reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

dziewczyny of jakiegoś czasu mam bole okresowe ale są rzadko czasami tylko 2 razy dziennie i bardzo krótkotrwałe. Tez tak macie ? ?

Cały czas :) szczególnie wieczorem i po jakimś wysiłku. Tak do końca będzie, a jak dzieci zaczną mnie uciskać na pęcherz, to dopiero będzie jazda bez trzymanki, bez rekonesansu gdzie toalety są nie wychodzę z domu :D

Macie jakiś pomysł na szybki obiad? Muszę chłopakom jakąś paszę zrobić, a ja nie mam pomysłu, że nie wspomnę o apetycie na cokolwiek ciepłego.

reklama
Ja tez jakieś pukniecia czuje ale czy to maluszek to nie wiem... a co do przepuszczania kobiet w ciąży ( nie będąc jeszcze w ciazy) zawsze przepuszczalam kobiety ciężarne i matki z małymi dziećmi... dziewczyny of jakiegoś czasu mam bole okresowe ale są rzadko czasami tylko 2 razy dziennie i bardzo krótkotrwałe. Tez tak macie ? ?
Czasem jeszcze miewam takie bole ale to tak raz na pare dni. Moj lekarz mowil ze takie bole nie sa grozne. Teraz czesciej, bo kilka razy dziennie, boli mnie brzuch w okolicach pepka i wtedy tez dosc mocno twardnieje. Jutro przejde sie do poloznej zeby podpytac czy to jest normalne.

Cały czas :) szczególnie wieczorem i po jakimś wysiłku. Tak do końca będzie, a jak dzieci zaczną mnie uciskać na pęcherz, to dopiero będzie jazda bez trzymanki, bez rekonesansu gdzie toalety są nie wychodzę z domu :D

Macie jakiś pomysł na szybki obiad? Muszę chłopakom jakąś paszę zrobić, a ja nie mam pomysłu, że nie wspomnę o apetycie na cokolwiek ciepłego.
Ja na szybki obiad dla mojego robię często makaron z sosem. Smażę mielone dodaje pomidorki z puszki i pychota :) albo ryż z kurczakiem i warzywami :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Badania wszystkie w normie, leukocyty mam 13, ale przy pierwszym badaniu miałam 11, a norma 10 i ginekolog powiedział ze w ciąży się podwyższają, tak ze chyba żadnych tabletek witaminowych mi nie przepisze ^^

Może jakieś spaghetti albo naleśniki albo ryż i pierś z kurczaka? :)

p19u43r85mf3dc6h.png

@Fiorna oby! Byłabym spokojniejsza[emoji16]

@karkula309 Masz rację, przykra rzeczywistość. Ja ostatnio zostałam przepuszczona przez kobietę w laboratorium, bo zauważyła, że mam kartę ciąży. Mega było mi miło. Byłam w pierwszej kolejności do wejścia. I aż tu nagle przychodzi kobieta...w ciąży...i ogłasza, że ona teraz wejdzie, bo jest w ciąży. I wparowała do gabinetu[emoji23] moja mina bezcenna[emoji16]

Ja na szybki obiad dla mojego robię często makaron z sosem. Smażę mielone dodaje pomidorki z puszki i pychota :) albo ryż z kurczakiem i warzywami :)
Mój dzisiejszy obiad[emoji16] makaron z mięsem mielonym i sosikiem[emoji16]

16uds65gk16dflk6.png

Ja na szybki obiad uwielbiam robisz czarny makaron z krewetkami, serkiem camemer i śmietanka+ pomidorki suszony mmmmmm pycha zajmuje mi to 15 minut najdłużej czekam na makaron :)
A gdzie mieszkasz i kiedy robisz szybki obiad ? Bo ja od początku ciąży zjadłabym krewetki ale nie umiem robić. Do krewetek mam dwie lewe ręce ... Także wiesz, zaprosiłabym się na taki obiad :D tak poważnie to za dwa tygodnie mam otwarcie swojej kuchni :) może wtedy jak nie będę musiała biegać po schodach będzie mi łatwiej cokolwiek ugotowac :)

Ja jak muszę na szybko coś zrobić to robię albo makaron z miesem mielonym i sosem pomidorowym albo kurczak w sosie musztardowym ( filet, śmietana lub jogurt i łyżeczka musztardy). Szybkie i dobre :)
Jestem po wizycie. Miałam cytologię, badanie szyjki macicy i USG dzidzi dosłownie 1-2minuty :/ Szyjka idealnie, a płci nie mógł potwierdzić, bo dziecko źle się ułożyło... i czekam do połówkowych

reklama
A gdzie mieszkasz i kiedy robisz szybki obiad ? Bo ja od początku ciąży zjadłabym krewetki ale nie umiem robić. Do krewetek mam dwie lewe ręce ... Także wiesz, zaprosiłabym się na taki obiad :D tak poważnie to za dwa tygodnie mam otwarcie swojej kuchni :) może wtedy jak nie będę musiała biegać po schodach będzie mi łatwiej cokolwiek ugotowac :)

Wrzucam mrożonki do wrzątku na 5 minut i gotowe Hahaha ^^

Do góry