reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super [emoji173]️ bardzo ładne :):)
my za dwa tygodnie skręcamy łóżeczko jak będzie Kamil :)
Materac włożymy ale myślę , czy pościel i baldachim też układać już ? Czy tylko nie potrzebnie się zakurzy wszystko ? Lepiej przed samym terminem ? :)

Broń Boże, pościel i baldachimy to na sam koniec jeśli nawet i nie wtedy jak Ty będziesz w szpitalu i wieczór wcześniej przed powrotem najlepiej jak facet to założy. Materac owwszem, ale wszystko pod folia najlepiej trzymać żeby się nie kurzyło :) ja za tydzień w poniedziałek będę miała już łóżeczko ogarnięte, ale zakrywamy je folia, a materac zamawiam 10 czerwca i tez zostawiam go w folii oryginalnej :)

reklama
Broń Boże, pościel i baldachimy to na sam koniec jeśli nawet i nie wtedy jak Ty będziesz w szpitalu i wieczór wcześniej przed powrotem najlepiej jak facet to założy. Materac owwszem, ale wszystko pod folia najlepiej trzymać żeby się nie kurzyło :) ja za tydzień w poniedziałek będę miała już łóżeczko ogarnięte, ale zakrywamy je folia, a materac zamawiam 10 czerwca i tez zostawiam go w folii oryginalnej :)
A będziecie zakładały te prześcieradło ochronne ? Ja dostałam ta poduszkę klin i chyba ja wsadzę pod materac, żeby był ten skos do ewentualnego ulegania podczas snu

A będziecie zakładały te prześcieradło ochronne ? Ja dostałam ta poduszkę klin i chyba ja wsadzę pod materac, żeby był ten skos do ewentualnego ulegania podczas snu
Ja tego klina nie mam ale moze cos podloze pod materac ;) a przescieradlo ochronne ,ja narazie nie chyba nie ;) az tak jeszcze nie przepusci z pampersa ;)

U nas mąż będzie rozkładał i łóżeczko i pościel jak będziemy już w szpitalu z dzidziusiem. Nie bardzo widzę sens rozkładania tego wcześniej bo się pokurzy i będzie zajmować miejsce a nie mamy go dużo.
Łóżeczko i materac zamówię gdzieś miesiąc przed porodem żeby nawet złożone nie zajmowalo miejsca.

Klina nie mamy j nie będę kupować natomiast prześcieradło ochronne koniecznie :) po doświadczeniu z córką twierdzę że lepiej je mieć od początku:)

U nas mąż będzie rozkładał i łóżeczko i pościel jak będziemy już w szpitalu z dzidziusiem. Nie bardzo widzę sens rozkładania tego wcześniej bo się pokurzy i będzie zajmować miejsce a nie mamy go dużo.
Łóżeczko i materac zamówię gdzieś miesiąc przed porodem żeby nawet złożone nie zajmowalo miejsca.

Klina nie mamy j nie będę kupować natomiast prześcieradło ochronne koniecznie :) po doświadczeniu z córką twierdzę że lepiej je mieć od początku:)
Mowisz? Moja az tak nie robila zeby przeciekalo.. ale w sumie kazde dziecko jest inne.. poza tym zawsze mozna zamowic pozniej :p
Ja lozeczko mam rozlozone w kazdym zakamarku domu juz,za tapczanem,za szafami,wiec jak przyjdzie materac nie mam gdzie go schowac :p a kupilismy uzywke wiec i tak trzeba go umyc :p

To mi teraz nie chce sie zbytnio jesc wlasnie.. nie mam jakos apetytu,nie wiem co zjesc.. i tak szukam.. jedynie co zjem z checia to lody :p
Mi tez właśnie nie, mój facet zjadł teraz późny obiad a ja jadę na arbuzie, pomarańczy, winogronach i bananie :D taka zażyczyłem sobie kolacje

reklama
Ja łóżeczko kupię na koniec czerwca moze ciutke szybcjej i sie wtedy już odrazu skręci a przecieradlo na materac założę jak już mała się urodzi po powrocie ze szpitala , to chwila moment i założone :)

My mieliśmy nie skręcać łóżeczka , tylko dopiero jak będę w szpitalu to rodzina skręci. Ale porozmawiałam z K i on chce to zrobić, woli miesiąc / dwa wcześniej ale będziesz miał to zadowolenie , że robi to on nie mój brat czy jego tata. Najwyżej tylko poukładam jak dziewczyny wszystko na materacu i baldachim czy wyścielenie pościeli to już zrobi mama jak będę miała wychodzić ze szpitala :):) nie mogę się doczekać. A czuje , że to już tak blisko do porodu :)
Aa ja całe szczęście zastopowalam z jedzeniem... pierwszy trymestr taki miałam, bo jak nie zjadłam to mi było niedobrze, teraz jem normalnie i całe szczęście bo w pierwszym trymestrze przytyłam 8kg teraz tylko 5
A ja znowu całą ciążę jem jak przedtem. Jedynie w pierwszym trymestrze schudłam 8 kg bo nic nie mogłam przełknąć. Ale później już normalnie. Nawet nie wiem co to zachcianki ciążowe :(

Do góry