reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas wszyscy mówią że fajnie by było 15 sierpnia bo dzień wolny i w sam raz grillowy na urodziny synka co roku:)) z om mam 14 a z pierwszego USG 9 sierpnia.

Rocznica ślubu 10 września to nie dotrzymam :) ale może już uda nam się gdzieś wyjść bez dzidzi swietowac. To już 7 rocznica ślubu a bycia razem to nawet nie liczę bo już grubo ponad 10:O
Każdy widzę ma jakiś dzień, w którym chciałby urodzić :D ja bym chciała żeby mały urodził się 26.07, bo ja jestem z 26.10, a mąż 26.05 to cała rodzinka byłaby z 26 :D lub 31.07 bo wtedy mój tata ma urodziny.

My też mamy rocznicę ślubu PIERWSZĄ 1 września, więc na pewno będziemy już w trójeczkę, ale chciałabym też wyjść gdzieś chociaż na 1h na kolację z mężem a małego zostawić którejś babci :)

reklama
Każdy widzę ma jakiś dzień, w którym chciałby urodzić :D ja bym chciała żeby mały urodził się 26.07, bo ja jestem z 26.10, a mąż 26.05 to cała rodzinka byłaby z 26 :D lub 31.07 bo wtedy mój tata ma urodziny.

My też mamy rocznicę ślubu PIERWSZĄ 1 września, więc na pewno będziemy już w trójeczkę, ale chciałabym też wyjść gdzieś chociaż na 1h na kolację z mężem a małego zostawić którejś babci :)

Wszytko kwestia organizacji a babcia to skarb:)) chociaż gdyby to było moje pierwsze dziecko pewnie bym tak łatwo nie zostawiła ale ze drugie to inaczej do tego podchodze:) bardzo ważne znaleźć równowagę i dbać o związek więc chociaż na godzinkę może dwie wyjść coś zjeść odpoczac:))

No to ja mam termin na 5 sierpnia, a chciałabym urodzić tak z 2 tyg wcześniej czyli 20 lipca, bo 20 czerwca mam urodziny :) jeju właśnie uświadomiłam sobie, ze jak 24 czerwca wrócimy z polskiego morza to zostanie miesiąc i już może się wszystko zacząć. [emoji179][emoji87]

Moja tez bedzie prawdopodobnie mała , porównywałam wyniki bliźniaków i na każdym etapie w brzuszku byli więksi mimo, ze bliźnięta zazwyczaj sa mniejsze i drobniejsze . Moja Mała w 20 tyg miała tylko 318 g a w 22 tygodniu 425 G , teraz pójdę na usg w okolicy 30 tygodnia i zobaczymy
to na prawde malutka bedzie Twoja :)

Córkę rodziłam we wtorek chciałam dotrzymać do niedzieli bo były urodziny siostrzenicy i w poniedziałek po urodzinach już wiedzIalam że coś zaczyna się dziać i we wtorek urodziłam:) w dodatku dokładnie w terminie z pierwszego USG bo z miesiączki jeszcze miało być tydzień później.

Muszę kupić jakieś czlapki bez wiązania bo wiązanie trampek coraz gorzej mi idzie.

Wszytko kwestia organizacji a babcia to skarb:)) chociaż gdyby to było moje pierwsze dziecko pewnie bym tak łatwo nie zostawiła ale ze drugie to inaczej do tego podchodze:) bardzo ważne znaleźć równowagę i dbać o związek więc chociaż na godzinkę może dwie wyjść coś zjeść odpoczac:))
Wiesz co, ja jak na razie mam zdrowe podejście. Ja uważam, że mąż i związek są mega ważne, bo to był początek a dopiero później dzidziuś :) którego oczywiście już kochamy, a jak się urodzi to pewnie zwariujemy, ale chciałabym od czasu do czasu znaleźć też czas i dla siebie i dla męża :) zobaczymy czy po porodzie mi się nie zmieni podejście :p

No to ja mam termin na 5 sierpnia, a chciałabym urodzić tak z 2 tyg wcześniej czyli 20 lipca, bo 20 czerwca mam urodziny :) jeju właśnie uświadomiłam sobie, ze jak 24 czerwca wrócimy z polskiego morza to zostanie miesiąc i już może się wszystko zacząć. [emoji179][emoji87]
Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła że najlepiej właśnie dotrzymać do 38 tc, bo ciąża rozwiązana o czasie to tak na prawdę od 38tc do 42tc, bo to jest +/- 2 tygodnie w stosunku do terminu. Ale że na obecnym poziomie medycyny jak poród rozpocznie się od 36tc to już raczej nic nie robią żeby go zatrzymać :) w 38 tc fajnie, ale jak sobie pomyśle, że mój synek nie będzie chciał wyjść i przechodzę do 42tc to mi smutno, że tak długo :D

Wczoraj na szkole rodzenia położna mówiła że najlepiej właśnie dotrzymać do 38 tc, bo ciąża rozwiązana o czasie to tak na prawdę od 38tc do 42tc, bo to jest +/- 2 tygodnie w stosunku do terminu. Ale że na obecnym poziomie medycyny jak poród rozpocznie się od 36tc to już raczej nic nie robią żeby go zatrzymać :) w 38 tc fajnie, ale jak sobie pomyśle, że mój synek nie będzie chciał wyjść i przechodzę do 42tc to mi smutno, że tak długo :D
Moja szwagierka właśnie urodziła w 42 tygodniu od terminu porodu siedziała w szpitalu i w końcu jej zrobili CC. Biedna była strasznie bo cały czas ktoś dzwonił i pytał czy to już i miała dość strasznie...

reklama
Do góry