reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Przepiękna [emoji7][emoji7] ja szczerze na początku myślałam o sesji brzuszkowej + później jak mała się urodzi to do 2 tygodni taka dla niej sesje, ale jednak finansowo troszkę mi szkoda na obydwie się decydować, bo łącznie to około 700 zł.. a taka sesja dla maluszka 15 zdjęć to będzie 400 zł, wiec uważam, ze to już wystarczający wydatek, oczywiście na taki to nie szkoda wydać, bo pamiątka na całe życie i będzie piękne zdjęcie w ramce później + reszta do albumu osobnego z jej zdjęciami.
Ale jednak tak łącznie to za dużo. Taka brzuszkowa sesje to zrobimy jak wrócimy z nad morza to będę w około 35 tygodniu, umaluje się najpiękniej jak umiem, wyprostuje wlosy, wcześniej w ciucholandzie w Bytomiu wyszukam jakaś piękna, bajkową suknie do samej Ziemii i pójdę z moim Bartkiem to mi napstrykał fotek ładnych, a wspólne to sobie z selfie sticka zrobimy [emoji28][emoji28][emoji16]

I bedzie to takie wasze [emoji7] bardzo podoba mi sie Twoj pomysł [emoji106] sesja jest super bo robi ja profesjonalista oczywiscie za co sie płaci ale jest za co [emoji3] jak tylko dwoje ludzi znajdzie czas to jest to fajne [emoji3][emoji106] my z moim nawet nie myślimy o super sesji , mamy sporo wydatków i sporo przed nami [emoji23] jeszcze chrzciny chce zrobic we wrześniu a rodzinka duża to i wydatki duże [emoji39]

A tak z innej beczki czy wy tez cały czas myślicie czy ze wszystkim sie wyrobicie w czasie oraz czy podołacie wyzwaniu macierzyństwo? Ja ostatnio nie myśle o niczym innym.... [emoji854]

Miłego popołudnia wam życzę mamusie [emoji8]
A ja kończę sprzątać i zaciągam rękawy dziś grillujemy z naszymi znajomymi [emoji106]

Magdaaa94, witaj
U mnie też prawdopodobnie Lenka. Też będę rodziła przez cc juz 3ci raz i też się bardzo boję, bo długo dochodziłam do siebie.
Siedzę na ławeczce a dzieciaki grają w piłkę. Dobrze, że oni już tacy duzi, sporo zrobią przy sobie...ostatnio myślę jak ja dam radę z trójką dzieci. Chłopaki niby duzi ale też jeszcze nie aż tak...dopiero teraz dociera do mnie, że nie będzie lekko.

Magdaaa94, witaj
U mnie też prawdopodobnie Lenka. Też będę rodziła przez cc juz 3ci raz i też się bardzo boję, bo długo dochodziłam do siebie.
Siedzę na ławeczce a dzieciaki grają w piłkę. Dobrze, że oni już tacy duzi, sporo zrobią przy sobie...ostatnio myślę jak ja dam radę z trójką dzieci. Chłopaki niby duzi ale też jeszcze nie aż tak...dopiero teraz dociera do mnie, że nie będzie lekko.

My się załapiemy na 3x500 plus. Teraz dostajemy na drugiego syna ale jak urodzi się mała w sierpniu będę składała wniosek ba następny rok to będą brane pod uwagę dochody z 2017 a ja wtedy byłam na zasiłku dla bezrobotnych, pensja męża podzielona na 5osob to będzie ok 770zl na osobę także się cieszę na te 1500zl

Nie jesteś w tym sama
I bedzie to takie wasze
emoji7.png
bardzo podoba mi sie Twoj pomysł
emoji106.png
sesja jest super bo robi ja profesjonalista oczywiscie za co sie płaci ale jest za co
emoji3.png
jak tylko dwoje ludzi znajdzie czas to jest to fajne
emoji3.png
emoji106.png
my z moim nawet nie myślimy o super sesji , mamy sporo wydatków i sporo przed nami
emoji23.png
jeszcze chrzciny chce zrobic we wrześniu a rodzinka duża to i wydatki duże
emoji39.png

A tak z innej beczki czy wy tez cały czas myślicie czy ze wszystkim sie wyrobicie w czasie oraz czy podołacie wyzwaniu macierzyństwo? Ja ostatnio nie myśle o niczym innym....
emoji854.png

Miłego popołudnia wam życzę mamusie
emoji8.png

A ja kończę sprzątać i zaciągam rękawy dziś grillujemy z naszymi znajomymi
emoji106.png
I bedzie to takie wasze [emoji7] bardzo podoba mi sie Twoj pomysł [emoji106] sesja jest super bo robi ja profesjonalista oczywiscie za co sie płaci ale jest za co [emoji3] jak tylko dwoje ludzi znajdzie czas to jest to fajne [emoji3][emoji106] my z moim nawet nie myślimy o super sesji , mamy sporo wydatków i sporo przed nami [emoji23] jeszcze chrzciny chce zrobic we wrześniu a rodzinka duża to i wydatki duże [emoji39]

A tak z innej beczki czy wy tez cały czas myślicie czy ze wszystkim sie wyrobicie w czasie oraz czy podołacie wyzwaniu macierzyństwo? Ja ostatnio nie myśle o niczym innym.... [emoji854]

Miłego popołudnia wam życzę mamusie [emoji8]
A ja kończę sprzątać i zaciągam rękawy dziś grillujemy z naszymi znajomymi [emoji106]
Nie jesteś sama:) ja ostatnio też mam takie parcie na myślenie czy o niczym nie zapomnę i cz dam sobie radę z takim malenstwem i skąd mam wiedzieć dlaczego płaczę czy coś ją boli czy głodna, czy odpowiednio ubiore do pogody cz pokarm będę miała i umiala karmić oj no cóż nie my pierwsze mój mąż mówi że najpewniej sobie poradzimy i wszystko będzie dobrze no ale kobiety już tak chyba mają. Damy radę kobitki bo kto jak nie my :tak:

My się załapiemy na 3x500 plus. Teraz dostajemy na drugiego syna ale jak urodzi się mała w sierpniu będę składała wniosek ba następny rok to będą brane pod uwagę dochody z 2017 a ja wtedy byłam na zasiłku dla bezrobotnych, pensja męża podzielona na 5osob to będzie ok 770zl na osobę także się cieszę na te 1500zl
My nie dostaniemy. Ale szczerze powiem tak, że jeśli państwo daje to brać wszystko wkoncu tyle letnie płacenia podatków do budżetu to chociaż trochę z tego może wrócić do was. No i dobrze niech biorą wszyscy którym się należy chociaż są i wyjątki ale o tym tu nie mówimy. A becikowe dostaniesz? Bo my raczej nie

reklama
A mam pytanie czy oświadczenie że w danych dniach nie będę przebywała pod adresem zamieszkania muszę zanieść do ZUS czy pracodawcy do kadrowej?

Do góry