reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja przed ciążą też myślałam że przecież ciężarne mogą grzecznie prosić a nie na siłę się pchać bo są w ciąży. Zmieniłam zdanie odkąd zaczęło to mnie dotyczyć. Z racji że muszę polegiwac i jak jadę na badania szczególnie te na czczo to też PROSIŁAM o wpuszczenie bez kolejki . Ale zauważyłam że jak się prosi to wtedy jest ' a nie za bardzo bo ja się spieszę ', w 15 tygodniu jak prosiłam bez kolejki żeby wejść na krzywa cukrowa to oczywiście też nie bo pani nie ma czasu. Pomimo informacji na drzwiach że panie w ciąży i na krzywa cukrowa bez kolejki. Później rozmawiałam z pielęgniarka i powiedziała mi że to nie można prosić czy pytać tylko trzeba przyjść do pielęgniarek i powiedzieć że się jest w ciąży i wejść na chama.. przykre to ale niestety.. Polacy nie są chętni do tego aby komuś ustąpić :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Też na krzywa zamierzam wejść bez kolejki. Ale nie będę pytać ludzi o zgodę, tylko od razu pójdę do pielęgniarek i powiem, że na krzywą w ciąży przyszłam. Nie będę dodatkowej godziny siedzieć w kolejce, a ludzi ta minuta nie zbawi. Mam dobre żyły.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam I zegnam sie czytam was od poczatku jsk tylko dowiedzialam sie o ciazy. Od poniedzialku zaczelam krwawic .poronilam 3 dziecko :( strasznie mi zle. Trzymajcie sie dziewczyny I szczesliwych rozwiazan

Przez aktualizacje uciekł mi wątek sierpniowe mamy prywatnie. Ktoś wie co mogę zrobić? :(

Przez aktualizacje uciekł mi wątek sierpniowe mamy prywatnie. Ktoś wie co mogę zrobić? :(

Co oznacza prywatnie?[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

Wrzucam mrożonki do wrzątku na 5 minut i gotowe Hahaha ^^

Właśnie tak zrobiłam :)

edit: Nie doczytałam wcześniejszego postu, ale sens jest taki sam: mrożonka. Zakupy skończył się kilogramem truskawek, no nie mogłam się oprzeć, oraz jogurtem kokosowym dla mła. A co do krewetek, uwielbiam i może po niedzieli sobie zrobię, mniam mniam.

Ja na szybki obiad uwielbiam robisz czarny makaron z krewetkami, serkiem camemer i śmietanka+ pomidorki suszony mmmmmm pycha zajmuje mi to 15 minut najdłużej czekam na makaron :)
Podasz dokładny przepis? Bo brzmi pysznie :) głównie chodzi mi o to jak przygotowujesz krewetki, bo nigdy nie robiłam. I czy kupujesz je mrożone?

p19u43r85mf3dc6h.png

Kupuje makaron czarny, serek camember , śmietanę 30% i pomidory suszone w słoiczku a i krewetki, krewetki wrzucam na wrzątek ma 5 minut ( mrożone ) między czasie wrzucam na patelnie pokrojone pomidory, serek i 3/4 śmietany czekam aż się roztopi serek, dodaje krewetki, wczesniej ściągam z nich ogonki (skorupę), wrzucam, mieszam minutę i gotowe, szybko smacznie i zdrowo, pierwszy raz jadłam w makaroniarni :) koniecznie czarny makaron !

Kupuje makaron czarny, serek camember , śmietanę 30% i pomidory suszone w słoiczku a i krewetki, krewetki wrzucam na wrzątek ma 5 minut ( mrożone ) między czasie wrzucam na patelnie pokrojone pomidory, serek i 3/4 śmietany czekam aż się roztopi serek, dodaje krewetki, wczesniej ściągam z nich ogonki (skorupę), wrzucam, mieszam minutę i gotowe, szybko smacznie i zdrowo, pierwszy raz jadłam w makaroniarni :) koniecznie czarny makaron !
Brzmi pysznie[emoji16]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
2D427BCF-F572-44E1-BAA8-95DF4A65CCC6.jpeg
Brzmi pysznie[emoji16]

16uds65gk16dflk6.png
I smakuje rewelacyjnie, lekko wchodzi, na początku ciąży jako obiad tylko to jadłam bo miałam wstręt do mięsa i tłustego, a to mi bardzo dobrze wchodziło, znalazłam fotę

Załączniki

• 2D427BCF-F572-44E1-BAA8-95DF4A65CCC6.jpeg
    2D427BCF-F572-44E1-BAA8-95DF4A65CCC6.jpeg
    120,5 KB · Wyświetleń: 304
Ostatnia edycja:
Do góry