reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak myślicie? A co wtedy z tym mlekiem zrobić? Bo nie chciałabym butelek dawać bez powodu... A chyba wylać szkoda

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Tak jak któraś już napisała ja wylewalam bo małej starczalo od karmienia do karmienia mleka miałam ogrom a fakt że parę dni po porodzie przychodzi nawał pokarmu cycki twarde jak ducha i trzeba sobie radzić i laktator obojętnie jaki będzie zbawieniem tylko pamiętać trzeba żeby za dużo nie ściągać bo wtedy piersi jeszcze więcej będę produkować a to nam nie potrzebne dziecko ma wyrobić piersi i wtedy już jest spokój ale początki zwłaszcza przy pierwszym dziecku nie są łatwe jak będziecie miały możliwość z korzystać z porad kobietki od laktacji w szpitalu polecam fajnie uczą jak wkładać brodawke z otoczka do buźki dziecka bo nie które mamy dają sama brodawke i ból krzyk i to niepotrzebne.KP nie należy do łatwych na początku ale z czasem da się to ogarnąć no minus że jest się uwiazana i często dzieci budzą się 2 godz po karmieniu albo i częściej bynajmniej u mnie, znowu u siostry co 5 godz więc raczej to zależne od dziecka moje były wiecznie głodne 2 godz i cyc

reklama
Laktator miałam jakiś tani bo wiedziałam że długo go używać nie będę i rzeczywiście tak było ale wszystko zależy od tego czy ghcemy gdzieś wychodzić bez dziecka na dłużej to wtedy coś tam w necie można wyszukać dobrego a niedrogiego

Cichosza ja tymi nakladkami na brodawki tylko sobie dodatkowy problem przy córce zrobiłam [emoji849] potem już nigdy nie chciała jeść normalnie. Bardzo pomaga maść na brodawki, taka której nie trzeba zmywać i wietrzenie [emoji6]

Smoczek mam zamiar kupić i zacząć dawać po ok miesiącu. Nie chcę sama smoczkiem być [emoji16]

Monika267 cyc po 2 godzinach to wcale nie jest bardzo często [emoji6]

[emoji188] 10.08.2018 [emoji188]

Czytam was i czytam i zaczynam się bać karmienia piersią :o ja wczoraj od sąsiadki dostałam nowe nakładki na sutki także w razie w mam . Ale nie mam pojęcia czy tego się używa czy nie. Czy smoczków używać . Czy butelek używać .. [emoji33]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Aż tak? To wtedy widzę poważna sprawa. Zacznę patrzeć za laktatorem w takim razie. :o

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Ja mialam zapalenie piersi,nie zycze nikomu.. rwalo mnie jak nie wiem do tego opuchlo.. lekarz kazal nakladac zwykle liscie kapusty na piers.. i uwierzcie przeszlo i opuchlizna i bol.. zapamietajcie dziewczyny na orzyszlosc.. zadne tabletki tylko kapucha serio.. ;)

Jednak ściągnięte mleczko potem z bólem serca wylewałam do zlewu bo na bieżąco jej starczało.
Ile ja mleka wylałam podczas pobytu z chłopcami na chirurgi dziecięcej... inne matki parzyły ze zgrozą jak mleko lądowało w umywalce, po 120ml z jednego cyca. Po kilka razy dziennie. Żal serce ściska, ale wyboru nie miałam.

Tak myślicie? A co wtedy z tym mlekiem zrobić? Bo nie chciałabym butelek dawać bez powodu... A chyba wylać szkoda
Swoje mleko można albo zamrozić, albo trzymać w lodówce (jeśli dobrze pamiętam nie więcej jak 12-24h) Są specjalne pojemniki na mleko kobiece dostępne w lepszych sklepach z akcesoriami dla mam, lub np. w aptece internetowej.

Cichosza ja tymi nakladkami na brodawki tylko sobie dodatkowy problem przy córce zrobiłam [emoji849] potem już nigdy nie chciała jeść normalnie. Bardzo pomaga maść na brodawki, taka której nie trzeba zmywać i wietrzenie [emoji6]

Smoczek mam zamiar kupić i zacząć dawać po ok miesiącu. Nie chcę sama smoczkiem być [emoji16]

Monika267 cyc po 2 godzinach to wcale nie jest bardzo często [emoji6]

[emoji188] 10.08.2018 [emoji188]
Lanolina albo maść maltan na brodawki [emoji5] położna na tych warsztatach, co byłam, mówiła żeby już smarować od 6 lub 7 miesiąca[emoji16] Nie szkodzi dziecku i w czasie karmienia piersią również można.
Ja mialam zapalenie piersi,nie zycze nikomu.. rwalo mnie jak nie wiem do tego opuchlo.. lekarz kazal nakladac zwykle liscie kapusty na piers.. i uwierzcie przeszlo i opuchlizna i bol.. zapamietajcie dziewczyny na orzyszlosc.. zadne tabletki tylko kapucha serio.. ;)
Liście kapusty podobnego są najlepsze [emoji16] w zeszłym roku leciałam koleżance kupować [emoji16]
Ile ja mleka wylałam podczas pobytu z chłopcami na chirurgi dziecięcej... inne matki parzyły ze zgrozą jak mleko lądowało w umywalce, po 120ml z jednego cyca. Po kilka razy dziennie. Żal serce ściska, ale wyboru nie miałam.

Swoje mleko można albo zamrozić, albo trzymać w lodówce (jeśli dobrze pamiętam nie więcej jak 12-24h) Są specjalne pojemniki na mleko kobiece dostępne w lepszych sklepach z akcesoriami dla mam, lub np. w aptece internetowej.
Można mrozić i długo przetrzymać[emoji16] tańsze niż butelki są woreczki[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Zobacz załącznik 844595 Zobacz załącznik 844596 Nasz dzisiejszy zakup ;) odswiezone i pachnace ;) pierwsza fota jest z nosidlem ;) fajny?
Jutro jade do ginekologa juz nie moge sie doczekac ,mala dokazuje a dokazuje szczegolnie jak mam pelen pecherz :D
Pewnie że fajny :) jeju jak widzę te wózki to nabieram świadomości że to coraz bliżej :) mogę wiedzieć ile zapłaciłaś ? To jest 3w1 tak ? Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :)

reklama
Pewnie że fajny :) jeju jak widzę te wózki to nabieram świadomości że to coraz bliżej :) mogę wiedzieć ile zapłaciłaś ? To jest 3w1 tak ? Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :)

Kupilismy uzywke z olx-a ;) tak jest on 3w1 ,a kosztowal nas tylko 240 zl ,z tego co patrzylismy to nówka tego modelu jest po 1800 ;) wiec zakup udany ;) a wozek w bardzo dobrym stanie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry