reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To dziwne zachowanie. Bo masz w 100% rację.. no ale tak ludzie myślą. Że kupia co im się podoba lub mają inne zdanie na jakiś temat i tak należy robić. Ale niestety.. matka to matka :) wiec się nie przejmuj bo to Ty wiesz najlepiej co będzie dobre dla twojego dziecka :*
Szwagierka dopiero niedawno nauczyła się kupować zabawki Jankowi dostosowane do jego wieku i uprzednio dzwoni do mnie co Jasio chce. A dlaczego zmieniła postępowanie? Bo zobaczyła jak kruche autka, gównianej jakości, przeznaczone dla siedmiolatka, dwulatek rozwalił w pył. A Janek teraz ma fazę na rozkręcanie śrubokrętem swoich autek :D teraz kupują mu klocki lego, które młody uwielbia. A przejmować się nimi przestałam daaawno temu, choć na Wielkanoc ścięłam się z nią na temat aborcji (ja wolałabym donosić i oddać do adopcji ze wskazaniem, niż usunąć, a ona stwierdziła, że ona by usunęła i że jestem nieodpowiedzialna, temat rzeka... albo trądzik młodzieńczy Kuby to z brudu jest, jej mądrości mnie rozwalają konstrukcję, nauczyłam się z tego śmiać) :p

reklama
Ja też jeszcze prawie nic nie mam dla dziecka ani dla siebie do porodu. Jedynie płyny lovella, aspirator do noska, szczotka, nożyczki i oilatum do kąpieli bo ostatnio w rossmanie byłam. Dziś po pracy idę do sklepu kupić koszule i biustonsze do karmienia.
To i tak masz więcej niż ja :D ja mam tylko ubranka , bujaczek, łóżeczko i koszule do karmienia. A gdzie cała reszta :o
Dobrze , że już w przyszłym tygodniu będziemy za wszystkim jeździć. I raczej będziemy składać łóżeczko, choć wiem , że to trochę za wcześnie. Ale będziemy musieli gdzieś wkładać te siaty z kocykami, kosmetykami, pieluchami, kołderkami itp. Zagrace się trochę ale trudno. Przynajmniej kupimy wszystko w kilka dni i będę miała spokojną głowę :)

A co do płynu do kąpieli , Oilatum/oilan/Emoilum . Który z nich byście wybrały ? One są do skóry skłonnej do alergi ale chyba na zdrowe dziecko też beda okej ? Bo dobrze natłuszczają ?
I po kąpieli lepiej posmarować balsamem jakimś zwykłym dla niemowlaka czy też z tej firmy bardzo natłuszczającej?

Dziekuje :)
To nie drogie. Bo wychodzi 3/4 zł za paczkę. :) A pieluchy jakie będziecie używać ? Nie pamiętam czy był już ten temat poruszany :oops:

Też tak zacznę. Tyle , że wiem , że przez grudzień i połowę stycznia trochę schudłam z mojej wagi .. no ale nic. W takim razie nie jestem +2 tylko jakieś +5/6kg :o

Dziękuje :) i same dobre opinie tak ? :)

Śmieszne :D nie kupiłabym za nic w świecie :D

To dziwne zachowanie. Bo masz w 100% rację.. no ale tak ludzie myślą. Że kupia co im się podoba lub mają inne zdanie na jakiś temat i tak należy robić. Ale niestety.. matka to matka :) wiec się nie przejmuj bo to Ty wiesz najlepiej co będzie dobre dla twojego dziecka :*
Ale 5/6kg to wcale nie dużo, tym bardziej że wiesz że najpierw schudłaś :)
Ja zaczynałam z 70 kg i tak mam na karcie ciąży, najpierw schudłam ok. 2 kg, a teraz ważę chyba z 75kg więc liczę że jestem 5kg na plusie :) (w czwartek ide do ginka to zobaczę ile dokładnie ważę)

Pamiętam że przy córce taką byłam zajaeiona na wszystkie gadżety z czasem teraz stwierdzam że wiele z nich było nam niepotrzebnych . Więc teraz nauczona doświadczeniem kupuje to co niezbędne. Elektroniczna nianie mamy i polecam jak chcecie zostawiać gdzieś dziecko śpiące np w drugim pokoju albo w ogrodzie. Ja córkę usypialam na spacerze stawiałam w ogródku z niania a szłam do domu coś tam robić . Jak spala w pokoju a ja byłam w kuchni to to samo. Mamy jakaś tania bardzo kupiona a naprawdę się przydawała.

Co do wiaderka do kapania to widziałam filmiki jeszcze przy pierwszej córce i fajne tylko jak wszystkie takie gadżety dziecko szybko z tego wyrasta. Bardzo chciałam kosz Mojżesza ale jak przemyślałam że i tak za 3 miesiące będzie trzeba kupić łóżeczko to wolę kupić od razu łóżeczko a to co wydalabym na to wszystko odłożyć dla bobasa na konto albo spożytkować na jakiś rodzinny wyjazd.

No i chciałabym bardzo jakaś karuzele do łóżeczka bo nie mamy a to fajny gadżet dla dziecka i jeszcze jak ma przyjemne melodyjki to już wogole super
Dla mnie kosz Mojżesza też byl na pierwszym miejscu ale pomyślałam tak jak Ty :) i kupiliśmy lozeczko. A karuzele planujesz kupić z plastikowymi zabawkami czy pluszowymi ? Myślę , zeby się nie kurzyło i przy kręceniu nie leciało na dziecko

Dziewczyny bierzecie do szpitala dla dziecka cienką bawełnianą czapeczkę?
Sama już nie wiem , ostatnio jak byłam na glukozie to była dziewczyna z podobnym terminem co ja i mówi że bierze, ale to będzie lato ciepło a na takim oddziale i tak jest bardzo ciepło , ja synka rodzilam w styczniu a w lipcu to już wogole bedzie tam duszno i nie wiem czy brać czy nie .. :eek:
Ja wezmę, na wyjście bo nie wiadomo jaka będzie pogoda i na po kąpieli, będę zakładała na pół godziny chociaż :)

reklama
Do góry