reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D

Wiesz , chciałam kupić sukienkę która przyda się na sesję ale też na po ciąży. Dlatego wstrzymam się i pojadę do galerii w tygodniu chyba :) ale jak nic nie znajde to chociaz tu mam pewną :) a później najwyżej odsprzedam albo zostawię na pamiatke :)

Jeśli chodzi o prasowanie, to już mam cały kosz wiklinowy wypranych ciuszkow. Ale to tylko jedna pralka. Jeszcze z 7 tak czuje ..
I zacznę prac jutro , zrobię jedno pranie a później kolejne bo szuflady już nie śmierdzą klejem i drewnem ale czuć teraz jeszcze kawę. Wsadziłam jakieś szmaty i niech nasiąkają do jutra :)
Znajoma jest w trakcie przerabiania moich pudelek i jak już skończy to będę szła na całego z prasowaniem i układaniem :)

Przepiękna [emoji7][emoji7] ja szczerze na początku myślałam o sesji brzuszkowej + później jak mała się urodzi to do 2 tygodni taka dla niej sesje, ale jednak finansowo troszkę mi szkoda na obydwie się decydować, bo łącznie to około 700 zł.. a taka sesja dla maluszka 15 zdjęć to będzie 400 zł, wiec uważam, ze to już wystarczający wydatek, oczywiście na taki to nie szkoda wydać, bo pamiątka na całe życie i będzie piękne zdjęcie w ramce później + reszta do albumu osobnego z jej zdjęciami.
Ale jednak tak łącznie to za dużo. Taka brzuszkowa sesje to zrobimy jak wrócimy z nad morza to będę w około 35 tygodniu, umaluje się najpiękniej jak umiem, wyprostuje wlosy, wcześniej w ciucholandzie w Bytomiu wyszukam jakaś piękna, bajkową suknie do samej Ziemii i pójdę z moim Bartkiem to mi napstrykał fotek ładnych, a wspólne to sobie z selfie sticka zrobimy [emoji28][emoji28][emoji16]

No my jesteśmy zdecydowani bo zawsze o takiej sesji marzyliśmy i o dużym zdjęciu przed i po :) u nas 450 za brzuszkowa a za noworodkowa nie mam pojęcia ile powie. ale masz możliwość żeby zrobil ci twój to pewnie , że nie ma co przepłacać :* ja idę W 30 TC później boje się, że będę za duża :D

A co do koloru to ja bym wzięła pewnie turkusowa, albo pastelowy niebieski, albo taki łososiowy, albo lekko różowy [emoji5]
Ja szara, biała lub jasno różowa :)
Bo może to śmieszne ale chcę żeby zdjęcie ładnie odbijało się we wnętrzu sypialni. Gdzie będą różowe ściany , białe meble i szaro-rozowo-biale dodatki, większość szarych :D

@klaudiaa975 A pytałaś czy osoba, która robi ci sesję brzuszkową nie na swych sukienek? U mnie w większości znajome, jak były, to w cenie były piękne suknie do zdjęć[emoji4]
Jasne , że pytałam :) ma sukienki, ale takie gole. :/ Ja takich nie chce :(
Chocia Screenshot_2018-04-28-15-29-14-081_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-04-28-15-29-08-789_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-04-28-15-28-49-712_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-04-28-15-28-37-995_com.facebook.lite.png z ta różowa w ostateczności by była okej nawet.

Załączniki

• Screenshot_2018-04-28-15-29-14-081_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-28-15-29-14-081_com.facebook.lite.png
    199,4 KB · Wyświetleń: 98
  • Screenshot_2018-04-28-15-29-08-789_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-28-15-29-08-789_com.facebook.lite.png
    190,3 KB · Wyświetleń: 93
  • Screenshot_2018-04-28-15-28-49-712_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-28-15-28-49-712_com.facebook.lite.png
    416,5 KB · Wyświetleń: 92
  • Screenshot_2018-04-28-15-28-37-995_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-28-15-28-37-995_com.facebook.lite.png
    440,2 KB · Wyświetleń: 90
reklama
Mam to samo. Wczoraj segregowałam bluzki i sukienki bo niektóre za krótkie a sukienki się uniosły do góry :D
Ale ja zawsze marzyłam o brzuszku i zazdrościłam innym kobietom w ciąży :)

Ja też jak się dopadnę to dużo zjem.
Czasami nie jem pół dnia a później dwa kotlety duże schabowe, dwa talerze ziemniaków, albo 1l fasolki i cztery polowki bułki :D ale nie zdrowo tak się napchać :/

Hej :) a co się dzieje , że możliwa cesarka ?
Czyli bliźniaczki u Ciebie ?❤️
Hej :) mialam w lipcu w zeszłym roku dosyć poważną operacje na jelitach i lekarz jeszcze myśli jak będę rodzić, ale może 8 maja się dowiem, bo jade na kontrole do Gliwic więc zobaczymy ;) Nie, nie bliźniaki, dziewczynka :)

Do góry