reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My nie dostaniemy. Ale szczerze powiem tak, że jeśli państwo daje to brać wszystko wkoncu tyle letnie płacenia podatków do budżetu to chociaż trochę z tego może wrócić do was. No i dobrze niech biorą wszyscy którym się należy chociaż są i wyjątki ale o tym tu nie mówimy. A becikowe dostaniesz? Bo my raczej nie
I to mi się podoba, również wychodzę z założenia, że jak dają i mi przysługuje, to biorę. Wrócę do pracy i nie będzie przysługiwać, to wtedy nie będzie.

A mam pytanie czy oświadczenie że w danych dniach nie będę przebywała pod adresem zamieszkania muszę zanieść do ZUS czy pracodawcy do kadrowej?
Zależy co masz na L4, na którymś temacie/wątku było mówione, że jakiś symbol jest na papierku, który oznacza że można chodzić. Ja miałam takie właśnie zwolnienie, że mogłam chodzić i nie miałam kontroli z ZUSu. Ale jak to jest na prawdę, to najlepiej zadzwonić do tej instytucji i się dowiedzieć.

Czytałam jeszcze wcześniej posty o wielodzietności. Warto założyć kartę dużej rodziny, wtedy sporo zniżek w sklepach jest na żywność, niektóre artykuły podstawowej potrzeby. No i w zależności od gminy są zniżki na np. baseny, muzea, przejazdy komunikacją publiczną...

My nie dostaniemy. Ale szczerze powiem tak, że jeśli państwo daje to brać wszystko wkoncu tyle letnie płacenia podatków do budżetu to chociaż trochę z tego może wrócić do was. No i dobrze niech biorą wszyscy którym się należy chociaż są i wyjątki ale o tym tu nie mówimy. A becikowe dostaniesz? Bo my raczej nie
Nie orientowałam się jeszcze. Jaki jest próg dochodowy na becikowe?

Jestem tego samego zdania.. panstwo z nas zdziera, a my mamy pokornie dawac? Taki ch.j ;)

Bylam dzis na ogrodzie :D porobilam sobie spokojnie.. ,oczywiscie komentarz tesciowej ze w koncu sie wzielam do roboty.. ech.. brak slow.. towarzyszyl mi swiniak corki i podjadl mi troche lawendy :D oby mu nic nie bylo hyhy :p
IMAG5428_1.jpg

Załączniki

• IMAG5428_1.jpg
    IMAG5428_1.jpg
    672,5 KB · Wyświetleń: 378
reklama
Do góry