reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Trzecie między 28 a 32 tc. Generalnie trzecie chyba nie jest obowiązkowe, robi je ktoś jak chce :) a sprawdza się chyba kolejny raz te rzeczy co na połówkowym i nie wiem co jeszcze dodatkowego.
Ja polecam zrobić.
Mi z synem na 3 prenatalnym wyszło że syn ma zastoje w nerkach. Całe szczęście jeszcze mieszczące się w normach.
Po urodzeniu wiadomo było że przy wypisie sprawdzili mu dodatkowo jeszcze raz, dalej były zastoje mieszczące się w normie i kazali po kilku tygodniach znów skontrolować. Wtedy całe szczęście już nie miał. Także skończyło się na strachu o wodonercze.

Także polecam. Organy są na tyle duże już wtedy, że można je bardzo dobrze sprawdzić na USG 3D. I w razie czego wiadomo na co zwracać uwagę po porodzie i co kontrolować w razie czego.

Ja nie pamiętam żebym miała trzecie prenatalne w pierwszej ciąży. Jedno jest w okolicy 13 tyg drugie połówkowe a trzecie? Co wtedy się sprawdza? Jutro mam wizytę to spytam się gina ale nie kojarzę.
Z tego co wyczytałam to 3 prenatalne robi się między 28-32 tyg mierzy się wtedy przepływ zylny , narządy wewnętrzne serduszko czy nie ma żadnych wad które ujawniają się w późniejszym okresie ciąży, łożysko i wody plodowe.

Podobno nie powinno się mieć nawet zwykłym lakierem pomalowanych paznokci. Ewentualnie bezbarwnym. Chyba chodzi o to że w razie problemów z krążeniem widać od razu to po paznokciach.
Ja planuje ściągnąć moje żelowe paznokietki przed porodem tylko u stupki pewnie zostawię hybrydy ale jeszcze nie jestem pewna

Na pewno musi się udać :) poczytaj jeszcze na internecie ale skoro płacisz za własną działalność to macierzyńskie Ci się jak najbardziej należy :)

Ja jutro się dowiem ja leży , bo na polowkowym leżała główka w dół, w szpitalu teraz pupa w dół. A od kad wyszłam ze szpitala siedzi pod rzebrami, wchodzi pod żołądek i czuję ja po bokach jednocześnie więc nie mam pojęcia [emoji14]
To masujące brzuszek, może przejdzie gdzieś dalej i ulży Ci troszkę :( :*

A nie chciałaś sobie czasem odciągnąć na dzien i napić się somersby czy coś ?:)

Śliczny [emoji173]️ my też zamawiamy bebetto vulcano. Ale na internecie znalazłam najtańszy za 1450.. podesłała byś mi na priv strone na której kosztuje 1160 ?:)
Chyba , że tyle kosztuje 2w1 ? :) To wtedy by się zgadzało, że tyle taniej :)
My kupujemy 2w1. Fotelik chce maxi cosi, te z tych zestawow mnie nie przekonują
Fajna lista [emoji5] dla mnie większość rzeczy ok.

Ceratka higieniczna i podkład do przewijania to dla mnie to samo.
Jak będziesz karmić piersią to jeszcze pediatra przepisze dla dziecka oprócz wit D wit K. Najlepsze są w ampułkach typu twist off
Z termometru do wody ja bym zrezygnowała. Lepiej sprawdzić samemu wkładając rękę aż po łokieć
Od gruszki do noska lepszy jest aspirator
Probiotyk dla dziecka? A po co to?

Ja bym dołożyła jakieś herbatki na laktację, ********** czy coś takiego.
Inhalator bedziesz teraz kupować? Moi znajomi nie używali w ogole, my mamy, ale kupilismy jak syn miał 2 latka i czesto zapalenie oskrzeli z przedszkola przynosil. Ale dla takiego maluszka to raczej zbędna rzecz

reklama
My kupujemy 2w1. Fotelik chce maxi cosi, te z tych zestawow mnie nie przekonująInhalator bedziesz teraz kupować? Moi znajomi nie używali w ogole, my mamy, ale kupilismy jak syn miał 2 latka i czesto zapalenie oskrzeli z przedszkola przynosil. Ale dla takiego maluszka to raczej zbędna rzecz
Zbędna nie zbędna. U nas się przydał. Inhalacje pierwsze miał jak miał 4 miesiące.
A są dzieci które nie daj Boże i w wieku kilku tygodni łapią oskrzela czy płuca i inhalator jest niezastąpiony.

Do góry