Anulaa88
Fanka BB :)
U nas też o to mega dbają [emoji4] przynajmniej w niektórych szpitalach [emoji4]U nas bardzo duży nacisk robią na kagurowanie przez tatę tym bardziej że u nas dużo cesarek i mama musi leżeć. A tak to tatuś dwie godziny jest z maluchem.
Dla mnie to super. My więź z dzieckiem o psychiczną i fizyczną mamy od samego początku. Tata jest tak jakby trochę z boku. A kangurowanie to świetny czas dla taty i dziecka na poznanie się, pierwsza bliskość, zaczęcie nawiązywania tej bliskiej więzi także mnie ta idea że tato kanguruje bardzo odpowiada. I fajnie że nawet personel medyczny chce temu tacie pomoc w nawiązywaniu tej więzi
Kładą dziecko wytarte na klacie faceta[emoji16] Nie wiem, czy nie każdy facet byłby w stanie...Mój np. nie ma z tym problemu[emoji16]I rozbierają się, kładą (nie bardzo sobie mogę wyobrazić gdzie) i brudnego dzieciaczka odrazu kładą tacie tak ? Chyba nie każdy facet był by w stanie na coś takiego.
Przecież to też ich dzieci[emoji16] i to wyczekiwane[emoji4]
Jak się dzisiaj czujesz? Jest lepiej?[emoji4]Znajomej mąż przed porodem podrukował sobie wizytówki ze niby jest prokuratorem dzięki temu o żonę baaardzo dbano przy porodzie niestety takie czasy. A moim zdaniem planowanie porodu od A do z jest niepotrzebne bo i tak będzie wszystko inaczej niż człowiek sobie planuje i wyobraża.czekam na wizytę może dziś mnie puszczą do domu....pierwszy raz nocowalam w szpitalu jako pacjent