reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak myślicie? A co wtedy z tym mlekiem zrobić? Bo nie chciałabym butelek dawać bez powodu... A chyba wylać szkoda

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Tak jak któraś już napisała ja wylewalam bo małej starczalo od karmienia do karmienia mleka miałam ogrom a fakt że parę dni po porodzie przychodzi nawał pokarmu cycki twarde jak ducha i trzeba sobie radzić i laktator obojętnie jaki będzie zbawieniem tylko pamiętać trzeba żeby za dużo nie ściągać bo wtedy piersi jeszcze więcej będę produkować a to nam nie potrzebne dziecko ma wyrobić piersi i wtedy już jest spokój ale początki zwłaszcza przy pierwszym dziecku nie są łatwe jak będziecie miały możliwość z korzystać z porad kobietki od laktacji w szpitalu polecam fajnie uczą jak wkładać brodawke z otoczka do buźki dziecka bo nie które mamy dają sama brodawke i ból krzyk i to niepotrzebne.KP nie należy do łatwych na początku ale z czasem da się to ogarnąć no minus że jest się uwiazana i często dzieci budzą się 2 godz po karmieniu albo i częściej bynajmniej u mnie, znowu u siostry co 5 godz więc raczej to zależne od dziecka moje były wiecznie głodne 2 godz i cyc

reklama
Laktator miałam jakiś tani bo wiedziałam że długo go używać nie będę i rzeczywiście tak było ale wszystko zależy od tego czy ghcemy gdzieś wychodzić bez dziecka na dłużej to wtedy coś tam w necie można wyszukać dobrego a niedrogiego

Cichosza ja tymi nakladkami na brodawki tylko sobie dodatkowy problem przy córce zrobiłam [emoji849] potem już nigdy nie chciała jeść normalnie. Bardzo pomaga maść na brodawki, taka której nie trzeba zmywać i wietrzenie [emoji6]

Smoczek mam zamiar kupić i zacząć dawać po ok miesiącu. Nie chcę sama smoczkiem być [emoji16]

Monika267 cyc po 2 godzinach to wcale nie jest bardzo często [emoji6]

[emoji188] 10.08.2018 [emoji188]

Czytam was i czytam i zaczynam się bać karmienia piersią :o ja wczoraj od sąsiadki dostałam nowe nakładki na sutki także w razie w mam . Ale nie mam pojęcia czy tego się używa czy nie. Czy smoczków używać . Czy butelek używać .. [emoji33]

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Aż tak? To wtedy widzę poważna sprawa. Zacznę patrzeć za laktatorem w takim razie. :o

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
Ja mialam zapalenie piersi,nie zycze nikomu.. rwalo mnie jak nie wiem do tego opuchlo.. lekarz kazal nakladac zwykle liscie kapusty na piers.. i uwierzcie przeszlo i opuchlizna i bol.. zapamietajcie dziewczyny na orzyszlosc.. zadne tabletki tylko kapucha serio.. ;)

Jednak ściągnięte mleczko potem z bólem serca wylewałam do zlewu bo na bieżąco jej starczało.
Ile ja mleka wylałam podczas pobytu z chłopcami na chirurgi dziecięcej... inne matki parzyły ze zgrozą jak mleko lądowało w umywalce, po 120ml z jednego cyca. Po kilka razy dziennie. Żal serce ściska, ale wyboru nie miałam.

Tak myślicie? A co wtedy z tym mlekiem zrobić? Bo nie chciałabym butelek dawać bez powodu... A chyba wylać szkoda
Swoje mleko można albo zamrozić, albo trzymać w lodówce (jeśli dobrze pamiętam nie więcej jak 12-24h) Są specjalne pojemniki na mleko kobiece dostępne w lepszych sklepach z akcesoriami dla mam, lub np. w aptece internetowej.

Cichosza ja tymi nakladkami na brodawki tylko sobie dodatkowy problem przy córce zrobiłam [emoji849] potem już nigdy nie chciała jeść normalnie. Bardzo pomaga maść na brodawki, taka której nie trzeba zmywać i wietrzenie [emoji6]

Smoczek mam zamiar kupić i zacząć dawać po ok miesiącu. Nie chcę sama smoczkiem być [emoji16]

Monika267 cyc po 2 godzinach to wcale nie jest bardzo często [emoji6]

[emoji188] 10.08.2018 [emoji188]
Lanolina albo maść maltan na brodawki [emoji5] położna na tych warsztatach, co byłam, mówiła żeby już smarować od 6 lub 7 miesiąca[emoji16] Nie szkodzi dziecku i w czasie karmienia piersią również można.
Ja mialam zapalenie piersi,nie zycze nikomu.. rwalo mnie jak nie wiem do tego opuchlo.. lekarz kazal nakladac zwykle liscie kapusty na piers.. i uwierzcie przeszlo i opuchlizna i bol.. zapamietajcie dziewczyny na orzyszlosc.. zadne tabletki tylko kapucha serio.. ;)
Liście kapusty podobnego są najlepsze [emoji16] w zeszłym roku leciałam koleżance kupować [emoji16]
Ile ja mleka wylałam podczas pobytu z chłopcami na chirurgi dziecięcej... inne matki parzyły ze zgrozą jak mleko lądowało w umywalce, po 120ml z jednego cyca. Po kilka razy dziennie. Żal serce ściska, ale wyboru nie miałam.

Swoje mleko można albo zamrozić, albo trzymać w lodówce (jeśli dobrze pamiętam nie więcej jak 12-24h) Są specjalne pojemniki na mleko kobiece dostępne w lepszych sklepach z akcesoriami dla mam, lub np. w aptece internetowej.
Można mrozić i długo przetrzymać[emoji16] tańsze niż butelki są woreczki[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Zobacz załącznik 844595 Zobacz załącznik 844596 Nasz dzisiejszy zakup ;) odswiezone i pachnace ;) pierwsza fota jest z nosidlem ;) fajny?
Jutro jade do ginekologa juz nie moge sie doczekac ,mala dokazuje a dokazuje szczegolnie jak mam pelen pecherz :D
Pewnie że fajny :) jeju jak widzę te wózki to nabieram świadomości że to coraz bliżej :) mogę wiedzieć ile zapłaciłaś ? To jest 3w1 tak ? Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :)

reklama
Pewnie że fajny :) jeju jak widzę te wózki to nabieram świadomości że to coraz bliżej :) mogę wiedzieć ile zapłaciłaś ? To jest 3w1 tak ? Trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę :)

Kupilismy uzywke z olx-a ;) tak jest on 3w1 ,a kosztowal nas tylko 240 zl ,z tego co patrzylismy to nówka tego modelu jest po 1800 ;) wiec zakup udany ;) a wozek w bardzo dobrym stanie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry