reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To dziwne zachowanie. Bo masz w 100% rację.. no ale tak ludzie myślą. Że kupia co im się podoba lub mają inne zdanie na jakiś temat i tak należy robić. Ale niestety.. matka to matka :) wiec się nie przejmuj bo to Ty wiesz najlepiej co będzie dobre dla twojego dziecka :*
Szwagierka dopiero niedawno nauczyła się kupować zabawki Jankowi dostosowane do jego wieku i uprzednio dzwoni do mnie co Jasio chce. A dlaczego zmieniła postępowanie? Bo zobaczyła jak kruche autka, gównianej jakości, przeznaczone dla siedmiolatka, dwulatek rozwalił w pył. A Janek teraz ma fazę na rozkręcanie śrubokrętem swoich autek :D teraz kupują mu klocki lego, które młody uwielbia. A przejmować się nimi przestałam daaawno temu, choć na Wielkanoc ścięłam się z nią na temat aborcji (ja wolałabym donosić i oddać do adopcji ze wskazaniem, niż usunąć, a ona stwierdziła, że ona by usunęła i że jestem nieodpowiedzialna, temat rzeka... albo trądzik młodzieńczy Kuby to z brudu jest, jej mądrości mnie rozwalają konstrukcję, nauczyłam się z tego śmiać) :p

reklama
Ja też jeszcze prawie nic nie mam dla dziecka ani dla siebie do porodu. Jedynie płyny lovella, aspirator do noska, szczotka, nożyczki i oilatum do kąpieli bo ostatnio w rossmanie byłam. Dziś po pracy idę do sklepu kupić koszule i biustonsze do karmienia.
To i tak masz więcej niż ja :D ja mam tylko ubranka , bujaczek, łóżeczko i koszule do karmienia. A gdzie cała reszta :o
Dobrze , że już w przyszłym tygodniu będziemy za wszystkim jeździć. I raczej będziemy składać łóżeczko, choć wiem , że to trochę za wcześnie. Ale będziemy musieli gdzieś wkładać te siaty z kocykami, kosmetykami, pieluchami, kołderkami itp. Zagrace się trochę ale trudno. Przynajmniej kupimy wszystko w kilka dni i będę miała spokojną głowę :)

A co do płynu do kąpieli , Oilatum/oilan/Emoilum . Który z nich byście wybrały ? One są do skóry skłonnej do alergi ale chyba na zdrowe dziecko też beda okej ? Bo dobrze natłuszczają ?
I po kąpieli lepiej posmarować balsamem jakimś zwykłym dla niemowlaka czy też z tej firmy bardzo natłuszczającej?

Dziekuje :)
To nie drogie. Bo wychodzi 3/4 zł za paczkę. :) A pieluchy jakie będziecie używać ? Nie pamiętam czy był już ten temat poruszany :oops:

Też tak zacznę. Tyle , że wiem , że przez grudzień i połowę stycznia trochę schudłam z mojej wagi .. no ale nic. W takim razie nie jestem +2 tylko jakieś +5/6kg :o

Dziękuje :) i same dobre opinie tak ? :)

Śmieszne :D nie kupiłabym za nic w świecie :D

To dziwne zachowanie. Bo masz w 100% rację.. no ale tak ludzie myślą. Że kupia co im się podoba lub mają inne zdanie na jakiś temat i tak należy robić. Ale niestety.. matka to matka :) wiec się nie przejmuj bo to Ty wiesz najlepiej co będzie dobre dla twojego dziecka :*
Ale 5/6kg to wcale nie dużo, tym bardziej że wiesz że najpierw schudłaś :)
Ja zaczynałam z 70 kg i tak mam na karcie ciąży, najpierw schudłam ok. 2 kg, a teraz ważę chyba z 75kg więc liczę że jestem 5kg na plusie :) (w czwartek ide do ginka to zobaczę ile dokładnie ważę)

Pamiętam że przy córce taką byłam zajaeiona na wszystkie gadżety z czasem teraz stwierdzam że wiele z nich było nam niepotrzebnych . Więc teraz nauczona doświadczeniem kupuje to co niezbędne. Elektroniczna nianie mamy i polecam jak chcecie zostawiać gdzieś dziecko śpiące np w drugim pokoju albo w ogrodzie. Ja córkę usypialam na spacerze stawiałam w ogródku z niania a szłam do domu coś tam robić . Jak spala w pokoju a ja byłam w kuchni to to samo. Mamy jakaś tania bardzo kupiona a naprawdę się przydawała.

Co do wiaderka do kapania to widziałam filmiki jeszcze przy pierwszej córce i fajne tylko jak wszystkie takie gadżety dziecko szybko z tego wyrasta. Bardzo chciałam kosz Mojżesza ale jak przemyślałam że i tak za 3 miesiące będzie trzeba kupić łóżeczko to wolę kupić od razu łóżeczko a to co wydalabym na to wszystko odłożyć dla bobasa na konto albo spożytkować na jakiś rodzinny wyjazd.

No i chciałabym bardzo jakaś karuzele do łóżeczka bo nie mamy a to fajny gadżet dla dziecka i jeszcze jak ma przyjemne melodyjki to już wogole super
Dla mnie kosz Mojżesza też byl na pierwszym miejscu ale pomyślałam tak jak Ty :) i kupiliśmy lozeczko. A karuzele planujesz kupić z plastikowymi zabawkami czy pluszowymi ? Myślę , zeby się nie kurzyło i przy kręceniu nie leciało na dziecko

Dziewczyny bierzecie do szpitala dla dziecka cienką bawełnianą czapeczkę?
Sama już nie wiem , ostatnio jak byłam na glukozie to była dziewczyna z podobnym terminem co ja i mówi że bierze, ale to będzie lato ciepło a na takim oddziale i tak jest bardzo ciepło , ja synka rodzilam w styczniu a w lipcu to już wogole bedzie tam duszno i nie wiem czy brać czy nie .. :eek:
Ja wezmę, na wyjście bo nie wiadomo jaka będzie pogoda i na po kąpieli, będę zakładała na pół godziny chociaż :)

reklama
Do góry