reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dużo mamć odczuwa już ruchy dzieciątek?
Ja jeszcze nie ale to dopiero 17 tydzień i pierwsza ciąża + osłonka tłuszczykowa także jeszcze pewnie poczekam
Wczoraj, po raz pierwszy poczułam, pod ręką na brzuchu, delikatne puknięcie, z tym, że ja to mam sporą izolację tłuszczykową na brzuchu, hehe, jak niedźwiedzica :D A tak to od sporego czasu czuję delikatnie muśnięcia i rozpychanie się "dzieciów" :D

misiapatrysia120 ja nie smyram się niczym na rozstępy, kupiłam sobie tylko nivea soft (wcześniej miałam dove, ale mnie zapach się znudził), świetnie nawilża. W pierwszej ciąży miałam giga rozstępy, w drugiej już nie, co będzie w trzeciej zobaczymy :)

reklama
Dzień dobry w dniu kobiet :cool2:
ja również nie wyobrażam sobie takiego dramatu, jakaś totalna masakra dla rodziców.

Dużo mamć odczuwa już ruchy dzieciątek?
Ja jeszcze nie ale to dopiero 17 tydzień i pierwsza ciąża + osłonka tłuszczykowa także jeszcze pewnie poczekam :-D
Ja jeszcze nie czuję [emoji4] A mam 17+3
hej dziewczyny:-)macie moze jakis godny polecenia krem na rozstępy ? zauwazylam u siebie juz jedna kreske:/ a smaruje sie babydream fur mama z rossmana ale zostawia biale slady na skorze i niezbyt mi podpasowal.
No ja używam właśnie tego z Rossmanna i jestem mega zadowolona[emoji4] mocno go rozsmarowuję i szybciutko mi się wchłania[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

U nas w rodzinie też wczesniak z 27 tyg i teraz ma 3 latka śliczna dziewczynka ale co rodzice przeżyli to .....lepiej nie mówić.

Co do kremów ja naraziemam oliwkez Rossmann dla kobiet w ciąży i w Carrefour kupiłem Perfecta masło dla kobiet w ciąży po 8 XL z 20

ja sobie kupiłam z bieledny oliwkę w żelu w rosmannie, zrobiłam dziś badania krwi i moczu, czekam na wyniki na stronie, ciekawa jestem czy mam wszystko w normie ...hmm, powiem wam że czekałam sobie w kolejce 40 minut bo nie potrafiłam iść do okienka :D pyzatym była piękna pogoda za oknem wiec mi sie dobrze stało, ale jak już byłam przy okienku przyszła babeczka we wczesnej ciąży i z takim tupetem powiedziała że wchodzi bez kolejki, że tylko do mojego faceta powiedziałam ,, nie oczekuj odemnie takiego zachowania" rozumiem wejść grzecznie powiedzieć, ale to było dość takie hmm...

Hej :)

Czyli okazuje się, że sporo dzieciątek rodzi się tak wcześnie. Dobrze, że medycyna jest na tyle rozwinięta, że takie dzieci mają już szanse przeżyć.

Jeśli chodzi o ruchy, ja dzisiaj mam równy 19t i nadal nie wiem co czuję [emoji14] wczoraj późnym wieczorem wydawało mi się jakbym czuła takie przemieszczanie się, obracanie, ale pewna nie jestem. Ale moja gin mówiła mi w czwartek, że nie ma co się przejmować, mogę poczuć dopiero za jakiś czas, bo mam łożysko na przedniej ścianie ;)

Jeśli chodzi o kremy, ja najpierw używałam tego babydream z biedronki, ale na piersiach pojawiło mi się kilka rozstępów więc zmieniłam na skoncentrowany krem przeciw rozstępom z palmersa. Dodatkowo kupiłam jeszcze takie serum na rozstępy które już powstały, że niby mają się zrobić bledsze i mniej widoczne - to kupiłam z musteli. Zobaczymy co dalej będzie, tego palmersa używam już z 1,5 tygodnia i na razie nic nowego nie powstało.

