reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Znalazłam taką tabelkę, na zielono zaznaczony 50 centyl czyli uśredniona waga jaka powinna być, ale zarówno 10 jak i 90 centyl to dalej jest w normie, tylko znaczy że dzidzi jest drobne albo większe po prostu :)Zobacz załącznik 855808
Tak tez patrzyłam na te tabelki i doszłam do wniosku ze mamy jakis 25 centyl , wiec jest wszystko Ok , L&G urodzili sie spore jak na wcześniaki , ale teraz dosc wysocy a chudzi bardzo niestety moj brzuch jest tak duży , ze wyglądam jakby dziecko było w 75 centylu ha ha

reklama
Dziewczyny dostałam cały karton nowych ubranek od polskiego producenta ze 100% bawełny interlook w prezencie ( zadna chińszczyzna ) , nie wszystkie sa w moim guście i wiem tez, ze nie dałabym radę nawet je zalozyc malutkiej , bo mam mase moich plus tez prezenty od innych Firm. Czy któraś byłaby chętna , zeby jej przekazać w prezencie ? Niektóre wg mnie sa chłopięce , jak wroce z urlopu moge wstawić zdjecie i chętna mama moze śmiało do mnie napisac To wysle :)
Jestem chetna :-)

Muszę sie jakoś przyzwyczaić, kupiłam aplikator, może będzie lepiej, bo tak to mam wrażenie że nie wystarczająco głęboko ją wsadzam. Dla bąbelka trzeba sie poświecić, co zrobić [emoji3][emoji1348][emoji177]

Muszę sie jakoś przyzwyczaić, kupiłam aplikator, może będzie lepiej, bo tak to mam wrażenie że nie wystarczająco głęboko ją wsadzam. Dla bąbelka trzeba sie poświecić, co zrobić [emoji3][emoji1348][emoji177]
A jaki aplikator ? Bo tego z luteiny nie można używać w ciąży :) nie wiem czy można jakiego kolwiek

Taki właśnie do luteiny[emoji33] dobrze ze napisałaś bo szczerze mówiąc na ulotce nie doczytałam. Leci do kosza.
Przeczytaj dobrze ulotkę bo wydaje mi się że coś tam pisze. Chyba że coś pomyliłam ale wiem tyle że ja też na początku ciąży używałam aplikatora ale potem dziewczyny w szpitalu powiedziały że nie można

Przeczytaj dobrze ulotkę bo wydaje mi się że coś tam pisze. Chyba że coś pomyliłam ale wiem tyle że ja też na początku ciąży używałam aplikatora ale potem dziewczyny w szpitalu powiedziały że nie można

Przeczytałam właśnie ulotkę, nie ma zakazu ale zalecane jest aplikowanie palcem. Dzięki na zwrócenie na to uwagi [emoji846]

Przeglądam właśnie ulotki z warsztatów bezpieczny maluch, może komuś się przyda :) taką fajną naklejkę mam.
IMG_20180511_151531_HDR.jpg

Załączniki

• IMG_20180511_151531_HDR.jpg
    IMG_20180511_151531_HDR.jpg
    92,8 KB · Wyświetleń: 390
reklama
A jaki aplikator ? Bo tego z luteiny nie można używać w ciąży :) nie wiem czy można jakiego kolwiek
Mnie lekarz wręcz kazał używać aplikatora. Cały czas używałam [emoji4] szybko i sprawnie[emoji4] powiedział, że dzięki temu aplikacja jest bardziej higieniczna [emoji16]
I moje znajome też używały, przynajmniej każda, która brała luteinę [emoji16]

Do góry