reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

O jaaa... Widzę muszę się dokształcic przed zakupem! Akurat tu sądziłam, że wystarczy po prostu wybrać znana firmę i by było od zera, nie za duże... A tu jeszcze i to i tamto :((

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Z Aventa są takie 0-2 msc i 0-6 msc, i potem wiadomo te już większe 6-18 msc :)

reklama
Są płaskie, okrągłe, anatomiczne i takie tam, różne :D

Smoczki najlepiej silikonowe czytałam i zerknijcie z czego jest zrobiony plastik który opiera się na buźce bo bywa że sprowadzane smoczki spoza uni maja szkodliwy składnik ktory przenika do skóry dziecka.
To tak aby było łatwiej...... :D

Ostatnia edycja:
Dziwię się po prostu,bo na USG w 13 tyg dziecko miało większe parametry niż wynika z tygodnia ciąży było większe a teraz nagle jakby słabiej rosło. Owulacji raczej nie miałam póżniej,bo ta ciąża to i tak jakiś cud plemnik musiał siedzieć i czekać sporo na jajko,więc jakby było jeszcze później to chyba by się nie doczekał :-) :) w ogóle jesteśmy w szoku,że do ciąży doszło , zbliżenie było jakieś 3-4 dni przed owulacją :confused: W sumie jeśli te wyniki nie będą mi się jeszcze bardziej rozjeżdżać to powinno być w normie, długość kości udowej i wielkość główki jest mniejsza niż powinna,ale chyba w normie po prostu 25 centyl. A co do łożyska- mam napisane,ze na ścianie tylnej z ryzykiem przodowania. Tak samo jak ty czuję malutką nisko :) Widać bardzo mamusine te nasze córeczki, ha ha moja od początku taka wtulona bardzo blisko mamusi :biggrin2:

Do poczęcia córek zazwyczaj dochodzi gdy przytulanko jest kilka dni przed owulacją. Nasza tez tak została poczęta. Mąż wtedy akurat zjechał na kilka dni z delegacji i też myśleliśmy, że się nie uda bo musiał już wracać kiedy mnie się owulacja zaczęła. A tu psikus. Dzisiaj ten psikus ma prawie 4 lata .
Tym razem będzie synuś bo męża miałam i przed i w trakcie owulacji

O jaaa... Widzę muszę się dokształcic przed zakupem! Akurat tu sądziłam, że wystarczy po prostu wybrać znana firmę i by było od zera, nie za duże... A tu jeszcze i to i tamto :((

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Ja radzę kupić maks dwie szt. Jeden ze ściętym końcem a drugi z okrągłym. Ja miałam chyba ze 4 a córka w ogóle nie chciała ich ssać. Tylko mój cycuś był w stanie ją udobruchać. Jak masz zamiar karmić piersią to nie inwestuj w smoczki ani w butelki. Ewentualnie w laktator bo to Ci się przyda bardziej. Choć moje dziecię było tak przywiązane do piersi że butelki też nie tolerowała. Jak jej ściągałam , żeby wyskoczyć gdzieś do sklepu to wracałam a tu ryk bo ona z flachy pić nie będzie i koniec. Nawet wody latem czy rumianku. Cycuś do 5 go mca to był jedyny ratunek na wszystko. Potem jadła łyżeczką i dzięki temu mogłam gdzieś wyjść na dłużej. A cycuś i tak był jej najlepszym przyjacielem do 2 roku życia.
Ciekawe czy synek też będzie taki cycusiowy

Do poczęcia córek zazwyczaj dochodzi gdy przytulanko jest kilka dni przed owulacją. Nasza tez tak została poczęta. Mąż wtedy akurat zjechał na kilka dni z delegacji i też myśleliśmy, że się nie uda bo musiał już wracać kiedy mnie się owulacja zaczęła. A tu psikus. Dzisiaj ten psikus ma prawie 4 lata .
Tym razem będzie synuś bo męża miałam i przed i w trakcie owulacji
Tzn zwiększa się prawdopodobieństwo na daną płeć , ale pewności 10000% nie ma :)
My miłości jednego dnia rano, a wieczorem miałam owu :) i jest dziewczynka :)

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Karmienie obowiązkowo. Butelek nawet nie kupuję i się za nimi nie rozglądam, ale smoczkow wtedy też nie? Chciałam mieć jakiś w pogotowiu jako pomoc opcjonalna. Choć ani ja, ani brat smoczkow ponoć nie tolerowalismy. Z laktatorem też się wstrzymam, jakby naprawdę był potrzebny to zawsze można skoczyć i kupić jakiś. Jedyne co na pewno kupię dla własnego komfortu to nakładki na sutki takie sylikonowe, zwiększy to mój komfort, że jakbym umierała z bólu to mam jakieś wyjście. [emoji1]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

Ja też chcę kp. W synem chciałam też kp i dobrze że miałam kupioną butelke.

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

reklama
Dzień dobry :)
Ja w laktator bym zainwestowała, choćby taki tani. Po prostu na 3-4 dobę, po porodzie, cyce dostają takiego kopa, że dziecko nie przerobi takiej ilości mleka. Mi dodatkowo, to aż strzyka i miałam tak po każdym porodzie. Potem cyce twarde, bolą, masakra.
Laktator mam jeszcze po Janku, butelki i tak mam zamiar kupić, poza tym chciałabym kp, ale się nie nastawiam jakoś tylko pod to, bo wszystko się może zdarzyć.

Do góry