Wszystkiego najlepszego kobietki :*

p19u43r85mf3dc6h.png

Hej :)

Czyli okazuje się, że sporo dzieciątek rodzi się tak wcześnie. Dobrze, że medycyna jest na tyle rozwinięta, że takie dzieci mają już szanse przeżyć.

Jeśli chodzi o ruchy, ja dzisiaj mam równy 19t i nadal nie wiem co czuję [emoji14] wczoraj późnym wieczorem wydawało mi się jakbym czuła takie przemieszczanie się, obracanie, ale pewna nie jestem. Ale moja gin mówiła mi w czwartek, że nie ma co się przejmować, mogę poczuć dopiero za jakiś czas, bo mam łożysko na przedniej ścianie ;)

Jeśli chodzi o kremy, ja najpierw używałam tego babydream z biedronki, ale na piersiach pojawiło mi się kilka rozstępów więc zmieniłam na skoncentrowany krem przeciw rozstępom z palmersa. Dodatkowo kupiłam jeszcze takie serum na rozstępy które już powstały, że niby mają się zrobić bledsze i mniej widoczne - to kupiłam z musteli. Zobaczymy co dalej będzie, tego palmersa używam już z 1,5 tygodnia i na razie nic nowego nie powstało.

Wszystkiego najlepszego kobietki :*

p19u43r85mf3dc6h.png
Hahahaha co ja napisałam, miało być babydream z rossmana a nie biedronki [emoji23]

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja używam oliwki z Rossmann nie raz masła dla kobiet w ciąży z Perfecta i oilatum zakupione z Carrefour wbardzo dobrej cenie bo wyprzedaż była z długą data więc sobie wzięłam ;) rozstępy mam przez to że w 1 ciąży za późno zaczęłam smarować brzucho a przytyłam 17 kg z 55 brzuch miałam ogromny a reszta w normie i rozstępy po bokach nabiodrach mi się zrobiły i nie stety jak tydz po terminie urodziłam to koło pępka mam 2 takie malutkie rozstępy brzuch był bardzo ciężki jak się obniżył i przez to one wyszły cóż trza przeżyć :realmad:ale tragedii nie ma w 2 było już lepiej a teraz boję die też bo dość duży brzuch i jak nigdy rosną mi piersi co w 2 poprzednich dopiero nastąpiło przy karmieniu tak to płaska byłam ;) niby to genetyczne ale moja siostra też przytyłam dużo i żadnego nie ma a ja mam moja mama i babcia też wiec siostra dużo szczęścia miała a też się nie smarowala w 1 ciąży więc to raczej od skóry zalezy

Na rozstępy używam perfecta MAMA - kupiony w rossmanie za ok 20 zł. Jest to masło zwiększające elastyczność skóry w ciąży. Przyznam że smaruję się jak mi się przypomni i pewnie dlatego wyszły mi dwa rozstępy pod biustem tam gdzie brzuchol się zaokrągla a żeby było sprawiedliwie to jeden po lewej a drugi po prawej stronie :-D:-D
Dodam jeszcze że super się wchłania. Jak się posmaruję to chwilkę posiedzę i zaraz mogę się ubierać. Dla mnie to dość ważne to nie lubię kosmetyków mocno natłuszczających.

jak już byłam przy okienku przyszła babeczka we wczesnej ciąży i z takim tupetem powiedziała że wchodzi bez kolejki, że tylko do mojego faceta powiedziałam ,, nie oczekuj odemnie takiego zachowania" rozumiem wejść grzecznie powiedzieć, ale to było dość takie hmm...

Przez takie lalunie kobiety ciężarne często gęsto słyszą niepochlebne zdania w kolejkach, ale karma wraca, mina bezcenna jak trafi taka na inną ciężarną, która jej powie spokojnie acz dobitnie, co myśli o takim zachowaniu :D

reklama
Ja po cichu liczę na to że u mnie w diagnostyce będą na tyle uprzejmi ludzie którzy sami będą mnie przepuszczać w kolejce jak będzie już naprawdę widać bo teraz przy kurtce zimowej to tak nijak...

Do góry