reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Przytyłam 2,5 kg od 17 kwietnia :o chyba muszę trochę zwolnić

Nie przesadzaj, normalny wzrost masy ciała moim zdaniem. Pamiętaj, że maluch teraz bardzo szybko wzrasta, wody płodowe są, ukrwienie się zwiększa itd. Ja tam co miesiąc tyje tak 2-2,5 kg i jakoś się nie przejmuje tym. Grunt żeby było zdrowie i dobre samopoczucie :)

reklama
Moim zdaniem za bardzo się martwicie i nakręcacie tą glukozą, na pewno nie należy to do przyjemnych badań, ja sama jestem tydzień przed pójściem na krew, mocz i glukozę, ale staram się myśleć pozytywnie. Wypije to, poczekam 2,5 h, wezmę sobie ciekawą książkę do poczytania i jakoś dam radę :) grunt to pozytywne nastawienie, wiadomo teoche można się obawiać, ale nie aż tak stresować.

Ja mam 14 maja wizytę następna o 10 :) i wtedy tez jedziemy po komode białą z 5 szufladami za 165 zł, bo jest tam hurtownia mebli HAAG z Allegro.
Ja robiłam rok temu glukoze nie będąc w ciazy i owszem dobrze to znioslam. A teraz w ogole nie toleruje slodyczy wiec troche sie obawiam czy zmieszcze szklanke ulepku w moim żołądku. Na dodatek na pusty zoladek ;)

Moim zdaniem za bardzo się martwicie i nakręcacie tą glukozą, na pewno nie należy to do przyjemnych badań, ja sama jestem tydzień przed pójściem na krew, mocz i glukozę, ale staram się myśleć pozytywnie. Wypije to, poczekam 2,5 h, wezmę sobie ciekawą książkę do poczytania i jakoś dam radę :) grunt to pozytywne nastawienie, wiadomo teoche można się obawiać, ale nie aż tak stresować.

Ja mam 14 maja wizytę następna o 10 :) i wtedy tez jedziemy po komode białą z 5 szufladami za 165 zł, bo jest tam hurtownia mebli HAAG z Allegro.
Też tak myślę, albo staram się myśleć[emoji23] idę na glukozę w poniedziałek, bo w tym tygodniu laboratorium, do którego mam skierowanie, było zamknięte[emoji23]

A wizytę mam 15 maja[emoji16][emoji16][emoji16]

Dzień dobry kochane. Powiedzcie mi proszę jak to jest z tym szerokim pieluszkowaniem bioderk naszych maleństw. Bioderkowc trzeba od razu po urodzeniu aby nie miały problemów z biderkami czy dopiero gdy ortopeda stwierdzi ze trzeba... Pamiętam ze młodego od razu szeroko pieluszkowalam profilaktycznie

Ja małej nie pieluszkowałam. Położna nie kazała ani pediatra. Mówiły tylko że jak dziecko leży na pleckach żeby zwrócić uwagę żeby miało rozchylone na zewnątrz nóżki. Jak najmniej na boku żeby spało. Nie to żeby w ogóle nie spało na boku ale sporadycznie np chwilkę po karmieniu może ale potem lepiej na pleckach lub brzuszku. Moja córka nie chciała spać na brzuchu. Wytrzymywała kilka minut i był płacz. Do tej pory nie lubi spać na brzuchu.

Ja małej nie pieluszkowałam. Położna nie kazała ani pediatra. Mówiły tylko że jak dziecko leży na pleckach żeby zwrócić uwagę żeby miało rozchylone na zewnątrz nóżki. Jak najmniej na boku żeby spało. Nie to żeby w ogóle nie spało na boku ale sporadycznie np chwilkę po karmieniu może ale potem lepiej na pleckach lub brzuszku. Moja córka nie chciała spać na brzuchu. Wytrzymywała kilka minut i był płacz. Do tej pory nie lubi spać na brzuchu.

Jejku wy mnie stresujecie. Dość że mam stracha przed zachłyśnięciem się dziecka po mleku to jeszcze jakieś przekładanie z boku na bok i na brzuch ja chyba tego nie ogarnę :(:(:(:(

reklama
Ja dziś na obiad zupkę krem z dyni i z warzywek, wiec bida i pewnie już o 17 będę głodna, ale dziś wyjdziemy sobie o 18 na miasto, bo jest od dziś do niedzieli wieczór zjazd food truckow i jak zobaczyłam ile tego będzie to szok [emoji5] chyba wrócę jako tocząca się kuleczka hahah Zobacz załącznik 853351

A tak serio to na pewno do meksykańskiego podejdziemy i coś spróbuje, do greckiego i na gofry jakieś [emoji177][emoji177][emoji177]

Do góry