reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze, to naprawdę jest mało? :( U nas w 20tc było 300g, w 24 jakieś 450... Ale podobno już teraz dzieci różnie rosną ponoc i nie ma się czym martwić :(
Wydaję mi się że mało ale jak lekarz nic nie mówi to widać to jeszcze jest w normie i nie ma co się martwić niektóre dzieci są małe i drobne taka ich uroda :) , to moja taka średnia bedzie

reklama
Znalazłam taką tabelkę, na zielono zaznaczony 50 centyl czyli uśredniona waga jaka powinna być, ale zarówno 10 jak i 90 centyl to dalej jest w normie, tylko znaczy że dzidzi jest drobne albo większe po prostu :)
Screenshot_20180511-140000.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180511-140000.jpg
    Screenshot_20180511-140000.jpg
    46,9 KB · Wyświetleń: 390
Hejka, ja byłam wczoraj na wizycie, równy 27tydzień i mała Laurka waży już 1kg [emoji7] niestety szyjka zaczyna mięknąć, kontrola za 2 tyg, zobaczymy co robić dalej. Na razie mam trochę zwolnić tempo i brac luteinę dopochwowo 2x1 [emoji25] trochę humor mi to popsuło :(

Hejka, ja byłam wczoraj na wizycie, równy 27tydzień i mała Laurka waży już 1kg [emoji7] niestety szyjka zaczyna mięknąć, kontrola za 2 tyg, zobaczymy co robić dalej. Na razie mam trochę zwolnić tempo i brac luteinę dopochwowo 2x1 [emoji25] trochę humor mi to popsuło :(
Zwolnisz tempo i będzie lepiej[emoji4] A brałaś luteinę wcześniej?

W którym jesteś tygodniu? U mnie mała waży już niecałe 1,5 kg a jestem niby w 28tyg
U mnie wczoraj było 24tc i 4dni. córcia raczej drobna będzie, chłopaki na tym etapie ciąży mieli już prawie 1kg z tym, że z nimi miałam tp z usg wcześniejszy niż z miesiączki a teraz mam odwrotnie. Mała tydzień mniejsza z usg niż z terminu miesiączki.

Tyle wczoraj pisałyście o szparagach, że też dziś kupiłam. Uwielbiam zupę szparagową ae dziś zrobię gotowane z bułeczką do piersi z kurczaka i kaszy mniam

Później was doczytam bo teraz czekam na dzieci w przedszkolu właśnie kończą podwieczorek i jedziemy na łąkę zbierać mlecz na syrop.

Miłego dnia.

Nie wiem jak ta do buzi, ale ta dopochwowa nie jest zła. Tylko wkładki, pamiętaj.
Dokładnie. No i ważne żeby myć rączki przed aplikacją żeby nie wprowadzać bakteri do pochwy . Bo kurcze jak leżałam w szpitalu a tam tyle zarazków to dziewczyny budziły się i od razu wkładały luteinę :/

reklama
Ja biore luteine od poczatku ciazy ;) nie martw sie :*

Do góry