reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze dziewczyny mam problem i nie wiem od czego.. dzis krazylam po miescie i trafilam na wc,no i rozwolnienie.. ide do domu w polowie drogi czuje ze nie wytrzymam(tak jak wtedy co wam opowiadalam, ze o malo w row nie poszlam) i faktycznie nie dotarlam do ubikacji.. tzn dotarlam ale w polowie za pozno i w jednej trzeciej nie trafilam do ubikacji.. teraz znowu mam biegunke.. a zjadlam loda.. przed przyjazdem do domu tez zjadlam loda.. zauwazylam ze np po wypiciu mleka tez sie tak dzieje.. wstyd mi za to co dzis sie stalo ,tak jakby zwieracze mi nie trzymaly.. ale czemu po mleku i przetworach mlecznych? W drugim trymestrze moglam to litrami pic i nic a teraz nawet lody? Zalamana jestem bo szczypie mnie w srodku i nawet cos sie tam uszkodzilo od tej biegunki bo kropki krewki byly ale takie drobniutkie,bladorozowe,nie zywa krew.. jakby tylko delikatnie uszkodzona sluzowka byla.. :oops::oops::oops::oops::oops:
W ciąży często wychodzą alergie bądź się nasilają.
Może nietolerancja na białko mleka krowiego? Ból brzucha, biegunka i może wysypka wystąpić.
Ja w ciąży z synem dostałam pokrzywki na całym ciele. Do dzisiaj nie wiem od czego. Od tamtej pory pokrzywki nie miałam a wczoraj przy łokciach po plamie wyszło. Dziś przy nadgarstku ale jak nie drapie to się chowa. Także na razie nie sieje paniki. Gorzej jak mnie całą wysypie jak w ciąży z synem.

reklama
W ciąży często wychodzą alergie bądź się nasilają.
Może nietolerancja na białko mleka krowiego? Ból brzucha, biegunka i może wysypka wystąpić.
Ja w ciąży z synem dostałam pokrzywki na całym ciele. Do dzisiaj nie wiem od czego. Od tamtej pory pokrzywki nie miałam a wczoraj przy łokciach po plamie wyszło. Dziś przy nadgarstku ale jak nie drapie to się chowa. Także na razie nie sieje paniki. Gorzej jak mnie całą wysypie jak w ciąży z synem.
Tzn nie mam wysypki tylko biegunke ale wczesniej pilam mleko itd w ciazy i to duuuzo..

Kurcze dziewczyny mam problem i nie wiem od czego.. dzis krazylam po miescie i trafilam na wc,no i rozwolnienie.. ide do domu w polowie drogi czuje ze nie wytrzymam(tak jak wtedy co wam opowiadalam, ze o malo w row nie poszlam) i faktycznie nie dotarlam do ubikacji.. tzn dotarlam ale w polowie za pozno i w jednej trzeciej nie trafilam do ubikacji.. teraz znowu mam biegunke.. a zjadlam loda.. przed przyjazdem do domu tez zjadlam loda.. zauwazylam ze np po wypiciu mleka tez sie tak dzieje.. wstyd mi za to co dzis sie stalo ,tak jakby zwieracze mi nie trzymaly.. ale czemu po mleku i przetworach mlecznych? W drugim trymestrze moglam to litrami pic i nic a teraz nawet lody? Zalamana jestem bo szczypie mnie w srodku i nawet cos sie tam uszkodzilo od tej biegunki bo kropki krewki byly ale takie drobniutkie,bladorozowe,nie zywa krew.. jakby tylko delikatnie uszkodzona sluzowka byla.. :oops::oops::oops::oops::oops:
Przy nietolerancji na białko mleka krowiego może zdarzyć się krew w kale. Śluz też może być.
Mi lekarz to tłumaczył tak. Alergeny kumulują się w naszym organizmie i w końcu jak zbiera się za dużo to 'wybucha jak bomba' a że ciąża to dodatkowe obciążenie dla organizmu to jak z czymś organizm by sobie poradził bez problemu tak w ciąży niestety nie da rady

Mam pytanko do pań które zmieniły niedawno swój stan cywilny. Kiedy mam pójść do kadr z informacją o zmianie danych? Jak odbiorę nowy dowód czy mogę iść bez żadnego dowodu zmiany stanu? I drugie pytanie..gdzie jeszcze muszę to zgłosić i czy musi być to od razu? Np u lekarza rodzinnego, czy mam iść od razu czy mogę przy najbliższej wizycie w ośrodku zdrowia?

Zaczynam to podejrzewac :( moze za duzo tego bylo i moj organizm powiedzial dosc?
Może spróbuj zjeść jakiś twarożek bez laktozy. Są jakieś tabletki na nietolerancję ale nie wiem jak to z przyjmowaniem w ciąży. Mam w rodzinie kilka osób które po zjedzeniu nabiału muszą niezwłocznie zażyć tabletkę bo inaczej się to kończy biegunką.

reklama
Przy nietolerancji na białko mleka krowiego może zdarzyć się krew w kale. Śluz też może być.
Mi lekarz to tłumaczył tak. Alergeny kumulują się w naszym organizmie i w końcu jak zbiera się za dużo to 'wybucha jak bomba' a że ciąża to dodatkowe obciążenie dla organizmu to jak z czymś organizm by sobie poradził bez problemu tak w ciąży niestety nie da rady
To mowisz ze zrezygnowac z lodow,mleka i przetworow mlecznych? Kurcze nigdy nie mialam z tym problemow.. nawet przed ciaza.. moze wtedy oeganizm sobie radzil a teraz jest zbyt obciazony,tak jak piszesz..

Do góry