reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ooh ja to bym chciała mieć niskie ciśnienie , mogłabym pić kawę..
Ja przed ciążą nie piłam kawy codziennie ale w ciąży taka mam na to ochotę .. a muszę żyć bez :(

Dziewczyny ale dziś mam smaki na jakieś jedzenie meksykańskie ..
Mmm na jakieś buritto lekko ostrawe :)
A jakbyś raz na jakiś czas napiła się takiego latte gdzie jest więcej mleka niż kawy? :D

Masz jakiś fajny przepis na burito? Bo ja nigdy nie robiłam sama :)

Ja już po wizycie [emoji4] Mój maluch waży 1050g[emoji4] szyjka ok, łożysko mi się podnosi, więc mogę już na legalu spacerować[emoji4] Mały obrócił się nóżkami do dołu i kopie po łożysku, więc dlatego go mało kiedy i słabo czuję [emoji4] Jedyne do czego doczepił się lekarz, to moje niskie ciśnienie. Dzisiaj miałam 84/65[emoji4] Tylko, że ja nawet nie czuję się źle z tym ciśnieniem[emoji39] Kolejna wizyta za miesiąc[emoji16]
Spory chłopak już :**
Gratuluję :)
Rzeczywiście niskie, ja u lekarza jestem zawsze tak zdenerwowana , że ciągle mi zwracają uwagę , zebym się tak nie stresowała bo przy okazji ciśnienie mega wysokie heh :p

A kawa bezkofeinowa? Smakuje tak samo jak zwykła :))

Ja dzisiaj zrobiłam lasagne i była pycha :)
Może nie trafiłam na dobrą bezkofeinową .. muszę spróbować raz jeszcze ;)
A jakbyś raz na jakiś czas napiła się takiego latte gdzie jest więcej mleka niż kawy? :D

Masz jakiś fajny przepis na burito? Bo ja nigdy nie robiłam sama :)
Mam wysokie ciśnienie , na skraju granicy więc nie chce prowokować swojego organizmu ;( może faktycznie kupię jakaś inna kawę bezkofeinową :)

Co do burito to ja robię zależnie co mam w lodówce , trochę może i jest to oszukane burito ale jest :D ale najczęściej robię tak że smażę mięsko mielone i później dodaje fasolę czerwona , kukurydze, cebulę, przecier pomidorowy, pomidory z puszki. Czasem robię na rosole, czasem na kostce mięsnej . Co do ciasta to albo kupuje tortille albo po prostu w naleśnikach robię

@Anulaa88 gratulacje :) duża dzidzia już :D ja też zawsze się denerwuję przed wizytą i też mam wysokie ciśnienie jak mi mierzą ;P kiedyś piłam kawę, ale później przestałam i w sumie nie czuję potrzeby picia :D ja dziś robiłam makaron z serem na słodko mniam :D dawno nie jadłam :D jak tam Wasze maluszki w brzuszku? mój mały jak budzę się nad ranem (około 3-4) do wc to budzi się razem ze mną, tak kopie, że nie mogę usnąć hehe :D Wasze pociechy też tak nie dają Wam spać :D?
a wczoraj pierwszy raz tak mocniej mnie kopnął, że aż się zgięłam :p w ogóle to muszę się pochwalić, bo dziś aplikacja pokazała, że zostało mi 100 dni do porodu :D :D :)

Ja znalazłam takie normy...
Wizualizacja: Maculay Culkin w filmie "Kevin sam w domu" tak śmiesznie brwi podnosi do góry, przed lusterkiem, pewnie scena znana każdemu z nas.... :) To teraz ja tak robię i z oczami jak z rasowego anime mówię "to co? lody?" ... bo wychodzi na to, że nie dość, że nie mam cukrzycy, to jeszcze popełniłam dzisiaj grzech i zjadłam grandera w KFC, w zestawie, wypiłam dwa kuki liptona i cukie po godzinie mam 115... Polezę za tydzień do diabetologa, bo ciekawa jestem co mi powie.
Ale po tym "obiadku" jaki mam humor fajny, taka buła a jak cieszy.

