaudiaa975 ja miałam robione badanie antyHCV jakoś na początku ciąży właśnie..:) do szpitala też wezmę smoczek, może akurat się przyda ;)

reklama
Do góry