reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Znalazłam sukienkę !:D
Jeszcze się zastanowię ale raczej zamówię :) 50kolorow do wyboru. Odpinany tren , może być w innym kolorze. Sukienka 100, tren 60. Pisze gdyby któraś potrzebowała na sesję brzuszkowa :):)
Zobacz załącznik 851421

Przepiękna [emoji7][emoji7] ja szczerze na początku myślałam o sesji brzuszkowej + później jak mała się urodzi to do 2 tygodni taka dla niej sesje, ale jednak finansowo troszkę mi szkoda na obydwie się decydować, bo łącznie to około 700 zł.. a taka sesja dla maluszka 15 zdjęć to będzie 400 zł, wiec uważam, ze to już wystarczający wydatek, oczywiście na taki to nie szkoda wydać, bo pamiątka na całe życie i będzie piękne zdjęcie w ramce później + reszta do albumu osobnego z jej zdjęciami.
Ale jednak tak łącznie to za dużo. Taka brzuszkowa sesje to zrobimy jak wrócimy z nad morza to będę w około 35 tygodniu, umaluje się najpiękniej jak umiem, wyprostuje wlosy, wcześniej w ciucholandzie w Bytomiu wyszukam jakaś piękna, bajkową suknie do samej Ziemii i pójdę z moim Bartkiem to mi napstrykał fotek ładnych, a wspólne to sobie z selfie sticka zrobimy [emoji28][emoji28][emoji16]

reklama
Znalazłam sukienkę !:D
Jeszcze się zastanowię ale raczej zamówię :) 50kolorow do wyboru. Odpinany tren , może być w innym kolorze. Sukienka 100, tren 60. Pisze gdyby któraś potrzebowała na sesję brzuszkowa :):)
Zobacz załącznik 851421

A co do koloru to ja bym wzięła pewnie turkusowa, albo pastelowy niebieski, albo taki łososiowy, albo lekko różowy [emoji5]

No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D
Ja planuję jak wszystko, mieć gotowe rownież ubranka do końca czerwca :) tak pod koniec maja zacznę prać i prasować

Przepiękna [emoji7][emoji7] ja szczerze na początku myślałam o sesji brzuszkowej + później jak mała się urodzi to do 2 tygodni taka dla niej sesje, ale jednak finansowo troszkę mi szkoda na obydwie się decydować, bo łącznie to około 700 zł.. a taka sesja dla maluszka 15 zdjęć to będzie 400 zł, wiec uważam, ze to już wystarczający wydatek, oczywiście na taki to nie szkoda wydać, bo pamiątka na całe życie i będzie piękne zdjęcie w ramce później + reszta do albumu osobnego z jej zdjęciami.
Ale jednak tak łącznie to za dużo. Taka brzuszkowa sesje to zrobimy jak wrócimy z nad morza to będę w około 35 tygodniu, umaluje się najpiękniej jak umiem, wyprostuje wlosy, wcześniej w ciucholandzie w Bytomiu wyszukam jakaś piękna, bajkową suknie do samej Ziemii i pójdę z moim Bartkiem to mi napstrykał fotek ładnych, a wspólne to sobie z selfie sticka zrobimy [emoji28][emoji28][emoji16]
Ja też decyduję się tylko na sesję maluszka już :) taka brzuszkowa fajowa, ale po 1 że sesja kilka stówek to przydałaby się do tego sukienka, makijaż profesjonalny :D
Ale podsunęłaś mi właśnie genialny pomysł, wezmę nad morze jakąś ładną zwiewną sukienkę, niekoniecznie do ziemi i mąż zrobi mi zdjęcia na plaży, nad brzegiem morza :D

Dziewczyny a czy któraś ma lub miała styczność z burakiem kinderkraft Unimo. Znalazłam taki używany w dobrej cenie i mam ochotę się skusić.
353c4df8ff89907077efea0217c86b19.jpg

