reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja jutro idę na badania krwi i moczu zobaczymy czy mam wszystko w normie, wyniki mam na stronie już po 2h i opis na czerwono jak coś nie gra :D tym kolorem czerwonym mega się stresowałam jak robiłam te podstawowe badania wirusowe, całe szczęście nic nie wyszło :D

reklama
Moim zdaniem wygląda na strasznie nie wygodny. :(

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Też tak uważam, myślę, że wygodniejszy był by z wysokim oparciem

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do badań połówkowych to myślę, że każda z was ma dobry czas[emoji4] Ja mam 27 marca[emoji4] A tydzień wcześniej wizytę u swojego gina [emoji4]
Jeśli chodzi o pakiety, to mam z pracy PZU. Za większość badań nie płacę[emoji4] Ale ginekologa wybrałam sama i nie jest on w przychodniach objętych pakietem. Niestety badań prenantalnych też w pakiecie nie mam, ale chciałam iść do konkretnego centrum na takie, bo mają mega specjalistów.

16uds65gk16dflk6.png

Ja wczoraj byłam w pepco i były lancuszki ledowe kule na baterie za 10zl, kupiłam je w prawdzie nie dla siebie ale bardzo ładnie świecą ciepłym światłem mega delikatnie i tak przez chwile mi przeszła myśl o zawieszeniu ich na lozeczku
C9A1B30F-535A-4AFD-B15D-068A40A409D6.jpeg

Załączniki

• C9A1B30F-535A-4AFD-B15D-068A40A409D6.jpeg
    C9A1B30F-535A-4AFD-B15D-068A40A409D6.jpeg
    542,8 KB · Wyświetleń: 390
Ja wczoraj byłam w pepco i były lancuszki ledowe kule na baterie za 10zl, kupiłam je w prawdzie nie dla siebie ale bardzo ładnie świecą ciepłym światłem mega delikatnie i tak przez chwile mi przeszła myśl o zawieszeniu ich na lozeczkuZobacz załącznik 841482

Dzisiaj mam wizytę u ginekologa i chyba zaglądne do Pepco :D z tego co nam tutaj pokazujesz to teraz jakieś dobre ceny mają :)

O rajciu :D no to ja płace 60 zł :D zależy ile firma dopłaca i jaki pakiet. Ja przyznam że odkąd mam abonament to do lekarzy na NFZ praktycznie nie chodzę :) wiesz o tym że jeśli masz jakąś usługę w pakiecie a nie ma możliwości zrealizowania jej w twoim mieście to oni Ci zwracają kasę za to jeśli im przyniesiesz fakturę ? Wiesz chodzi mi o to że jeśli np miałabyś w pakiecie prenatalne i skierowanie a nie ma ich w Katowicach to mogłabyś zrobić gdzie indziej a Luxmed oddałby ci kasę. Bynajmniej tak jest u mnie, warto się dowiedzieć i korzystać :) ja takich informacji zawsze szukam na infolini. Jewt chyba najbardziej kompetentnie
No u mnie 8 zł to jak nic :D Tak, tak wiem o tym, że zwracają kaskę i korzystam z tego dość często. Np do dentysty chodzę mojego prywatnie, a nie do lux medu. Akurat prenatalnych w ogóle nie ma w moim pakiecie, więc za to mi nie zwrócą :) ja odkąd pracuję w tej firmie gdzie mam lux med, nie byłam ani raz na nfz [emoji14] albo chodzę do lux medu, albo do innych prywatnych lekarzy, biorę fakturę i dostaję zwrot :)

p19u43r85mf3dc6h.png

piszecie o fotelach, mi się marzy coś takiego, moja mama karmiła na takim mojego najmłodszego brata
336_max.jpg

Załączniki

• 336_max.jpg
    336_max.jpg
    44,7 KB · Wyświetleń: 62
Termin z usg na koniec lipca 27 , a z miesiaczki 3 sierpień. Będę miała 20.4 tc, wiele dziewczyn z pozniejszym terminem ma to badanie duzo wczesniej . Ale jak do 22 tc jest czas to ok :happy2:
Jie widac mojego suwaczka!? Ja widze jak w bok przekręcę telefon :)
Dużo dziewczyn u nas ma wcześniej połówkowe? Nawet nie zauważyłam :) będzie dobrze 20.4 czy 20.5 będzie idealnie :*

Ja Twojego suwaczka nie widzę, ale korzystam z aplikacji, a aplikacja coś mi się wiesza, bo swój suwaczek widzę źle o 1 dzień :/

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja tez mam luxmeda z pracy ale darowałam sobie jakiekolwiek wyższe pakiety bo nie chodzę do lekarza wiec mi to było zbędne :) a co do wyprawki to my już ja pomału tworzymy, żeby później mieć spokój i w miarę rozkładamy to na miesiące żeby nie bolało po kieszeni :D pod koniec będziemy dokupywać to o czym zapomnieliśmy- myśle ze i tak jest tego sporo, teraz odbieramy wózek i kupię ciuszki, oczywiście jak się bobas pokaże, jak nie to ciuszki odstawię za 4 tyg a teraz kupię smoczki, butelki, pieluchy i akcesoria do pielęgnacji, później jeszcze łóżeczko, pampersy bujaczek, zabawki, wanienka... No do sierpnia powinnismy wszystko skompletować :D tego jest naprawdę dużo zwłaszcza jak się zaczyna od pierwszego dziecka
Z lux medem to każdy musi sobie sam przemyśleć :) ja do lekarzy dużo też nie chodzę, ale 8 zł miesięcznie to rocznie wychodzi mi 96 zł, a w każdym roku jestem u dentysty, u ginekologa (nawet przed ciążą) czy na usg piersi. Więc zdecydowanie mi się opłaca :D

My do wyprawki podchodzimy troszkę inaczej, żadna różnica czy będziemy wydawać co miesiąc kilka stówek na wyprawkę czy te pieniądze teraz zaoszczędzimy a później wydamy na raz kilka tys :) tym bardziej że zamierzam kupić dużo rzeczy przez internet, więc kupię dużo rzeczy na raz przy jednym posiedzeniu przed komputerem :D poza tym czekam na połówkowe czy z dzidziusiem na pewno jest wszystko ok :)

p19u43r85mf3dc6h.png

reklama
Z lux medem to każdy musi sobie sam przemyśleć :) ja do lekarzy dużo też nie chodzę, ale 8 zł miesięcznie to rocznie wychodzi mi 96 zł, a w każdym roku jestem u dentysty, u ginekologa (nawet przed ciążą) czy na usg piersi. Więc zdecydowanie mi się opłaca :D

My do wyprawki podchodzimy troszkę inaczej, żadna różnica czy będziemy wydawać co miesiąc kilka stówek na wyprawkę czy te pieniądze teraz zaoszczędzimy a później wydamy na raz kilka tys :) tym bardziej że zamierzam kupić dużo rzeczy przez internet, więc kupię dużo rzeczy na raz przy jednym posiedzeniu przed komputerem :D poza tym czekam na połówkowe czy z dzidziusiem na pewno jest wszystko ok :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Tylko ja naprzyklad szukam okazji, wózek kupuje używany tak samo ciuszki i łóżeczko, jeżeli znajdzie się coś taniego w stanie idealnym to kupuje i się nie zastanawiam bo takie rzeczy szybko schodzą, szukanie fajnych, tanich rzeczy jest tez czasochłonne, nie chce później na ostatnia chwile przepłacać bo czas mnie goni :) - ja akurat taka taktykę wybrałam, po drodze mnie cieszą takie mini zakupki ^^

Do góry