E
Ewka34
Gość
Bo masz mocno napiety ale sliczny brzusioBoże jak mi żyły na brzuchu wyszły [emoji33]Zobacz załącznik 854860
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo masz mocno napiety ale sliczny brzusioBoże jak mi żyły na brzuchu wyszły [emoji33]Zobacz załącznik 854860
Mi chyba nic nie pęka. Wogole gdyby nie to zdjęcie to nawet bym nie zauważyła tych żył [emoji23]Ładny brzuszek mi naczynka pękają na brzuchu, a raczej z boku mniej więcej w tym miejscu co u Ciebie widać żyły. Tez nie wiem czym to jest spowodowane...
Ja polecam zrobić.Trzecie między 28 a 32 tc. Generalnie trzecie chyba nie jest obowiązkowe, robi je ktoś jak chce a sprawdza się chyba kolejny raz te rzeczy co na połówkowym i nie wiem co jeszcze dodatkowego.
Z tego co wyczytałam to 3 prenatalne robi się między 28-32 tyg mierzy się wtedy przepływ zylny , narządy wewnętrzne serduszko czy nie ma żadnych wad które ujawniają się w późniejszym okresie ciąży, łożysko i wody plodowe.Ja nie pamiętam żebym miała trzecie prenatalne w pierwszej ciąży. Jedno jest w okolicy 13 tyg drugie połówkowe a trzecie? Co wtedy się sprawdza? Jutro mam wizytę to spytam się gina ale nie kojarzę.
Ja planuje ściągnąć moje żelowe paznokietki przed porodem tylko u stupki pewnie zostawię hybrydy ale jeszcze nie jestem pewnaPodobno nie powinno się mieć nawet zwykłym lakierem pomalowanych paznokci. Ewentualnie bezbarwnym. Chyba chodzi o to że w razie problemów z krążeniem widać od razu to po paznokciach.
Stopy w niczym nie zawadzająJa planuje ściągnąć moje żelowe paznokietki przed porodem tylko u stupki pewnie zostawię hybrydy ale jeszcze nie jestem pewna
Śliczny brzuszek a w środku jaki skarb u mnie dekolt jest w takich żyłkach i kostkachBoże jak mi żyły na brzuchu wyszły [emoji33]Zobacz załącznik 854860
My kupujemy 2w1. Fotelik chce maxi cosi, te z tych zestawow mnie nie przekonująNa pewno musi się udać poczytaj jeszcze na internecie ale skoro płacisz za własną działalność to macierzyńskie Ci się jak najbardziej należy
Ja jutro się dowiem ja leży , bo na polowkowym leżała główka w dół, w szpitalu teraz pupa w dół. A od kad wyszłam ze szpitala siedzi pod rzebrami, wchodzi pod żołądek i czuję ja po bokach jednocześnie więc nie mam pojęcia [emoji14]
To masujące brzuszek, może przejdzie gdzieś dalej i ulży Ci troszkę :*
A nie chciałaś sobie czasem odciągnąć na dzien i napić się somersby czy coś ?
Śliczny [emoji173]️ my też zamawiamy bebetto vulcano. Ale na internecie znalazłam najtańszy za 1450.. podesłała byś mi na priv strone na której kosztuje 1160 ?
Chyba , że tyle kosztuje 2w1 ? To wtedy by się zgadzało, że tyle taniej
Inhalator bedziesz teraz kupować? Moi znajomi nie używali w ogole, my mamy, ale kupilismy jak syn miał 2 latka i czesto zapalenie oskrzeli z przedszkola przynosil. Ale dla takiego maluszka to raczej zbędna rzeczFajna lista [emoji5] dla mnie większość rzeczy ok.
Ceratka higieniczna i podkład do przewijania to dla mnie to samo.
Jak będziesz karmić piersią to jeszcze pediatra przepisze dla dziecka oprócz wit D wit K. Najlepsze są w ampułkach typu twist off
Z termometru do wody ja bym zrezygnowała. Lepiej sprawdzić samemu wkładając rękę aż po łokieć
Od gruszki do noska lepszy jest aspirator
Probiotyk dla dziecka? A po co to?
Ja bym dołożyła jakieś herbatki na laktację, ********** czy coś takiego.
A to piersi to całe w żyłach od początku ciąży [emoji23]Śliczny brzuszek a w środku jaki skarb u mnie dekolt jest w takich żyłkach i kostkach
Zbędna nie zbędna. U nas się przydał. Inhalacje pierwsze miał jak miał 4 miesiące.My kupujemy 2w1. Fotelik chce maxi cosi, te z tych zestawow mnie nie przekonująInhalator bedziesz teraz kupować? Moi znajomi nie używali w ogole, my mamy, ale kupilismy jak syn miał 2 latka i czesto zapalenie oskrzeli z przedszkola przynosil. Ale dla takiego maluszka to raczej zbędna rzecz