reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Trzecie między 28 a 32 tc. Generalnie trzecie chyba nie jest obowiązkowe, robi je ktoś jak chce :) a sprawdza się chyba kolejny raz te rzeczy co na połówkowym i nie wiem co jeszcze dodatkowego.
Ja polecam zrobić.
Mi z synem na 3 prenatalnym wyszło że syn ma zastoje w nerkach. Całe szczęście jeszcze mieszczące się w normach.
Po urodzeniu wiadomo było że przy wypisie sprawdzili mu dodatkowo jeszcze raz, dalej były zastoje mieszczące się w normie i kazali po kilku tygodniach znów skontrolować. Wtedy całe szczęście już nie miał. Także skończyło się na strachu o wodonercze.

Także polecam. Organy są na tyle duże już wtedy, że można je bardzo dobrze sprawdzić na USG 3D. I w razie czego wiadomo na co zwracać uwagę po porodzie i co kontrolować w razie czego.

Ja nie pamiętam żebym miała trzecie prenatalne w pierwszej ciąży. Jedno jest w okolicy 13 tyg drugie połówkowe a trzecie? Co wtedy się sprawdza? Jutro mam wizytę to spytam się gina ale nie kojarzę.
Z tego co wyczytałam to 3 prenatalne robi się między 28-32 tyg mierzy się wtedy przepływ zylny , narządy wewnętrzne serduszko czy nie ma żadnych wad które ujawniają się w późniejszym okresie ciąży, łożysko i wody plodowe.

Podobno nie powinno się mieć nawet zwykłym lakierem pomalowanych paznokci. Ewentualnie bezbarwnym. Chyba chodzi o to że w razie problemów z krążeniem widać od razu to po paznokciach.
Ja planuje ściągnąć moje żelowe paznokietki przed porodem tylko u stupki pewnie zostawię hybrydy ale jeszcze nie jestem pewna

Na pewno musi się udać :) poczytaj jeszcze na internecie ale skoro płacisz za własną działalność to macierzyńskie Ci się jak najbardziej należy :)

Ja jutro się dowiem ja leży , bo na polowkowym leżała główka w dół, w szpitalu teraz pupa w dół. A od kad wyszłam ze szpitala siedzi pod rzebrami, wchodzi pod żołądek i czuję ja po bokach jednocześnie więc nie mam pojęcia [emoji14]
To masujące brzuszek, może przejdzie gdzieś dalej i ulży Ci troszkę :( :*

A nie chciałaś sobie czasem odciągnąć na dzien i napić się somersby czy coś ?:)

Śliczny [emoji173]️ my też zamawiamy bebetto vulcano. Ale na internecie znalazłam najtańszy za 1450.. podesłała byś mi na priv strone na której kosztuje 1160 ?:)
Chyba , że tyle kosztuje 2w1 ? :) To wtedy by się zgadzało, że tyle taniej :)
My kupujemy 2w1. Fotelik chce maxi cosi, te z tych zestawow mnie nie przekonują
Fajna lista [emoji5] dla mnie większość rzeczy ok.

Ceratka higieniczna i podkład do przewijania to dla mnie to samo.
Jak będziesz karmić piersią to jeszcze pediatra przepisze dla dziecka oprócz wit D wit K. Najlepsze są w ampułkach typu twist off
Z termometru do wody ja bym zrezygnowała. Lepiej sprawdzić samemu wkładając rękę aż po łokieć
Od gruszki do noska lepszy jest aspirator
Probiotyk dla dziecka? A po co to?

Ja bym dołożyła jakieś herbatki na laktację, ********** czy coś takiego.
Inhalator bedziesz teraz kupować? Moi znajomi nie używali w ogole, my mamy, ale kupilismy jak syn miał 2 latka i czesto zapalenie oskrzeli z przedszkola przynosil. Ale dla takiego maluszka to raczej zbędna rzecz

reklama
My kupujemy 2w1. Fotelik chce maxi cosi, te z tych zestawow mnie nie przekonująInhalator bedziesz teraz kupować? Moi znajomi nie używali w ogole, my mamy, ale kupilismy jak syn miał 2 latka i czesto zapalenie oskrzeli z przedszkola przynosil. Ale dla takiego maluszka to raczej zbędna rzecz
Zbędna nie zbędna. U nas się przydał. Inhalacje pierwsze miał jak miał 4 miesiące.
A są dzieci które nie daj Boże i w wieku kilku tygodni łapią oskrzela czy płuca i inhalator jest niezastąpiony.

Do góry