reklama
Mi było obojętne co będzie to mąż bardzo chciał córkę...był trochę zbity ale już się przyzwyczaił do tej informacjiNo to fajnie, że chłopczyk[emoji4]
[emoji173]10.08.2018[emoji173]
KatiNails ja mam już 2 synów oboje mają stueerdzony zespół Aspergera czyli poprostu nadruchliwości boimy się że brat także będzie miał takie en rgiczne geny....Są grzeczni chłopcy są sąsiadki syn to dziecko anioł [emoji7][emoji7]
Anulaa88
Fanka BB :)
U mnie mąż cały czas mówi, że obojętnie, byleby było całe i zdrowe[emoji16] Cieszy się z chłopca, ale myślę że z dziewczynki cieszyłby się równie mocno[emoji16]Mi było obojętne co będzie to mąż bardzo chciał córkę...był trochę zbity ale już się przyzwyczaił do tej informacji
[emoji173]10.08.2018[emoji173]
Bajunia
Karmienie obowiązkowo. Butelek nawet nie kupuję i się za nimi nie rozglądam, ale smoczkow wtedy też nie? Chciałam mieć jakiś w pogotowiu jako pomoc opcjonalna. Choć ani ja, ani brat smoczkow ponoć nie tolerowalismy. Z laktatorem też się wstrzymam, jakby naprawdę był potrzebny to zawsze można skoczyć i kupić jakiś. Jedyne co na pewno kupię dla własnego komfortu to nakładki na sutki takie sylikonowe, zwiększy to mój komfort, że jakbym umierała z bólu to mam jakieś wyjście. [emoji1]
[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Teraz wszystko można kupić w każdej chwili. Apteki przyszpitalne mają wszystko. Ja miałam smoczki i butelki różnych firm i rodzajów a i tak nic się nie przydało. Kilka dni po porodzie w nawale pokarmu laktator był zbawieniem, bo Mała wydurdała z jednego cyca i drugiego nie chciała, bo jej wystarczyło. Jednak ściągnięte mleczko potem z bólem serca wylewałam do zlewu bo na bieżąco jej starczało.
Konieczne są wkładki laktacyjne bo jak dziecko je z jednej piersi to z drugiej mleko w tym czasie samo leci.
Maljan
No jak by był nawał i musiałabyś odciągnąć, to albo butelką podać dziecku albo wylać. Ale wiess to chodzi o to, że trzeba odciągnąc, bo inaczej może się zrobić jakieś zapalenie piersi czy cośTak myślicie? A co wtedy z tym mlekiem zrobić? Bo nie chciałabym butelek dawać bez powodu... A chyba wylać szkoda
[emoji64]02.08.2018[emoji64]
Bajunia
Jak chce się kp to trzeba na początku trochę się pomęczyć. Mnie bardzo bolały na początku sutki, ale tylko kilka dni. Były podrażnione bo nie były przecież przyzwyczajone do takiej "eksploatacji" Smarowałam na zmianę bepanthenem albo swoim mlekiem. Zanim się laktacja ustabilizuje to chwilę potrwa. Nie pamiętam, ale chyba do miesiąca to trwało. Najłatwiej jest podać butelke z mm. Ja jednak nie jestem przekonana do tych sztucznych wynalazków. I moje dziecko też nie było, nie tolerując nawet butelki. Cucuś zaspokajał jej głód i pragnienie. Nawet wody mi z butelki nie chciała, ale ponoć dziecka na piersi nie trzeba dopajać.
Maljan
Zawsze możesz zrobic tak, że upatrzeć sobie jakis a jakbyś miała nawał to partner poleci do sklepu kupić bo każda z nas jest inna, może ty nie będziesz akurat potrzebować ja mówię tylko, że może się zdażyć zapalenie piersiAż tak? To wtedy widzę poważna sprawa. Zacznę patrzeć za laktatorem w takim razie.
reklama
Maljan
Uwielbiam Twoje podejście do tematu wagi [emoji8]Nie patrz na wagę i cyferki, tylko na to jak wyglądasz. [emoji1] Jeśli jest ok, to znaczy, że waga jest dobra i poszło Ci tam gdzie organizm potrzebował dodatkowych kilogramów