reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny bierzecie do szpitala dla dziecka cienką bawełnianą czapeczkę?
Sama już nie wiem , ostatnio jak byłam na glukozie to była dziewczyna z podobnym terminem co ja i mówi że bierze, ale to będzie lato ciepło a na takim oddziale i tak jest bardzo ciepło , ja synka rodzilam w styczniu a w lipcu to już wogole bedzie tam duszno i nie wiem czy brać czy nie .. :eek:
Do szpitala nie biorę, na wyjście tak. Ja jednego syna rodziłam w styczniu, drugiego w maju i nie brałam czapeczek. W szpitalu mieli bardzo ciepło.

reklama
Właśnie wróciłam ze sklepu i czuję że zaraz eksploduję :-D mam taką górkę żeby przejść że czuję się jakby to był maraton :D

Sama już nie wiem , ostatnio jak byłam na glukozie to była dziewczyna z podobnym terminem co ja i mówi że bierze, ale to będzie lato ciepło a na takim oddziale i tak jest bardzo ciepło , ja synka rodzilam w styczniu a w lipcu to już wogole bedzie tam duszno i nie wiem czy brać czy nie .. :eek:
Ja na pewno wezmę i tez będę zakładała nawet jak będzie gorąco

Powiem Wam szczerze, że Majeczce to tak na prawdę kupiłam ze dwie pary półśpiochów, dwie pary body. Jeśli chodzi o ciuszki. A resztę mam po Aleksie mnóstwo uniwersalnych i po siostrze te sukienki.
Pewnie coś jeszcze dokupie, bo na pewno kombinezon na jesień polarowy. Ale to takie pojedyncze rzeczy. No i te smoczki, pampersy, kosmetyki i w sumie mam wszystko. Także się udało nie wydać majątku.
Zobacz załącznik 849558Zobacz załącznik 849559Zobacz załącznik 849560Zobacz załącznik 849561Zobacz załącznik 849562Zobacz załącznik 849563Zobacz załącznik 849565Zobacz załącznik 849567
Jakie śliczne :)
Sądzę, że dziecko w łonie mamy słyszy bicie jej serca, pracę jelit i całego układu pokarmowego (bulgotanie, przelewanie się i takie tam). :)
To wiem :) tylko myślałam , że ten szumisiu to ma odzwierciedlac szumy z mamy brzucha a nie jakiś chalas. I takiego szumu chyba nie ma u mamy nie ? Albo źle jestem zorientowana :D
Wytrzymałam 50 minut i wszystko zwróciłam . Nie wiem co teraz
Wspolczuje :( może porozmawiaj z lekarzem ,że wymiotujesz codziennie rano i ciężko zrobić takie badanie.. chyba , że spróbujesz jeszcze raz ale z cytrynową. Mi tez wypicie nie przeszkadzało. Ale dwie godziny z życia wyjęte.
A u mnie dzisiaj ładna w miarę narazie pogoda nie wiem jak później, wyszłam w krótkich spodenkach teraz i nie było bardzo zimno :)Zobacz załącznik 849578
To ja dzisiaj w swetrze bo chłodno, na deszcz się zapowiada :( Kamil przyjeżdża i jak zwykle pogoda się psuje. Już tak od roku jest. No zawsze :/ już nie wiem czy się śmiać czy płakać haha :D
Śliczny ogród ❤️❤️

Jakie śliczne :)

To wiem :) tylko myślałam , że ten szumisiu to ma odzwierciedlac szumy z mamy brzucha a nie jakiś chalas. I takiego szumu chyba nie ma u mamy nie ? Albo źle jestem zorientowana :D

Wspolczuje :( może porozmawiaj z lekarzem ,że wymiotujesz codziennie rano i ciężko zrobić takie badanie.. chyba , że spróbujesz jeszcze raz ale z cytrynową. Mi tez wypicie nie przeszkadzało. Ale dwie godziny z życia wyjęte.

To ja dzisiaj w swetrze bo chłodno, na deszcz się zapowiada :( Kamil przyjeżdża i jak zwykle pogoda się psuje. Już tak od roku jest. No zawsze :/ już nie wiem czy się śmiać czy płakać haha :D
Śliczny ogród ❤️❤️
To u mnie dzisiaj ladnie jeszcze lepiej jak wczoraj .
To przywozi ze sobą slabą pogode a to jaki :p

Ja miałam dla córki w szpitalu ale tylko po kąpaniu zakładałam tak na godzinkę. Rodziłam w czerwcu i były wtedy ponad 30 stopniowe upały. W domu też na początku zakładałam po kąpaniu ale krótko, 2,3 tygodnie. Teraz z synkiem też tak będę robić. Cieniutka bawełniana wystarczy.

Tylko do wyjścia.

Przyłóż ucho do brzucha swojego menia :) Będziesz mniej więcej wiedziała co słyszy dziecko.

W domu to będę za 4-5 lat [emoji23][emoji23]
Tutaj jest ogólnie 65m więc jakiś wielkich apartamentów nie ma [emoji23] dom za 240 m trzy poziomy.
65 metrow to juz calkiem fajne mieszkanko ;) my niedlugo wprowadzamy sie do 56 metrow a ciesze sie jak glupia bo wczesnoej mieszkalismy na 37 i we dwojke tez dawalismy rade ;)

Jest cieplo sa okna pootwierane i jest przeciag powiedzmy.. to delikatna glowka.. ja biore nie chce zeby malej cos bylo

reklama
Do góry