reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
... hehe dziewczyny tak patrze na zdjęcia i na wasze ekstra długie paznokcie ( moje tez są długie ) ale kurcze po porodzie albo i przed będzie je trzeba chyba skrócić bo jak z takimi przy maluszku [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

... hehe dziewczyny tak patrze na zdjęcia i na wasze ekstra długie paznokcie ( moje tez są długie ) ale kurcze po porodzie albo i przed będzie je trzeba chyba skrócić bo jak z takimi przy maluszku [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Ja mimo że kosmetyczka, przyzwyczajona do mega długich szponów przed porodem ściągam. Raz że bezpieczeństwo przy porodzie, a potem przy takim maluszku nawet jak jesteś przyzwyczajona do takich długich szponów to i tak jest mega nie wygodnie. Dobrze umyć czy podetrzeć dziecko, drobniutkie ciałko , we wszystkich 'rowkach' niewiele trzeba żeby niechcący też podrapać.

Ja mimo że kosmetyczka, przyzwyczajona do mega długich szponów przed porodem ściągam. Raz że bezpieczeństwo przy porodzie, a potem przy takim maluszku nawet jak jesteś przyzwyczajona do takich długich szponów to i tak jest mega nie wygodnie. Dobrze umyć czy podetrzeć dziecko, drobniutkie ciałko , we wszystkich 'rowkach' niewiele trzeba żeby niechcący też podrapać.
Mimo że uwielbiam przedłużone rzęsy, długie szpony, pedicure zrobiony to uważam że porodówka to nie wybieg i wszystko w granicach rozsądku :)

Taki i taki. Po 3 szt wezmę krótki i 3 szt długi. Oprócz tego na wyjście na wszelki wypadek jakieś spodeneczki albo legginsy małe, skarpeteczki. Biorę 2 czapeczki, 3 pary niedrapek. Pieluchy tetrowe żeby mieć jak karmić albo np przykryć.
Co do niedrapek to położne podobno je odradzaja, mówią, że dziecko powinno mieć od początku kontakt ze swoim ciałem i nie szkodzi jak sam się zadrapie.

Cześć dziewczyny ja juz po wizycie 24+5 malutka ma 32 cm i waży 789gram. Wyniki krzywej w normie naczczo 87. po godz 120 a po dwóch 95. Tylko morfologia niebardzo wyszła lekarz powiedział że mam początki anemi także mam brać żelazo 2 razy dziennie po 1 tabl. Czy któraś z was też ma początki anemi? Szyjka długa i zamknięta a malutka leży główka w dół.
Podali Ci dlugosc dziecka? Ja ostatnio spytałam o to gina to powiedzial, ze dlugosci na tym etapie sie juz nie mierzy

Ja mam prenatalne 13.06 także jeszcze troszkę poczekam na kolejne podglądanie córci :)

Ja nie pamiętam żebym miała trzecie prenatalne w pierwszej ciąży. Jedno jest w okolicy 13 tyg drugie połówkowe a trzecie? Co wtedy się sprawdza? Jutro mam wizytę to spytam się gina ale nie kojarzę.

Ja nastepna wizyte mam dopiero na koniec maja, bo teraz mam co ok. 1,5miesiaca... tak, cudowny nfz. Lekarz nic nie mowil mi jeszcze o prenatalnych i raczej u niego bede robic. Na poprzednie wysłał mnie prywatnie. Wy juz macie tyle rzeczy kupionych, ze szok :D ja mam pare ciuszkow i pakiet chusteczek, ktory dostalam. Postanowiłam sobie ze do konca czerwca chce miec zamkniety temat zakupow, zobaczymy czy sie uda ;) gdybym miala normalna wyplate a nie stazowe pewnie juz bym byla duzo bardziej do przodu

Ja mam swoje ,ktore dzielnie piluje gdy sa za dlugie.. bo szczerze mowiac mam drgawki i taki tik przed zasnieciem i czesto sie zdarza ze trzymam reke na glowie meza i nieraz mu zaciagnelam pazurami w czaszke [emoji23] ale byl wkur.iony [emoji23] wiec piluje je zeby byly ciut za opuszek, ale nie za krotkie :p

reklama
Taki piękny kocyk dostałam od koleżanki [emoji7] z La Millou [emoji7] minky w rzeczywistości jest miętowe :) Zobacz załącznik 854822
Te kocyki są piękne Sama myśle czy takiego małej nie sprawić. Poki co kupiłam kurę Identyczna jak ze zdjęcia, chyba bardziej dla beki czy ozdoby do łóżeczka, ale zobaczymy, może się przyda

Załączniki

• IMG_9822.PNG
    IMG_9822.PNG
    171,9 KB · Wyświetleń: 71
Do góry