reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też decyduję się tylko na sesję maluszka już :) taka brzuszkowa fajowa, ale po 1 że sesja kilka stówek to przydałaby się do tego sukienka, makijaż profesjonalny :D
Ale podsunęłaś mi właśnie genialny pomysł, wezmę nad morze jakąś ładną zwiewną sukienkę, niekoniecznie do ziemi i mąż zrobi mi zdjęcia na plaży, nad brzegiem morza :D

Kurczę, w sumie to i nad morzem możemy popstrykac te foty, będą dwie pieczenie na jednym ruszcie. Piękny krajobraz i mój wielki brzuch zasłaniający horyzont i zachód hahah

reklama
Dziewczyny a czy któraś ma lub miała styczność z burakiem kinderkraft Unimo. Znalazłam taki używany w dobrej cenie i mam ochotę się skusić.Zobacz załącznik 851438

Wow, fajnie wyglada. Tylko nie wiem czy ta forma kołyski nie jest trochę zbyt głęboka i maluszek się tam gubi [emoji3] ale fajnie wyglada. Za ile takie cudo?

Właśnie dlatego chyba też kupie troszke więcej rzeczy, co by nie brakło, najważniejsze to, że już te większe rzeczy są kupione a u Ciebie już wszystko co najpotrzebniejsze jest?

Jeśli chodzi o wyprawkę z ciuszków to ja już mam ją zamknięta, mam duuuzo tego. Wiec staram się nie kupowac, bo wole przeznaczyć pieniążki na inne produkty. Jeśli chodzi o łóżeczko i mebelki to teraz za 2 tyg zamawiamy, jeśli chodzi o wózek to już mamy :) takie jeszcze akcesoria typu prześcieradełka, majtki poporodowe, moskitiera na wózek + folia przeciwdeszczowa, kołderka poduszka itd to tez w maju zamówię od 1 sprzedawcy to jakoś 220 zł wyjdzie, bo już sprawdzałam [emoji2]

Później w czerwcu zamowimy materac do łóżeczka i takie pierdolki typu te ramki brzuchatki na zdjęcia, taki imienny zaczep z koralików z imieniem dziecka do smoczka żeby nie zgubiła i jakieś tam pierdolki w pepco typu jakiś kwiatek do pokoiku małej, kartonik na duperele, fieranki nowe. A w lipcu to fotel rozkładany do pokoiku małej, fotelik samochodowy i laktator elektryczny.
Także moja strategia jest już zrobiona co do jednej rzeczy [emoji28]

Wow, fajnie wyglada. Tylko nie wiem czy ta forma kołyski nie jest trochę zbyt głęboka i maluszek się tam gubi [emoji3] ale fajnie wyglada. Za ile takie cudo?
Używane za 150zl. W sumie chciałam tiny love ale nie mam jakiegoś ciśnienia na nie. Ważne dla mnie by miało opcję na płasko bo jak będziemy na dole w domu myślę że maluch tam będzie spędzał czas.

Używane za 150zl. W sumie chciałam tiny love ale nie mam jakiegoś ciśnienia na nie. Ważne dla mnie by miało opcję na płasko bo jak będziemy na dole w domu myślę że maluch tam będzie spędzał czas.

Ja właśnie tez chciałam ten tiny love, bo się naoglądałam i naczytała tu na forum jak dziewczyny kupowały itd, ale to tez jest świetna opcja. Chyba tez poszukam go sobie żeby w czerwcu zakupić :)

Dziewczyny pisze bo już macie te tyg za sobą .
... jak rosły Wasze Fasolki od 6t+0 do 7t+0 ? jaka była różnica w crl ? ... bo u mnie w tamtym tyg 6t+0d 3,5mm i się zgadzało z OM , w tym 7t+0 6mm co odpowiada ok 6t+4d ... lekarz pooglądał wszystko serduszko ładnie bije pęchrzyk ciążowy ok mówił że prawidłowo ... a ja umieram z niepokoju czemu tylko tyle urosło i czy to normalne :/ ow potwierdzona w 12dc . Widac już jak się pojawiają rączki nóżki tętno 138 ... zejde na zawał chyba przez ten tydzień ...
Ja nie pamiętam, będę w domu to sprawdzę jak wyglądało USG. Ale też się nie zgadzało z OM. Więc nie stresuj się kochana :* ciesz się maleństwem :)
U mnie taki brzuszek :) 23+4 ;)
W poniedziałek miałam jeszcze -1,2kg do wagi początkowej ;)

Zobacz załącznik 851377
Śliczna kuleczka :)
Znalazłam spodnie z pasem i wiązaniem na brzuchu :D tylko były czarne, błękitne i jasno różowe. Chciałam różowe ale za duże i wzięłam błękitne :D a dopiero Twoje chwaliłam :D
Wtedy lubi najwięcej wywalić ;) w ciągu ostatniego miesiąca dziecko może przybrać nawet 1kg.
To już wiem od którego tygodnia z domu nie wychodzić :D
Ja juz zaczynam wygladac jak obelix [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 851393
Dobrze wyglądasz :* nie żaden Obelix tylko kobieta w ciąży :)
Zależy na pewno od kobiety :) moją bratową wysadziło baaaardzo w ostatnich tygodniach właśnie
Dobrze , że to końcówka już i chwila do porodu :p
Jak mnie matka ostatnio zobaczyła to się drze "Ty dbaj o stopy bo teraz już coraz grubsza będziesz ja jak byłam w 6 miesiącu to byłam płaska"

Stresik nie wskazany a na pewno będzie dobrze :)
Pocieszna ta Twoja mamusia :D

No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D
Ja swoje używki prałam trzy dni, pewnie drugie tyle będę to prasować :D
Mój też na szczęście ma tydzień wolnego, to zabierze młodszego na spacer, ogarnie zakupy a ja sobie odpocznę. :)

reklama
Szok :D u mnie już tak teraz brzuch rośnie że nawet w luźnych bluzkach nie da się go z niczym pomylić :D ale to w sumie ciesz się, będziesz miała lżej i może mniej kg do zrzucenia itp :D
Mam to samo. Wczoraj segregowałam bluzki i sukienki bo niektóre za krótkie a sukienki się uniosły do góry :D
Ale ja zawsze marzyłam o brzuszku i zazdrościłam innym kobietom w ciąży :)
Matko ty tyle zjesz ja ostatnio 1 bułkę i jestem pełna miejsca chyba nie mam bo ogólnie uwielbiam jeść ale teraz coś mi to nie idzie
Ja też jak się dopadnę to dużo zjem.
Czasami nie jem pół dnia a później dwa kotlety duże schabowe, dwa talerze ziemniaków, albo 1l fasolki i cztery polowki bułki :D ale nie zdrowo tak się napchać :/
Cześć Ciężarówki ! :) Jestem tu nowa, a na wpis w tym miejscu pokierowala mnie dobra duszyczka Maljan :) No więc tak, jestem w 24 tygodniu, termin porodu wyznaczony na 18 sierpnia, chociaż zobaczymy jak to będzie bo nie wiem czy nie czeka mnie cesarka :(
Magda i chyba Lenka
Hej :) a co się dzieje , że możliwa cesarka ?
Czyli bliźniaczki u Ciebie ?❤️

Do góry