reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jak to jest z tą anemia ? Bo ja miałam hemoglobinę 14 a teraz 13.5 i trochę boje się że zaczyna spadać. To tak może spadać ?
Im wyższa ciąża to hemoglobina może spadać. Ja w poprzednich ciążach też tak miałam, że ok 30tc zaczęło mi mocno spadać. Wtedy dostawałam żelazo w tabletkach i po kilku tygodniach była poprawa.

reklama
Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę :D a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Ja śpię i na plecach i na brzuchu jeszcze choć już mi się robi niewygodnie.

@Sindi_@ - morfologia chyba z czasem się po prostu pogarsza, ja biorąc witaminy wpadłam w lekką anemię, ale już jestem w widełkach normy ;) brałam żelazo, a nie brałam też w tym czasie witamin dla ciężarówek, też na zalecenie lekarza. U Ciebie czemu tak zalecił??
Szczerze to nie mam pojęcia ale myślałam że skoro tak mówi to wie co robi teraz mam brać i witaminy i żelazo no i magnez zobaczymy za 6 tyg co będzie bo dopiero wtedy mam robić morfologie

Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę :D a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Ja śpię na boku na plecach mi nie wygodnie także nie wiem co powiedzieć ale spokojnie malca nie zgnieciesz no chyba że spiąć na brzuchu

Dziewczyny jak to jest z tą anemia ? Bo ja miałam hemoglobinę 14 a teraz 13.5 i trochę boje się że zaczyna spadać. To tak może spadać ?
Martwić się należy jak spada szybciej. Mi z 11.8 spadła na 10.4. Mnie osobiście zacznie martwić jak będzie poniżej 10, ale mój gieniutek zafundował mi żelazo, jak wspominałam wcześniej, w końskiej dawce.

Co do spania, to na brzuchu już nie ma u mnie opcji, tylko na boku, lub na plecach, a i to jak śpię wysoko. Za to jest mi w nocy gorąco, zakrywam tylko tyłek, bo inaczej budzę się w nocy całą mokra.

reklama
Do góry