Im wyższa ciąża to hemoglobina może spadać. Ja w poprzednich ciążach też tak miałam, że ok 30tc zaczęło mi mocno spadać. Wtedy dostawałam żelazo w tabletkach i po kilku tygodniach była poprawa.Dziewczyny jak to jest z tą anemia ? Bo ja miałam hemoglobinę 14 a teraz 13.5 i trochę boje się że zaczyna spadać. To tak może spadać ?
reklama
Maljan
Fanka BB :)
Ja śpie. I na plecach i na boku lewym i na boku prawym, jak mi wygodnieŚpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Ja śpię i na plecach i na brzuchu jeszcze choć już mi się robi niewygodnie.Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Sindi_@
Szczerze to nie mam pojęcia ale myślałam że skoro tak mówi to wie co robi teraz mam brać i witaminy i żelazo no i magnez zobaczymy za 6 tyg co będzie bo dopiero wtedy mam robić morfologie@Sindi_@ - morfologia chyba z czasem się po prostu pogarsza, ja biorąc witaminy wpadłam w lekką anemię, ale już jestem w widełkach normy brałam żelazo, a nie brałam też w tym czasie witamin dla ciężarówek, też na zalecenie lekarza. U Ciebie czemu tak zalecił??
madziula92
Ciekawe co mi jutro gin powie ehSzczerze to nie mam pojęcia ale myślałam że skoro tak mówi to wie co robi teraz mam brać i witaminy i żelazo no i magnez zobaczymy za 6 tyg co będzie bo dopiero wtedy mam robić morfologie
Sindi_@
Ja śpię na boku na plecach mi nie wygodnie także nie wiem co powiedzieć ale spokojnie malca nie zgnieciesz no chyba że spiąć na brzuchuŚpicie na plecach?
Luiza.
Martwić się należy jak spada szybciej. Mi z 11.8 spadła na 10.4. Mnie osobiście zacznie martwić jak będzie poniżej 10, ale mój gieniutek zafundował mi żelazo, jak wspominałam wcześniej, w końskiej dawce.Dziewczyny jak to jest z tą anemia ? Bo ja miałam hemoglobinę 14 a teraz 13.5 i trochę boje się że zaczyna spadać. To tak może spadać ?
Co do spania, to na brzuchu już nie ma u mnie opcji, tylko na boku, lub na plecach, a i to jak śpię wysoko. Za to jest mi w nocy gorąco, zakrywam tylko tyłek, bo inaczej budzę się w nocy całą mokra.
Sindi_@
Niby jeśli hemoglobina spadnie poniżej 11 to mówimy o anemi daj znać co Ci gin powie trzymam kciuki aby było okCiekawe co mi jutro gin powie eh
madziula92
No ja mam hemoglobine 11.7 pewnie każe wrócić do witamin, zobaczymyNiby jeśli hemoglobina spadnie poniżej 11 to mówimy o anemi daj znać co Ci gin powie trzymam kciuki aby było ok
reklama
Kasiula8989
Ja śpię i na plecach i na brzuchu jeszcze choć już mi się robi niewygodnie.
Nie boisz się spać na brzuchu ?
Ja przed ciaza spałam tylko na brzuchu al3 teraz się mega boję że coś jej zrobie i śpię na boku