reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@kiiinia91 ja bym to rozegrała tak, że wzięła bym a gdyby się okazało że jednak chłopiec to wybrałabym uniwersalne ciuszki a resztę sprzedała ;)
Do piątku nie wchodzę na olx odwyk, czuje się jak alkoholik bez alkoholu, muszę zacząć logicznie myśleć mimo tego ze widzę myszki, pszczółki i króliczki po złotówce, ale to takie urocze i tanie :(
B5D708FE-D62E-4D4A-9048-ABDFEFBCDA57.jpeg

Załączniki

• B5D708FE-D62E-4D4A-9048-ABDFEFBCDA57.jpeg
    B5D708FE-D62E-4D4A-9048-ABDFEFBCDA57.jpeg
    74,8 KB · Wyświetleń: 378
Mój m za ten 1000zł kupił pampersy i mokre chusteczki. Pomyślałam, że zwariował ale był to dobry pomysł bo chyba z 8miesięcy nie kupowaliśmy pieluch. Teraz mówi, że też tak zrobi:)
U mnie to + kasa z ubezpieczenia będą zwrotem za wózek [emoji14]
Nie wiem, gdzie bym chomikowała więcej niż dwie paczki pieluszek. Poza tym u mnie pierwsza ciąża, więc będę z każdej firmy kupować po opakowaniu i próbować co nam pasuje [emoji1][emoji1]

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Witajcie,

wkurzona jestem bo miałam dziś się zgłosić do szpitala a zadzwonili rano, żeby nie przyjeżdżać bo nie ma miejsc. Mam zadzwonić ok 14.00 po wypisach i jak będzie miejsce to mnie dziś przyjmą.
A tak z innej beczki. Jest jeszcze becikowe 1000zł za urodzenie dziecka?
Jest, jeśli dochód na osobę nie przekracza 1900 coś tam zł :p liczy się też dziecko jak się urodzi jako kolejny członek
Link do: Kto dostaje becikowe w 2018 roku?

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 841496 Zobacz załącznik 841498 Zobacz załącznik 841499 Patrzcie jakie perełki za 2zl sztuka, jak się kupi ponad 100sz sprzedaje po 1zl, jezzzuu jak mam wytrzymać do piątku z ciuszkami dla dziewczynki... zaraz mi wszystko do tego czasu wykupią :( ale mi ich żal za ta cenę, myślicie ze brać teraz i już nawet jak wyjdzie chłopak?
Najwyżej wybierz takie uniwersalne :) a z drugiej strony może kup też kilka dziewczęcych, 2 zł to drobne, najwyżej one się nie przydadzą albo dasz komuś kiedyś :)

p19u43r85mf3dc6h.png

Witajcie,

wkurzona jestem bo miałam dziś się zgłosić do szpitala a zadzwonili rano, żeby nie przyjeżdżać bo nie ma miejsc. Mam zadzwonić ok 14.00 po wypisach i jak będzie miejsce to mnie dziś przyjmą.
A tak z innej beczki. Jest jeszcze becikowe 1000zł za urodzenie dziecka?
A przypomnisz czemu miałaś się zgłosić do szpitala? Coś się dzieje z ciążą i dzidziusiem?

Becikowe jest, jeśli dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1900coś tam zł :)

Dziewczyny, a macie jakieś dodatkowe ubezpieczenie, z którego dostaniecie pieniądze za urodzenie dziecka? Ja mam, ale nie wiem jak długo po urodzeniu dziecka dostaje się kaskę? Może któraś wie? :)

p19u43r85mf3dc6h.png

Zleci :happy: ja lubię miec takie zaplanowane odległe terminy czegos :) bo wtedy czas szybciej leci. Na połówkowym umowie sie odrazu na ostatnie usg prenatalne i wtedy jak zleci do tego badania ,juz bedzie fajnie.. .;)
Ostatnie prenatalne będzie w ok. 30 tygodniu, ale będzie już fajnie blisko do końca :D

p19u43r85mf3dc6h.png

A przypomnisz czemu miałaś się zgłosić do szpitala? Coś się dzieje z ciążą i dzidziusiem?

Becikowe jest, jeśli dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1900coś tam zł :)

Dziewczyny, a macie jakieś dodatkowe ubezpieczenie, z którego dostaniecie pieniądze za urodzenie dziecka? Ja mam, ale nie wiem jak długo po urodzeniu dziecka dostaje się kaskę? Może któraś wie? :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja jak miałam do wyboru wyższy pakiet medyczny w luxmedzie to dawali 1000zl ale to jednorazowo i małym druczkiem było napisane ze jak ubezpieczenie płacone jest minimum rok :)

reklama

p19u43r85mf3dc6h.png
Jak długo czy jak szybko?
Ja dostałam zaraz na drugi dzień po złożeniu wniosku a skladalam on-line.

Do góry