reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A podczas szycia przeszkadza cos dziecko na brzuchu ? Bo jeśli taty nie ma to co wtedy ? A zawsze kładą skóra do skóry czy czasem to olewają że to ważne i idą umyć dziecko ?
Raczej zawsze jest ten kontakt mamy z dzieckiem skóra do skóry (ewentualnie taty jak Kasia mówi) jeżeli wszystko jest z dzieckiem w porządku.
Mamaginekolog teraz napisała fajny artykuł na temat co dzieje się z dzieciątkiem w szpitalu w pierwszych 48h życia :)

reklama
To dobrze :) a Ty jak byś miała wybór to chciałabys znieczulenie ?
Ja się nad tym nie zastanawiałam. Znieczulenie przy sn weszło dopiero wtedy jak ja syna już na świecie miałam. A teraz CC więc nawet nie miałam potrzeby o tym myśleć :) no i mówię nie ma co się nastawiać że na pewno to znieczulenie się dostanie. Niestety... Chociaż życzę każdej rodzącej żeby nasze państwo coś zmieniło i żeby było tylu anestezjologów ile trzeba i żeby każda rodząca sn mogła dostać znieczulenie a nie że usłyszy że nie dostanie bo akurat nie ma wolnego anestezjologa.

I rozbierają się, kładą (nie bardzo sobie mogę wyobrazić gdzie:D) i brudnego dzieciaczka odrazu kładą tacie tak ? Chyba nie każdy facet był by w stanie na coś takiego.
Mi z synem na 5 minut przynieśli do kontaktu policzek do policzka już umytego. Teraz nie myją tylko wybierają mazi płodowej :) i dają tacie :) po wytarciu, pomierzeniu i sprawdzeniu funkcji życiowych dziecka :) siedzą sobie z rozpięta koszula a pod nią dają dzieciątko :)

Najpierw po porodzie to muszą je wymierzyć i sprawdzić funkcję życiowe :) do skali apgar. Wtedy w tym samym czasie Ty jesteś szyta, o ile taka potrzeba wogole jest.
Jak syna rodziłam jeszcze myli. Teraz podobno tylko wycierają, mierzą itp i potem do tatusia :) jak zeszyja mamę to do cycucia a potem znów tata przejmuje brzdąca :)
Dziękuje :*
Jezuu , jak sobie pomyślę , że to dzieciątko które mam w brzuchu będę miała za 2,5 miesiąca przy piersi. Pocałuje utule to się to robi takie nie wyobrażalne.. cudowne ❤️

Nie nie jest tak zazwyczaj :) są dziewczyny które rodzą szybciej owszem :) ale znam dużo dziewczyn po terminie :) ja urodziłam idealnie w terminie :)

Ale lepiej te dwa tygodnie przed terminem już być przygotowanym psychicznie , że w każdym momencie może się zacząć ? Wolałabym w 38 urodzić niż w 40 lub po ..

Ja się nad tym nie zastanawiałam. Znieczulenie przy sn weszło dopiero wtedy jak ja syna już na świecie miałam. A teraz CC więc nawet nie miałam potrzeby o tym myśleć :) no i mówię nie ma co się nastawiać że na pewno to znieczulenie się dostanie. Niestety... Chociaż życzę każdej rodzącej żeby nasze państwo coś zmieniło i żeby było tylu anestezjologów ile trzeba i żeby każda rodząca sn mogła dostać znieczulenie a nie że usłyszy że nie dostanie bo akurat nie ma wolnego anestezjologa.
I może się z bolu wykończyć bo brakuje lekarza.. masakra.

reklama
Do góry