reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

z joie jest mytrax ten zwykły, i joie mytrax signature my zdecydowaliśmy się na ten drugi bo -10 % jest, wpłacisz tylko zaliczkę a możesz odebrać kiedy chcesz :D a -10 % jest, bo to nowy sklep dopiero co otwarty, i promocja trwa do końca kwietnia ;) z tego co wiem dziś też jest otwarty do 14.30 :)

reklama
U mnie Lena więc w sumie część mojego imienia :p
Tak, to moja pierwsza ciąża, na początku było strasznie, bo wymiotowalam caly czas, teraz juz jest ok, czasem tylko tu zaboli, tam cos puchnie no i plecy dają się we znaki, ale zawsze mialam z nimi problem więc teraz to jest ze zdwojoną siłą niestety Jak to w pierwszej ciąży mnóstwo, wątpliwości, ciągłe zastanawianie się jak to będzie, co trzeba kupić, co odpuścić itd. ale to chyba każda z nas tak ma przy pierwszej ciąży

No tak ;) to najważniejsze, ze już dotrwałas do tego przyjemniejszego okresu ciąży, a na plecy to zawsze można sobie jakiś termoforek zrobić i może choć troszkę pomoże na ból.
My tutaj już niezle niektóre szalejemy z wyprawką, no przynajmniej ja :D jestem z tych, które lubią być wcześniej przygotowane, wiec znając życie do połowy czerwca ja już będę gotowa prawie ze wszystkim. Mamy tez podtemat u nas w sprawie właśnie listy wyprawkowej to może zaglądnij tam i troszkę Ci pomoże w rozsjasnieniu co i jak potrzebujesz [emoji5]

U mnie takie śniadania to norma, jem po prostu 3 porządne posiłki dziennie + czasami talerz owoców, dużo pije wody i jakoś to leci do przodu, na wyniki krwi i moczu tez nie narzekam to może właśnie moje żywienie pomaga temu wszystkiemu. Apetyt to mam duuuzy :D ciagle w głowie tylko jakieś zachiewanki.
Zawsze jak wrzucasz swoje posilki to mnie zaskakuje gdzie to miescisz, taka szczuplutka i malutka jestes ;) i z tego co widze same zdrowe jedzonko. Zawsze jest tak zdrowo? :)

No tak ;) to najważniejsze, ze już dotrwałas do tego przyjemniejszego okresu ciąży, a na plecy to zawsze można sobie jakiś termoforek zrobić i może choć troszkę pomoże na ból.
My tutaj już niezle niektóre szalejemy z wyprawką, no przynajmniej ja :D jestem z tych, które lubią być wcześniej przygotowane, wiec znając życie do połowy czerwca ja już będę gotowa prawie ze wszystkim. Mamy tez podtemat u nas w sprawie właśnie listy wyprawkowej to może zaglądnij tam i troszkę Ci pomoże w rozsjasnieniu co i jak potrzebujesz [emoji5]
Dziękuję za wskazówke, właśnie się "rozglądam" po tematach wiesz ja już sporą część rzeczy też mam tak jak np łóżeczko, wózek, pościel, ubranek też już sporo mam, ale oczywiscie nie jestem pewna czy wystarczy czytalam, ze z każdego rodzaju po 10-15 sztuk ale jeszcze sporo przede mną do skompletowania wszystkiego

Znalazłam sukienkę !:D
Jeszcze się zastanowię ale raczej zamówię :) 50kolorow do wyboru. Odpinany tren , może być w innym kolorze. Sukienka 100, tren 60. Pisze gdyby któraś potrzebowała na sesję brzuszkowa :):)
Screenshot_2018-04-28-10-36-41-598_com.facebook.lite.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-28-10-36-41-598_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-28-10-36-41-598_com.facebook.lite.png
    123,6 KB · Wyświetleń: 112
Dziękuję za wskazówke, właśnie się "rozglądam" po tematach wiesz ja już sporą część rzeczy też mam tak jak np łóżeczko, wózek, pościel, ubranek też już sporo mam, ale oczywiscie nie jestem pewna czy wystarczy czytalam, ze z każdego rodzaju po 10-15 sztuk ale jeszcze sporo przede mną do skompletowania wszystkiego
Dasz radę :D niektóre z nas mają już prawie wszystko, niektóre tak pół na pół (ja jestem chyba w tej grupie), a niektóre nie mają jeszcze nic :) wszystkie będziemy mieć wszystko na czas.

Co do bólu pleców, polecam ćwiczenia. Ja chodzę na fitness do Olimpusa, jak byś chciała to wpadnij, jest fajna grupa dzoewczyn :)

W którym szpitalu będziesz rodzić?

Zawsze jak wrzucasz swoje posilki to mnie zaskakuje gdzie to miescisz, taka szczuplutka i malutka jestes ;) i z tego co widze same zdrowe jedzonko. Zawsze jest tak zdrowo? :)

Hah no ja to mam apetyt i spust po mojej mamie, ona jest niższa odetnie i potrafi np na obiad zjeść 4 talerze zupy hah. A tez szczupła całe życie jest.
Także to genetycznie. Jakoś nigdy nie uprawiałam sportu, u taty tez tak zdrowo jedliśmy i w sumie nigdy nie miałam problemów z waga. To chyba dobre geny i szybkie spalanie.

Przeważnie tak, staram się tak jeść zdrowo i lubie tez tak ;) wiadomo czasami zdarzy się jakiś wyjątek np wczoraj i przedwczoraj miałam mega ochotę ja frytki to mój Bartek kupił i wrzuciliśmy do piekarnika, do tego camembert, ketchup, majonez, musztarda i wyżerka na całego hah. Albo miałam ochotę to batonika wczoraj zjadłam prince polo.

No i super :) to najważniejsze, rzecz po rzeczy i jakoś powoli do przodu wszystko będziemy miały do lipca już :)

Mi się wydaje, ze powinno starczyć, taki maluch nawet pewnie znając życie wszystkiego nie zdąży znosić, ale wiadomo lepiej mieć troszkę więcej niż się stresować i latać po sklepach albo codziennie wstawiać pranie.

reklama
Znalazłam sukienkę !:D
Jeszcze się zastanowię ale raczej zamówię :) 50kolorow do wyboru. Odpinany tren , może być w innym kolorze. Sukienka 100, tren 60. Pisze gdyby któraś potrzebowała na sesję brzuszkowa :):)
Zobacz załącznik 851421
No bardzo ładna. Ale to kupujesz specjalnie na sesję ? Masz plan ja potem użyć ? :)

Kurde dziewczyny od rana daje sobie w dupę . Wstałam i nie wiedziałam w co ręce włożyć to zaczelam prac używki . Teraz leci 5 pranie matko ile tego jest !!
Tak się zastanawiam kiedy planujecie mieć wyprasowane ciuszki ? Zastanawiam się jak to zrobić by być spokojna a żeby się nie kurzyło ;)

Dobrze że maz ma teraz prawie tydzień wolnego to trochę ogarniemy. Chociaż i tak układa płytki na schodach :D obiecał mi że za godzinę skończy.. zobaczymy [emoji4]
Jeśli tak to akurat będzie czas na wieszanie prania :D

Do góry