reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Znalazłam sukienkę !:D
Jeszcze się zastanowię ale raczej zamówię :) 50kolorow do wyboru. Odpinany tren , może być w innym kolorze. Sukienka 100, tren 60. Pisze gdyby któraś potrzebowała na sesję brzuszkowa :):)
Zobacz załącznik 851421

Przepiękna [emoji7][emoji7] ja szczerze na początku myślałam o sesji brzuszkowej + później jak mała się urodzi to do 2 tygodni taka dla niej sesje, ale jednak finansowo troszkę mi szkoda na obydwie się decydować, bo łącznie to około 700 zł.. a taka sesja dla maluszka 15 zdjęć to będzie 400 zł, wiec uważam, ze to już wystarczający wydatek, oczywiście na taki to nie szkoda wydać, bo pamiątka na całe życie i będzie piękne zdjęcie w ramce później + reszta do albumu osobnego z jej zdjęciami.
Ale jednak tak łącznie to za dużo. Taka brzuszkowa sesje to zrobimy jak wrócimy z nad morza to będę w około 35 tygodniu, umaluje się najpiękniej jak umiem, wyprostuje wlosy, wcześniej w ciucholandzie w Bytomiu wyszukam jakaś piękna, bajkową suknie do samej Ziemii i pójdę z moim Bartkiem to mi napstrykał fotek ładnych, a wspólne to sobie z selfie sticka zrobimy [emoji28][emoji28][emoji16]

reklama
Znalazłam sukienkę !:D
Jeszcze się zastanowię ale raczej zamówię :) 50kolorow do wyboru. Odpinany tren , może być w innym kolorze. Sukienka 100, tren 60. Pisze gdyby któraś potrzebowała na sesję brzuszkowa :):)
Zobacz załącznik 851421

A co do koloru to ja bym wzięła pewnie turkusowa, albo pastelowy niebieski, albo taki łososiowy, albo lekko różowy [emoji5]

No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D
Ja planuję jak wszystko, mieć gotowe rownież ubranka do końca czerwca :) tak pod koniec maja zacznę prać i prasować

Przepiękna [emoji7][emoji7] ja szczerze na początku myślałam o sesji brzuszkowej + później jak mała się urodzi to do 2 tygodni taka dla niej sesje, ale jednak finansowo troszkę mi szkoda na obydwie się decydować, bo łącznie to około 700 zł.. a taka sesja dla maluszka 15 zdjęć to będzie 400 zł, wiec uważam, ze to już wystarczający wydatek, oczywiście na taki to nie szkoda wydać, bo pamiątka na całe życie i będzie piękne zdjęcie w ramce później + reszta do albumu osobnego z jej zdjęciami.
Ale jednak tak łącznie to za dużo. Taka brzuszkowa sesje to zrobimy jak wrócimy z nad morza to będę w około 35 tygodniu, umaluje się najpiękniej jak umiem, wyprostuje wlosy, wcześniej w ciucholandzie w Bytomiu wyszukam jakaś piękna, bajkową suknie do samej Ziemii i pójdę z moim Bartkiem to mi napstrykał fotek ładnych, a wspólne to sobie z selfie sticka zrobimy [emoji28][emoji28][emoji16]
Ja też decyduję się tylko na sesję maluszka już :) taka brzuszkowa fajowa, ale po 1 że sesja kilka stówek to przydałaby się do tego sukienka, makijaż profesjonalny :D
Ale podsunęłaś mi właśnie genialny pomysł, wezmę nad morze jakąś ładną zwiewną sukienkę, niekoniecznie do ziemi i mąż zrobi mi zdjęcia na plaży, nad brzegiem morza :D

Dziewczyny a czy któraś ma lub miała styczność z burakiem kinderkraft Unimo. Znalazłam taki używany w dobrej cenie i mam ochotę się skusić.
353c4df8ff89907077efea0217c86b19.jpg

