reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Anulaa88 a to Twoja pierwsza ciąża? :)
Tak, pierwsza[emoji4] Pierwsza tak zaawansowana

16uds65gk16dflk6.png

Na rozstępy używam perfecta MAMA - kupiony w rossmanie za ok 20 zł. Jest to masło zwiększające elastyczność skóry w ciąży. Przyznam że smaruję się jak mi się przypomni i pewnie dlatego wyszły mi dwa rozstępy pod biustem tam gdzie brzuchol się zaokrągla a żeby było sprawiedliwie to jeden po lewej a drugi po prawej stronie :-D:-D
Dodam jeszcze że super się wchłania. Jak się posmaruję to chwilkę posiedzę i zaraz mogę się ubierać. Dla mnie to dość ważne to nie lubię kosmetyków mocno natłuszczających.
No teraz to masło w Carrefour jest po 8 zł też sobie kupiłam

ja sobie kupiłam z bieledny oliwkę w żelu w rosmannie, zrobiłam dziś badania krwi i moczu, czekam na wyniki na stronie, ciekawa jestem czy mam wszystko w normie ...hmm, powiem wam że czekałam sobie w kolejce 40 minut bo nie potrafiłam iść do okienka :D pyzatym była piękna pogoda za oknem wiec mi sie dobrze stało, ale jak już byłam przy okienku przyszła babeczka we wczesnej ciąży i z takim tupetem powiedziała że wchodzi bez kolejki, że tylko do mojego faceta powiedziałam ,, nie oczekuj odemnie takiego zachowania" rozumiem wejść grzecznie powiedzieć, ale to było dość takie hmm...
Ja przed ciążą też myślałam że przecież ciężarne mogą grzecznie prosić a nie na siłę się pchać bo są w ciąży. Zmieniłam zdanie odkąd zaczęło to mnie dotyczyć. Z racji że muszę polegiwac i jak jadę na badania szczególnie te na czczo to też PROSIŁAM o wpuszczenie bez kolejki . Ale zauważyłam że jak się prosi to wtedy jest ' a nie za bardzo bo ja się spieszę ', w 15 tygodniu jak prosiłam bez kolejki żeby wejść na krzywa cukrowa to oczywiście też nie bo pani nie ma czasu. Pomimo informacji na drzwiach że panie w ciąży i na krzywa cukrowa bez kolejki. Później rozmawiałam z pielęgniarka i powiedziała mi że to nie można prosić czy pytać tylko trzeba przyjść do pielęgniarek i powiedzieć że się jest w ciąży i wejść na chama.. przykre to ale niestety.. Polacy nie są chętni do tego aby komuś ustąpić :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Jeżeli chodzi o badania i stanie w kolejkach to teraz 1 raz w 3 ciąży weszłam bez kolejki mała w domu z grypa leżała i z dziadkiem była wchodzę do poczekalni pełno ludzi siedzi bo najpierw rejestracja później w 2 pokoju pobranie i pytam czy ktoś do rejestracji taaak my wszyscy to ja do nich a to ja przepraszam dla teraz wejdę bo w ciąży jestem a wchodząc odpielam specjalnie kurtkę :rofl: a brzucho dość widoczne więc nie mogli sapac :biggrin2: i dodałam ja tylko na chwilę niech się państwo nie przejmują a same dziadki były ale spoko weszłam i wyszłam więc im ulzylo bo ostatnio czekałam z nimi 2 godz i powiedziałam o nieee tym razem skorzystam bo cora chora

Ja tez jakieś pukniecia czuje ale czy to maluszek to nie wiem... a co do przepuszczania kobiet w ciąży ( nie będąc jeszcze w ciazy) zawsze przepuszczalam kobiety ciężarne i matki z małymi dziećmi... dziewczyny of jakiegoś czasu mam bole okresowe ale są rzadko czasami tylko 2 razy dziennie i bardzo krótkotrwałe. Tez tak macie ? ?

reklama
Ja tez jakieś pukniecia czuje ale czy to maluszek to nie wiem... a co do przepuszczania kobiet w ciąży ( nie będąc jeszcze w ciazy) zawsze przepuszczalam kobiety ciężarne i matki z małymi dziećmi... dziewczyny of jakiegoś czasu mam bole okresowe ale są rzadko czasami tylko 2 razy dziennie i bardzo krótkotrwałe. Tez tak macie ? ?
Ja miewam. Zdarza się tak, że mam 2-3 dni pod rząd, szczególnie wieczorami, a później np tydzień nic. Ja mówiłam o tym mojej gin, to powiedziała, że to normalne i może tak być.

p19u43r85mf3dc6h.png

Do góry