reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A co do ubranek dla dzidziusia to ja pierwszą córkę urodzilam w maju wiec bylo cieplo z tego co pamietam dla dzidziusia do szpitala wystarczą body skarpetki,czapeczka i niedrapki a na wyjście raczej pajacyk lub śpioszki z kaftanikiem cienka czapeczka no i może rożek.

Ostatnia edycja:
reklama
@.rudzielec też czekam z niecierpliwością. Jestem już w 17tc (17+2) i miałam nadzieję, że już coś będzie widać[emoji23]

16uds65gk16dflk6.png

No ja już po wizycie która odbyla sie wczoraj dzidziuś zdrowy chcieliśmy podglądnoć czy na sto procent to dziewczynka to chowała sie jak mogla jak to lekarz stwierdził siedziala w dole macicy po turecku i na dodatek zakrywała sie raczkami no ale w końcu się na chwile odsłoniła i nic tam nie urosło wiec nadal dziewczynka aktualna.Dodam jeszcze że na wizycie bylam pierwszy raz z mężem widac ze był pod wrażeniem dzidziusia.
Gratuluję córki:)

Obejrzałam dokładnie swój brzuch, piersi, uda, boczki i na razie żadnego rozstępu nie widzę. Mam kilka po poprzednich ciążach ale dużo w tym mojej winy bo zaczęłam się smarować dopiero jak zobaczyłam pierwsze rozstępy. Teraz smaruję się od chyba 6tc.

Nie wiem czy chodzi Tobie o to samo ale mi od kilku dni dosc mocno twardnieje brzuch i troche tez wtedy boli :hmm: czasem na tyle ze czuje ze musze usiasc albo sie polozyc i odpoczac.. tez sie zastanawiam czy tak powinno byc, czy wszystko jest ok a wizyte mam dopiero 23 marca :sad: moze w piatek przejde sie do poloznej zapytam czy to jest normalne..
Może być to stawiajaca sie macica !

Dodam jeszcze że na wizycie bylam pierwszy raz z mężem widac ze był pod wrażeniem dzidziusia.

Mój Mąż ostatnio zaczął coś nieśmiało wspominać, ze może mógłby pójść ze mną na jakieś usg. A wczoraj po powrocie z pracy to już w ogóle. Żona jego kolegi z pracy tez jest w ciąży i ten kolega był ostatnio na usg i strasznie się jarał. I nakręcił mi męża, wiec na połówkowe pójdziemy pewnie razem [emoji5]

Co do rozstępów u mnie jest jeden nowy na boczku. Brzuch mam jeszcze ok, aczkolwiek z przerażeniem codziennie patrzę na swój brzuch [emoji54]

Mój mąż chodzi tylko ze mną na prenatalne. Na normalnie wizyty go nie zabieram, bo jest to dla mnie mega krępujące. Jednak rozmowa lekarz pacjent jest inna niż w obecności męża[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

Mój Mąż ostatnio zaczął coś nieśmiało wspominać, ze może mógłby pójść ze mną na jakieś usg. A wczoraj po powrocie z pracy to już w ogóle. Żona jego kolegi z pracy tez jest w ciąży i ten kolega był ostatnio na usg i strasznie się jarał. I nakręcił mi męża, wiec na połówkowe pójdziemy pewnie razem [emoji5]

Co do rozstępów u mnie jest jeden nowy na boczku. Brzuch mam jeszcze ok, aczkolwiek z przerażeniem codziennie patrzę na swój brzuch [emoji54]
Ja chodzę co dwa tygodnie na wizyty. Pierwszy raz mąż poszedł ze mną w 12 tygodniu ciąży. I od tej pory nie wyobraża sobie nie iść. Ciągle tylko mówi o kolejnej wizycie bierze urlop i przeżywa potem to co widział. Fajna sprawa zbliża tatusia z dzieckiem ... :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To mój był ze mną na pierwszych prenatalnych i podobało mu się, lekarz wszystko pokazywał także wiedział co przedstawia każda plamka na obrazie. Wczoraj umawiałam się na drugie prenatalne a to że jestem na l4 to godzina jest dla mnie obojętna - biorę to co mi zaproponują. Mój jak zobaczył godzinę 14:20 a w ten dzień akurat wypada mu 2 zmiana to się troszkę zbulwersował że jak to tak można jak on będzie w pracy :-D:-D

Do góry