Załączniki

• 353c4df8ff89907077efea0217c86b19.jpg
    353c4df8ff89907077efea0217c86b19.jpg
    200,4 KB · Wyświetleń: 388
A swoją drogą piękne macie brzuszki. Zakochać się można. Zdecydowanie szkoda że nikt tego nie zauważa i nie można liczyć na ustąpienie pierwszeństwa. Ja staram się nie narzekać zwłaszcza że jak bluzę założę to można nie wiedzieć że jestem w ciąży. Jednak znieczulica okrutna. Chyba najbardziej w komunikacji miejskiej mi będzie doskwierac.
U mnie dziś pracowicie. Mamy gości na majówkę. Przyjeżdża szwagier ze swoją dziewczyną. Jeszcze jej nie znamy więc robię gruntowniejsze porządki. No i jeśli zdążę to przejrze ciuchy po młodszej córce i sprzedam co niepotrzebne i typowo dziewczynskie.

Dasz radę :D niektóre z nas mają już prawie wszystko, niektóre tak pół na pół (ja jestem chyba w tej grupie), a niektóre nie mają jeszcze nic :) wszystkie będziemy mieć wszystko na czas.

Co do bólu pleców, polecam ćwiczenia. Ja chodzę na fitness do Olimpusa, jak byś chciała to wpadnij, jest fajna grupa dzoewczyn :)

W którym szpitalu będziesz rodzić?
Wiesz co jeszcze myślę, trochę sie boję chyba u nas w Dąbrowie, ale przynajmniej niedaleko, zobaczymy jeszcze :) Ty juz wybrałaś szpital?;)

No i super :) to najważniejsze, rzecz po rzeczy i jakoś powoli do przodu wszystko będziemy miały do lipca już :)

Mi się wydaje, ze powinno starczyć, taki maluch nawet pewnie znając życie wszystkiego nie zdąży znosić, ale wiadomo lepiej mieć troszkę więcej niż się stresować i latać po sklepach albo codziennie wstawiać pranie.
Właśnie dlatego chyba też kupie troszke więcej rzeczy, co by nie brakło, najważniejsze to, że już te większe rzeczy są kupione a u Ciebie już wszystko co najpotrzebniejsze jest?

Śliczny brzuszek :)

Ja mam tylko kilka na 56 na początek, do szpitala itp. A tak to mam same 62 i 68. Bo te 68 nie które są mniejsze od 62. Będę dokaldac do siebie i układać od najmniejszych. A jak by nie patrzeć to mam ubranek do grudnia/stycznia. Dopiero później zacznę kupować na 74 żeby nie musieć wszystkiego na raz. Ale to dopiero jak się urodzi i zobacze jak szybko rośnie :)
Na razie jak coś zobaczę, jakaś perełkę to biorę na 68 :)
Ja do szpitala wezmę raczej 62. To dużo zależy jaką dzidzia się urodzi. pierwszy syn ważył 4 kg i w niektóre 62 nie wchodził. A podobno drugie zdarza się większe ;)

reklama
No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D

No to niezłe, masz przynajmniej zajęcie na dziś i to jakie przyjemne :)

My malujemy w następny weekend mieszkanie, później 10 maj zamawiam łóżeczko, komode, regał. Wrócimy 17-20 maj od mojej mamy z Bytomia to bierzemy się za skręcanie mebelków, ja zacznę wtedy właśnie prac i prasować i już układam wszystko w komodzie i regale. Nie widzę potrzeby żeby dłużej czekać. Później w czerwcu mam inne rzeczy do zrobienia, tu jedziemy na komunie, tutaj do dentysty x 3, tu do vision express zrobić badanie wzroku i okulary dobrać, tutaj przygotować się na wyjazd nad morze 19-24 czerwiec, wiec nie ma kiedy. Jak już wrócę z nad morza to pakuje walizkę i torbę i będę czekała rozkraczona jak żaba na ten wielki dzień [emoji3]

Do góry