reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny bierzecie do szpitala dla dziecka cienką bawełnianą czapeczkę?
Sama już nie wiem , ostatnio jak byłam na glukozie to była dziewczyna z podobnym terminem co ja i mówi że bierze, ale to będzie lato ciepło a na takim oddziale i tak jest bardzo ciepło , ja synka rodzilam w styczniu a w lipcu to już wogole bedzie tam duszno i nie wiem czy brać czy nie .. :eek:
Do szpitala nie biorę, na wyjście tak. Ja jednego syna rodziłam w styczniu, drugiego w maju i nie brałam czapeczek. W szpitalu mieli bardzo ciepło.

reklama
Właśnie wróciłam ze sklepu i czuję że zaraz eksploduję :-D mam taką górkę żeby przejść że czuję się jakby to był maraton :D

Sama już nie wiem , ostatnio jak byłam na glukozie to była dziewczyna z podobnym terminem co ja i mówi że bierze, ale to będzie lato ciepło a na takim oddziale i tak jest bardzo ciepło , ja synka rodzilam w styczniu a w lipcu to już wogole bedzie tam duszno i nie wiem czy brać czy nie .. :eek:
Ja na pewno wezmę i tez będę zakładała nawet jak będzie gorąco

Powiem Wam szczerze, że Majeczce to tak na prawdę kupiłam ze dwie pary półśpiochów, dwie pary body. Jeśli chodzi o ciuszki. A resztę mam po Aleksie mnóstwo uniwersalnych i po siostrze te sukienki.
Pewnie coś jeszcze dokupie, bo na pewno kombinezon na jesień polarowy. Ale to takie pojedyncze rzeczy. No i te smoczki, pampersy, kosmetyki i w sumie mam wszystko. Także się udało nie wydać majątku.
Zobacz załącznik 849558Zobacz załącznik 849559Zobacz załącznik 849560Zobacz załącznik 849561Zobacz załącznik 849562Zobacz załącznik 849563Zobacz załącznik 849565Zobacz załącznik 849567
Jakie śliczne :)
Sądzę, że dziecko w łonie mamy słyszy bicie jej serca, pracę jelit i całego układu pokarmowego (bulgotanie, przelewanie się i takie tam). :)
To wiem :) tylko myślałam , że ten szumisiu to ma odzwierciedlac szumy z mamy brzucha a nie jakiś chalas. I takiego szumu chyba nie ma u mamy nie ? Albo źle jestem zorientowana :D
Wytrzymałam 50 minut i wszystko zwróciłam . Nie wiem co teraz
Wspolczuje :( może porozmawiaj z lekarzem ,że wymiotujesz codziennie rano i ciężko zrobić takie badanie.. chyba , że spróbujesz jeszcze raz ale z cytrynową. Mi tez wypicie nie przeszkadzało. Ale dwie godziny z życia wyjęte.
A u mnie dzisiaj ładna w miarę narazie pogoda nie wiem jak później, wyszłam w krótkich spodenkach teraz i nie było bardzo zimno :)Zobacz załącznik 849578
To ja dzisiaj w swetrze bo chłodno, na deszcz się zapowiada :( Kamil przyjeżdża i jak zwykle pogoda się psuje. Już tak od roku jest. No zawsze :/ już nie wiem czy się śmiać czy płakać haha :D
Śliczny ogród ❤️❤️

Jakie śliczne :)

To wiem :) tylko myślałam , że ten szumisiu to ma odzwierciedlac szumy z mamy brzucha a nie jakiś chalas. I takiego szumu chyba nie ma u mamy nie ? Albo źle jestem zorientowana :D

Wspolczuje :( może porozmawiaj z lekarzem ,że wymiotujesz codziennie rano i ciężko zrobić takie badanie.. chyba , że spróbujesz jeszcze raz ale z cytrynową. Mi tez wypicie nie przeszkadzało. Ale dwie godziny z życia wyjęte.

To ja dzisiaj w swetrze bo chłodno, na deszcz się zapowiada :( Kamil przyjeżdża i jak zwykle pogoda się psuje. Już tak od roku jest. No zawsze :/ już nie wiem czy się śmiać czy płakać haha :D
Śliczny ogród ❤️❤️
To u mnie dzisiaj ladnie jeszcze lepiej jak wczoraj .
To przywozi ze sobą slabą pogode a to jaki :p

Ja miałam dla córki w szpitalu ale tylko po kąpaniu zakładałam tak na godzinkę. Rodziłam w czerwcu i były wtedy ponad 30 stopniowe upały. W domu też na początku zakładałam po kąpaniu ale krótko, 2,3 tygodnie. Teraz z synkiem też tak będę robić. Cieniutka bawełniana wystarczy.

Tylko do wyjścia.

Przyłóż ucho do brzucha swojego menia :) Będziesz mniej więcej wiedziała co słyszy dziecko.

W domu to będę za 4-5 lat [emoji23][emoji23]
Tutaj jest ogólnie 65m więc jakiś wielkich apartamentów nie ma [emoji23] dom za 240 m trzy poziomy.
65 metrow to juz calkiem fajne mieszkanko ;) my niedlugo wprowadzamy sie do 56 metrow a ciesze sie jak glupia bo wczesnoej mieszkalismy na 37 i we dwojke tez dawalismy rade ;)

Jest cieplo sa okna pootwierane i jest przeciag powiedzmy.. to delikatna glowka.. ja biore nie chce zeby malej cos bylo

reklama
Do góry