Załączniki

• 353c4df8ff89907077efea0217c86b19.jpg
    353c4df8ff89907077efea0217c86b19.jpg
    200,4 KB · Wyświetleń: 384
A swoją drogą piękne macie brzuszki. Zakochać się można. Zdecydowanie szkoda że nikt tego nie zauważa i nie można liczyć na ustąpienie pierwszeństwa. Ja staram się nie narzekać zwłaszcza że jak bluzę założę to można nie wiedzieć że jestem w ciąży. Jednak znieczulica okrutna. Chyba najbardziej w komunikacji miejskiej mi będzie doskwierac.
U mnie dziś pracowicie. Mamy gości na majówkę. Przyjeżdża szwagier ze swoją dziewczyną. Jeszcze jej nie znamy więc robię gruntowniejsze porządki. No i jeśli zdążę to przejrze ciuchy po młodszej córce i sprzedam co niepotrzebne i typowo dziewczynskie.

Dasz radę :D niektóre z nas mają już prawie wszystko, niektóre tak pół na pół (ja jestem chyba w tej grupie), a niektóre nie mają jeszcze nic :) wszystkie będziemy mieć wszystko na czas.

Co do bólu pleców, polecam ćwiczenia. Ja chodzę na fitness do Olimpusa, jak byś chciała to wpadnij, jest fajna grupa dzoewczyn :)

W którym szpitalu będziesz rodzić?
Wiesz co jeszcze myślę, trochę sie boję chyba u nas w Dąbrowie, ale przynajmniej niedaleko, zobaczymy jeszcze :) Ty juz wybrałaś szpital?;)

No i super :) to najważniejsze, rzecz po rzeczy i jakoś powoli do przodu wszystko będziemy miały do lipca już :)

Mi się wydaje, ze powinno starczyć, taki maluch nawet pewnie znając życie wszystkiego nie zdąży znosić, ale wiadomo lepiej mieć troszkę więcej niż się stresować i latać po sklepach albo codziennie wstawiać pranie.
Właśnie dlatego chyba też kupie troszke więcej rzeczy, co by nie brakło, najważniejsze to, że już te większe rzeczy są kupione a u Ciebie już wszystko co najpotrzebniejsze jest?

Śliczny brzuszek :)

Ja mam tylko kilka na 56 na początek, do szpitala itp. A tak to mam same 62 i 68. Bo te 68 nie które są mniejsze od 62. Będę dokaldac do siebie i układać od najmniejszych. A jak by nie patrzeć to mam ubranek do grudnia/stycznia. Dopiero później zacznę kupować na 74 żeby nie musieć wszystkiego na raz. Ale to dopiero jak się urodzi i zobacze jak szybko rośnie :)
Na razie jak coś zobaczę, jakaś perełkę to biorę na 68 :)
Ja do szpitala wezmę raczej 62. To dużo zależy jaką dzidzia się urodzi. pierwszy syn ważył 4 kg i w niektóre 62 nie wchodził. A podobno drugie zdarza się większe ;)

reklama
No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D

No to niezłe, masz przynajmniej zajęcie na dziś i to jakie przyjemne :)

My malujemy w następny weekend mieszkanie, później 10 maj zamawiam łóżeczko, komode, regał. Wrócimy 17-20 maj od mojej mamy z Bytomia to bierzemy się za skręcanie mebelków, ja zacznę wtedy właśnie prac i prasować i już układam wszystko w komodzie i regale. Nie widzę potrzeby żeby dłużej czekać. Później w czerwcu mam inne rzeczy do zrobienia, tu jedziemy na komunie, tutaj do dentysty x 3, tu do vision express zrobić badanie wzroku i okulary dobrać, tutaj przygotować się na wyjazd nad morze 19-24 czerwiec, wiec nie ma kiedy. Jak już wrócę z nad morza to pakuje walizkę i torbę i będę czekała rozkraczona jak żaba na ten wielki dzień [emoji3]

Do góry