E
reklama
Fiorna
Fanka BB :)
Ale wielki chłopak super . Kurcze ale teraz widać różnicę jeśli chodzi o wagę naszych maluchów
Ja jestem w 28 tygodniu i się nie przejmuje że leży odwrocony , mój co chwilę się jakoś obkreca mam tylko nadzieję że się odwróci jak należy, a jak nie to trudno
Boję się trochę że to duży klusek będzie
E
Ewka34
Gość
Mowilam ogolnie o goraczce jak mloda byla mala tez jej podawalam przecigoraczkowe nie jestem wyrodna matka teraz nie podaje jej bo sama chce sie wypocicJa podaje zawsze dziecku lek przeciwgorączkowy jak ma co najmniej 38.5. Tak mi pediatra od zawsze mówiła. A młodszemu dziecku nawet można wcześniej podać nie czekać żeby się męczyło. 38st u kilkumiesięcznego dziecka może być już niebezpieczne.
Maljan
Super, że wszystko ok. Ale rzeczywiście duży ten Twój chłop!Hej ja też już po wizycie Kacper waży już 1200 gram a to dopiero koniec 26 tygodnia. W ciągu miesiąca 700 gram przybyło ale pani gin mówiła że spokojnie do kilograma może miesięcznie. Ujście szyjki zamknięte wszystkie wyniki bardzo dobre. Wkońcu pozbyłam się infekcji grzybiczej hurra
Zalecenia to nie masować brzuszka i dalej prenatal, magnez 3x dziennie i za miesiąc morfologia i mocz. Wszystkie badania mam porobione na chwilę obecną. Podpytałam panią doktor o to w którym szpitalu pracuje i akurat nie w tym co zakładałam że ja chcę rodzić. Ale upewniła mnie że warunki się bardzo zmieniły na plus więc zastanowię się jeszcze nad tym szpitalem. Zaczęła mi coś wspominać o cesarce bo mały ewidentnie nie chce się przekręcić (cały czas pośladkowo) i drugi czynnik ku cesarce to wizyta u okulisty bo mogę mieć wskazania okulistyczne do cc. Do 34 tygodnia mam mieć konsultację okulistyczną wpisaną do karty ciąży więc wtedy może sytuacja będzie jaśniejsza. Po wizycie poleciałam do apteki po lactovaginal bo mam upławy ale na szczęście nie bakteryjne i STARSZA PANI mnie puściła w kolejce przed siebie, szok i niedowierzanie
Kolejna wizyta 12 czerwiec
A jaką masz wadę wzroku, że musisz mieć konsultację u okulisty?
E
Ewka34
Gość
Ja mam juz 69 kg jak nic bedzie ponad 70 czyli pewnie ze 20 przytyje w tej ciazyKurcze a ja nie spytałam.. a tez mam brać 3xmagnez i jeszcze magnez z potasem :/
I bierzesz 1 czy 2 ?
Trzymam kciuki za prawidłowy wynik :*
A ja niedowage. Ale już nadganiam.
W dwa tygodnie przytylam kolejne 2kg..
W styczniu ważyłam 61 a wczoraj 69 więc myślę , że 8 kg to duzo
Różyczka91
Aktywna w BB
W poprzedniej ciąży też tak miałam i doktor uz w 7 mc mówił że cc bo będzie duże dziecko. I od tamtej wizyty przybieral już znacznie mniej:d 3400 się urodzil także to jeszcze czas pokaże jakie duże będą nasze dzieciaczkiBoję się trochę że to duży klusek będzie
Luiza.
103 na czczo@Luiza.
No według tej tabelki to ja też nie mam ledwo ledwo ale się mieszcze ciekawe co doktor na to
Żebyśmy tylko takie słodkie grzechy miały. ...
a jakie miałaś wyniki krzywej? Wiem że pisałaś ale chyba teraz tego nie odszukam
190 po godzinie
93 po dwóch
madziula92
Hej ja też już po wizycie Kacper waży już 1200 gram a to dopiero koniec 26 tygodnia. W ciągu miesiąca 700 gram przybyło ale pani gin mówiła że spokojnie do kilograma może miesięcznie. Ujście szyjki zamknięte wszystkie wyniki bardzo dobre. Wkońcu pozbyłam się infekcji grzybiczej hurra
Zalecenia to nie masować brzuszka i dalej prenatal, magnez 3x dziennie i za miesiąc morfologia i mocz. Wszystkie badania mam porobione na chwilę obecną. Podpytałam panią doktor o to w którym szpitalu pracuje i akurat nie w tym co zakładałam że ja chcę rodzić. Ale upewniła mnie że warunki się bardzo zmieniły na plus więc zastanowię się jeszcze nad tym szpitalem. Zaczęła mi coś wspominać o cesarce bo mały ewidentnie nie chce się przekręcić (cały czas pośladkowo) i drugi czynnik ku cesarce to wizyta u okulisty bo mogę mieć wskazania okulistyczne do cc. Do 34 tygodnia mam mieć konsultację okulistyczną wpisaną do karty ciąży więc wtedy może sytuacja będzie jaśniejsza. Po wizycie poleciałam do apteki po lactovaginal bo mam upławy ale na szczęście nie bakteryjne i STARSZA PANI mnie puściła w kolejce przed siebie, szok i niedowierzanie
Kolejna wizyta 12 czerwiec
ale duży chłopczyk super, że wszystko w porządku mi mój gin powiedział, że mały jeszcze może się przekręcić od początku był ułożony pośladkowo, dopiero ostatnio się przekręcił i był główką w dół
G
gosc12
Gość
Moja też mocno kopie, wierci się ,przesuwa.@Anulaa88 gratulacje duża dzidzia już ja też zawsze się denerwuję przed wizytą i też mam wysokie ciśnienie jak mi mierzą ;P kiedyś piłam kawę, ale później przestałam i w sumie nie czuję potrzeby picia ja dziś robiłam makaron z serem na słodko mniam dawno nie jadłam jak tam Wasze maluszki w brzuszku? mój mały jak budzę się nad ranem (około 3-4) do wc to budzi się razem ze mną, tak kopie, że nie mogę usnąć hehe Wasze pociechy też tak nie dają Wam spać ?
a wczoraj pierwszy raz tak mocniej mnie kopnął, że aż się zgięłam w ogóle to muszę się pochwalić, bo dziś aplikacja pokazała, że zostało mi 100 dni do porodu
Pod ręką lub na brzuchu tak widać wyraznie , że często jetem w szoku. A łożysko mam z przodu więc ciekawe jak by wszystko wyglądało i jak bym czuła gdyby łożysko było z tyłu w sobotę zaczynam 31 tydzień i zostało mi według aplikacji 73 dni , według terminu z USG 66 dni
reklama
madziula92
Moja też mocno kopie, wierci się ,przesuwa.
Pod ręką lub na brzuchu tak widać wyraznie , że często jetem w szoku. A łożysko mam z przodu więc ciekawe jak by wszystko wyglądało i jak bym czuła gdyby łożysko było z tyłu w sobotę zaczynam 31 tydzień i zostało mi według aplikacji 73 dni , według terminu z USG 66 dni
zleci szybko zobaczycie za niedługo będziemy oglądały zdjęcia maluszków na naszym forum