reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
KatiNails ja mam już 2 synów oboje mają stueerdzony zespół Aspergera czyli poprostu nadruchliwości boimy się że brat także będzie miał takie en rgiczne geny....
witam, przeglądałam forum i przez przypadek przeczytałam twojego posta odnośnie aspargera i muszę się wypowiedzieć : )
asparger to w żadnym wypadku nadruchliwosc! to tylko i wyłącznie łagodniejsza forma autyzmu objawiajaca sie przede wszystkim obsesyjnymi zainteresowaniami, problemami z komunikacją niewerbalna. język osoby z zespołem aspargera jest zbyt pedantyczny, pozbawiony indiomow i potocznej mowy jest tego sporo... często również osoby takie mają niezdarnosc ruchową i zaburzenia manualne, więc może twoi synowie wcale nie mają aspargera?
pozdrowiam :)

Dziewczyny muszę kupić sukienkę na komunię macie jakieś sprawdzone sklepy dla ciężarnych?
Powiem szczerze że ostatnio też szukałam sukienki na komunię i łatwo nie było. Przeszukałam internet ale nie zamówiłam nic bo bałam się co mi przyjdzie jaki mam wziąść rozmiar, ale to była słuszna decyzja . Poszłam do sklepu dla cieżarnych u mnie w mieście, byłam w trzech i o matko zgroza chciałam czuć się w sukience jak kobieta a nie worek na ziemniaki to była jedna wielka masakra ..... jak nie szeroka w biuście to lużna w brzuszku albo wąska na piersiach nic nie kupiłam i byłam strasznie rozczarowana i rozżalona. Mąż namówił mnie abyśmy poszli do sklepu z sukienkami tam gdzie zawsze kupuję sukienki lub coś eleganckiego i dopiero tam ekspedientka pomogła dobrać coś do brzuszka rozsnącego. Teraz jest dużo sukienek over size w zwykłych sklepach może warto przymierzyć chciaż nie wiem czy takie lubisz

@Sindi_@ ja zamówiłam z c&a przyszłą dzisiaj i się załamałam że jak wór wyglądam więc od razu spakowałam i będę odsyłać. Mialam tak jedną sprzed ciąży w której dobrze się czułam ale już brzuszek się nie mieści. Może masz rację pójdę jutro do galerii może znajdę coś odcinanego pod biustem i puszczonego. Ale masakra jakaś jakie te ubrania robią:((

Dziewczyny ja ostatnio zainspirowałam się zrobieniem takiego kolażu tzn będą łącznie 4 zdjęcia, pierwsze z testem, drugie teraz jak mam brzuszek większy i zdjęcie usg i później zrobię tak w 38 tygodniu tez brzuchol z usg, a na końcu taka sama pozycja, ta sama sukienka, ja + nóżki dzidzi na moich kolanach i tam gdzie wcześniej zajmował miejsce brzuchol. Oprócz tego, że co 2 tyg robię zdj stanu brzuszka to coś takiego sobie wymyśliłam i to nawet będę chciała w taka ramkę i na półkę do pokoiku małej ;)

Zobacz załącznik 853327Zobacz załącznik 853328

Dziewczyny, czy są wogole jakieś witaminy żeby nie odbijalo się rybą ? :p
ja biorę MAMA dha i czasem niestety czasen odbija mi się rybą, fuuj ... Musze chyba zmienić na inne

Ja w ciaży wogole nie mogalam zniesc zadnego intensywnego zapachu. O jedzeniu ryb mogalam tylko pomarzyć. Lekarz polecil mi zebym piła smakowy tran. Ja pilam tran mollersa o smaku owocowym. Mozna go pic w ciazy jest bardzo smaczny i nie pachnie ryba.

@Sindi_@ ja zamówiłam z c&a przyszłą dzisiaj i się załamałam że jak wór wyglądam więc od razu spakowałam i będę odsyłać. Mialam tak jedną sprzed ciąży w której dobrze się czułam ale już brzuszek się nie mieści. Może masz rację pójdę jutro do galerii może znajdę coś odcinanego pod biustem i puszczonego. Ale masakra jakaś jakie te ubrania robią:((
To racja wiem jaki się poczułaśo_O. W normalnych sklepach jest dużo sukienek z odcięciem pod biustem lub z gumka na brzuszku także myślę że napewno coś znajdziesz :-D

Dziewczyny ja ostatnio zainspirowałam się zrobieniem takiego kolażu tzn będą łącznie 4 zdjęcia, pierwsze z testem, drugie teraz jak mam brzuszek większy i zdjęcie usg i później zrobię tak w 38 tygodniu tez brzuchol z usg, a na końcu taka sama pozycja, ta sama sukienka, ja + nóżki dzidzi na moich kolanach i tam gdzie wcześniej zajmował miejsce brzuchol. Oprócz tego, że co 2 tyg robię zdj stanu brzuszka to coś takiego sobie wymyśliłam i to nawet będę chciała w taka ramkę i na półkę do pokoiku małej ;)

Zobacz załącznik 853327Zobacz załącznik 853328
Świetny pomysł:-D ja planuję zrobić tak że w ramkę oprawię najpierw test potem zdjęcia z usg i na końcu maleństwo. To napewno będą piękne pamiątki

Zakupy w aptece zrobione :D jutro reszta :) ile spokoju na głowie ❤️
IMG_20180504_133016_800x600.jpg

Jeszcze mi tylko powiedzcie , jakie chusteczki z tego babydremu mam kupić ? Bo były kolory : niebieski, pomarańczowy, zielone i za nic w świecie nie wiedziałam które kupić :p

Załączniki

• IMG_20180504_133016_800x600.jpg
    IMG_20180504_133016_800x600.jpg
    180,1 KB · Wyświetleń: 449
reklama
Zakupy w aptece zrobione :D jutro reszta :) ile spokoju na głowie [emoji173]️Zobacz załącznik 853337

Jeszcze mi tylko powiedzcie , jakie chusteczki z tego babydremu mam kupić ? Bo były kolory : niebieski, pomarańczowy, zielone i za nic w świecie nie wiedziałam które kupić :p

Ja mam niebieskie, 4 opakowania po 80 szt i dałam 18 zł za to w Rossmanie :)

Do góry