reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej :( dziewczyny pisalyscie coś wcześniej o jakiś maściach na świeże rozstępy, przypomnicje mi proszę nazwy. Dziś obudziłam się rano na siku i miałam taki wysadzony brzuch bo mam ostatnio spore wzdęcia i moja skóra już tego nie zniosła:( strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że czymś zlagodze ta kreche z boku brzucha. Pomożecie?
[edit] Dodam, że jak może pomóc to cena nie gra roli.
Ja w ciąży z synem i teraz zapobiegawczo ClarenaSkin streetch protector ale jak pisałam głównie jest to dostępne u kosmetyczek w salonach kosmetycznych. Dość drogo i ciężko tak żeby sobie od tak o gdzieś kupił klient indywidualny. Świeże rozstępy szybko zrobiły się białe i ledwo widoczne a więcej się nowych nie zrobiło odkąd zaczęłam go używać.
Plus ogólnie na blizny contratubex. Ja go będę kupować pod koniec ciąży ale to że względu na cc

reklama
Ja też jeszcze nic gotowego nie mam. Właśnie siedzę na necie i pozamawiam rzeczy dla siebie chyba do porodu , patrzyłam dzisiaj też za łóżeczkiem na allegro ale jakoś weny brak:( ciuszki będę szykować w czerwcu. Teraz chyba nie ma sensu. Jak się okaże że czegoś mi brakuje to zamówię przez neta i już.

Dzisiaj mam lenia strasznego a obiecałam sobie porządki w szafie porobić j zimowe rzeczy pochować.
Ja też jeszcze prawie nic nie mam dla dziecka ani dla siebie do porodu. Jedynie płyny lovella, aspirator do noska, szczotka, nożyczki i oilatum do kąpieli bo ostatnio w rossmanie byłam. Dziś po pracy idę do sklepu kupić koszule i biustonsze do karmienia.

I już człowiek myślał, że wszystko wie, a tu jednak, że chodziki mogą być w niektórych przypadkach. I jak tu być mądrym :D
Głównie chodzi o to że jak dziecko wisi w chodziku uciska stawy biodrowe. I potem mogą być problemy z kręgosłupem, biodrami , nóżkami. A tak jak mój syn (chodził całymi stopami a nie na palcach, nie siedział w siedzisku jako tato tylko stal na prostych nóżkach i tylko rączkami opierał się o tackę, no i nie spędzał w nim dużo czasu). Ogólnie miał 9 miesięcy jak zaczął chodzić. I uważam że to dzięki chodzikowi. Bo jak już stał to potem nie bał się chodzić bo był stabilny, oparty na chodziku.

Jak czytam, że większość z Was ma już gotowe wszystko dla maluszka poprane , poprasowane leży i czeka to jestem zaniepokojona bo ja mam parę rzeczy z ubranek mnóstwo do dokupienia i zero kosmetyków. O tylko zapas proszku Lovela mam bo ostatnio w promocji w biedronie był. Ale nie mam co prać..
Ja właśnie pierwszą turę dałam do prania, czyli kołderkę po Janku i ochraniacze na łóżeczko. A tak to mam tylko ubranka dla dzieci, łóżeczko oraz pościel i to wszystko. Zero kosmetyków dla dzidziów, zero dla siebie, nic na tyłek do szpitala, żadnych kapci, szlafroka, kompletnie nic. Tylko podkłady mam, ale to zdobyczne, bo mi koleżanka dała :)

Dzięki dziewczyny za rady :) spróbuje tez jutro wypić ten roztwór w mniejszej ilości wody i wolniej :)
Ja to wypiłam z zatkanym nosem :p

Hej :( dziewczyny pisalyscie coś wcześniej o jakiś maściach na świeże rozstępy, przypomnicje mi proszę nazwy. Dziś obudziłam się rano na siku i miałam taki wysadzony brzuch bo mam ostatnio spore wzdęcia i moja skóra już tego nie zniosła:( strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że czymś zlagodze ta kreche z boku brzucha. Pomożecie?
Ja używam balsamu palmers dla kobit w ciąży. Smatuję się codziennie 2 razy, on zostawia taki nawilżający film nawet jak zaraz po balsamowaniu założę spodnie ciążowe na cały brzuch to do wieczora czuje, że brzuch jest nawilżony. Na razie nie wyszedł mi żaden rozstęp. Ma fajna konsystencję tylko zapach czekoladowy niebardzo ale nie taki intensywny więc mogę znieść. W pierwszej ciąży stosowałam mustelę ale dopiero jak wyszły pierwsze rozstępy to było za późno i mimo smarowania wychodziły nowe.

Moim zdaniem w ciąży nie powinno się używać nic na usuwanie, wybielanie rozstępów. Dopiero po porodzie. A teraz to radziłabym codziennie nawilżać i ujędrniać, żeby kolejne nie wyszły. Ja w pierwszej ciąży używałam tylko zwykłej oliwki dla niemowląt i nie wyszedł ani jeden. Teraz też tylko oliwki używam codziennie i peeling kawowy raz w tygodniu na całe ciało a na brzuszku to tak delikatnie masuję.
Na razie nie stresuj się jednym rozstępem. Z czasem zblednie i tylko Ty go będziesz widzieć albo w ogóle będzie niewidoczny. ☺

Ja używam balsamu palmers dla kobit w ciąży. Smatuję się codziennie 2 razy, on zostawia taki nawilżający film nawet jak zaraz po balsamowaniu założę spodnie ciążowe na cały brzuch to do wieczora czuje, że brzuch jest nawilżony. Na razie nie wyszedł mi żaden rozstęp. Ma fajna konsystencję tylko zapach czekoladowy niebardzo ale nie taki intensywny więc mogę znieść. W pierwszej ciąży stosowałam mustelę ale dopiero jak wyszły pierwsze rozstępy to było za późno i mimo smarowania wychodziły nowe.
Ja też stosuję palmers :)
Tzn na piersi na te rozstępy które już wyszły mustele na już istniejące rozstępy, a na brzuszek palmers. I odpukać na razie nie mi nie wyszło.

reklama
Ja w ciąży z synem i teraz zapobiegawczo ClarenaSkin streetch protector ale jak pisałam głównie jest to dostępne u kosmetyczek w salonach kosmetycznych. Dość drogo i ciężko tak żeby sobie od tak o gdzieś kupił klient indywidualny. Świeże rozstępy szybko zrobiły się białe i ledwo widoczne a więcej się nowych nie zrobiło odkąd zaczęłam go używać.
Plus ogólnie na blizny contratubex. Ja go będę kupować pod koniec ciąży ale to że względu na cc
Kochana, mam do ciebie sprawę:biggrin2: Na podeszwie stopy zrobił mi się odcisk bardziej chyba nagniotek, od kilku dni tak boli - kłujejak chodzę, że szok. Kupiłam plastry compeed ale nosze 2 dni i nie nie jest lepiej. Masz może jakiś pomysł jak to dziadostwo usunąć?

Do góry