A teraz widać? Zobacz załącznik 857225Zobacz załącznik 857226Zobacz załącznik 857227

Jest taki mięciutki, grubościowo pół na pół, wiec akurat. Ja mam łącznie 2 i na tylu już koncze :) wanienkę mam i jednak stelaża nie będziemy kupowac, bo szkoda mi 60 zł, a mamy taki stabilny stół to na nim będę kapać. Zobacz załącznik 857228
A na tym stole fajowe szklanki :) nie zazdroszczę, chwalę, bo się potłuką inaczej :p

Ja jak robiłam glukoze i morfologię od razu to też zmacała mi dwie ręce i stwierdziła, że obie są do kitu. A w poprzedniej przychodni zawsze było ok i bez siniaków, a po glukozie mam pamiątkę jeszcze dziś :p
Teraz brak umiejętności nazywają "złymi żyłami" profesjonaliści (taki sarkazm)

Dziewczyny ale dziś mam smaki na jakieś jedzenie meksykańskie ..
Mmm na jakieś buritto lekko ostrawe :)
Jaaaa, nie pamiętam kiedy jadłam, z tym, że ja lubię ostre, im ostrzejsze tym lepsze... Za małolata, po obejrzeniu filmów "Piątek" miałyśmy przez kilka miesięcy, z przyjaciółką, fazę na buritto i tylko tym żeśmy się żywiły :D

Może nie trafiłam na dobrą bezkofeinową .. muszę spróbować raz jeszcze ;)
Koło mnie jest jedna tylko bezkofeinowa kawa, droga jak diabli i niedobra jak cholera... jak lubisz lekko kwaśnawą kawę, to polecam dalmayr bezkofeinową, albo tchibo sana (tej nie próbowałam, ale markę lubię bo pijam, ale family)

Ostatnia edycja:
Hej ja też już po wizycie :D Kacper waży już 1200 gram a to dopiero koniec 26 tygodnia. W ciągu miesiąca 700 gram przybyło ale pani gin mówiła że spokojnie do kilograma może miesięcznie. Ujście szyjki zamknięte wszystkie wyniki bardzo dobre. Wkońcu pozbyłam się infekcji grzybiczej hurra :p
Zalecenia to nie masować brzuszka i dalej prenatal, magnez 3x dziennie i za miesiąc morfologia i mocz. Wszystkie badania mam porobione na chwilę obecną. Podpytałam panią doktor o to w którym szpitalu pracuje i akurat nie w tym co zakładałam że ja chcę rodzić. Ale upewniła mnie że warunki się bardzo zmieniły na plus więc zastanowię się jeszcze nad tym szpitalem. Zaczęła mi coś wspominać o cesarce bo mały ewidentnie nie chce się przekręcić (cały czas pośladkowo) i drugi czynnik ku cesarce to wizyta u okulisty bo mogę mieć wskazania okulistyczne do cc. Do 34 tygodnia mam mieć konsultację okulistyczną wpisaną do karty ciąży więc wtedy może sytuacja będzie jaśniejsza. Po wizycie poleciałam do apteki po lactovaginal bo mam upławy ale na szczęście nie bakteryjne i STARSZA PANI mnie puściła w kolejce przed siebie, szok i niedowierzanie :D
Kolejna wizyta 12 czerwiec :)

@Luiza.
No według tej tabelki to ja też nie mam ledwo ledwo ale się mieszcze :D ciekawe co doktor na to:)
Żebyśmy tylko takie słodkie grzechy miały. ... ;)
a jakie miałaś wyniki krzywej? Wiem że pisałaś ale chyba teraz tego nie odszukam :p

reklama
Hej ja też już po wizycie :D Kacper waży już 1200 gram a to dopiero koniec 26 tygodnia. W ciągu miesiąca 700 gram przybyło ale pani gin mówiła że spokojnie do kilograma może miesięcznie. Ujście szyjki zamknięte wszystkie wyniki bardzo dobre. Wkońcu pozbyłam się infekcji grzybiczej hurra [emoji14]
Zalecenia to nie masować brzuszka i dalej prenatal, magnez 3x dziennie i za miesiąc morfologia i mocz. Wszystkie badania mam porobione na chwilę obecną. Podpytałam panią doktor o to w którym szpitalu pracuje i akurat nie w tym co zakładałam że ja chcę rodzić. Ale upewniła mnie że warunki się bardzo zmieniły na plus więc zastanowię się jeszcze nad tym szpitalem. Zaczęła mi coś wspominać o cesarce bo mały ewidentnie nie chce się przekręcić (cały czas pośladkowo) i drugi czynnik ku cesarce to wizyta u okulisty bo mogę mieć wskazania okulistyczne do cc. Do 34 tygodnia mam mieć konsultację okulistyczną wpisaną do karty ciąży więc wtedy może sytuacja będzie jaśniejsza. Po wizycie poleciałam do apteki po lactovaginal bo mam upławy ale na szczęście nie bakteryjne i STARSZA PANI mnie puściła w kolejce przed siebie, szok i niedowierzanie :D
Kolejna wizyta 12 czerwiec :)
Ale wielki chłopak ;) super . Kurcze ale teraz widać różnicę jeśli chodzi o wagę naszych maluchów :)
Ja jestem w 28 tygodniu i się nie przejmuje że leży odwrocony , mój co chwilę się jakoś obkreca :) mam tylko nadzieję że się odwróci jak należy, a jak nie to trudno ;)

Do góry