chomiczka007
Moderatorka
I ja i ja!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I ja i ja!!!
Ja tak miałam w pierwszym, teraz wracam do żywych [emoji3] jedyne co to brzuch rośnie i wkurza mnie moj pępek [emoji23]
Mój pępek jest dalej na swoim miejscu i niech sobie tam siedziKurczę, jak tak czytam wasze dolegliwości i ze tu coś boli, tam coś rwie, tu brak apetytu to aż nie wierze w swoje szczęście i nie zapeszam, bo u mnie w 1 trymestrze był brak jakichkolwiek objawów ciąży, a teraz tez jest super jeść mogę standardowo, tzn po 5 h od poprzedniego posiłku już mam takiego głoda, że zjadam ekspresowo [emoji28]
Mi tez brzuchol rośnie, a właśnie z tydzień temu zauważyłam ten dziwny pępek, który zaczyna się uwypuklac i podobno do końca ciąży to on nawet wyjść może [emoji85]
Bardzo ładny , najbardziej mnie przerażają ceny zabawek , nawet te używane... 80zl jedna zawieszka do wózka, za używkę liczą sobie najmniej 30zl....Fajne te Wasze wózeczki. Mi się chyba poszczęści, bo znajoma chce mi przekazać wór ciuchów po swojej córeczce i do tego zaproponowała, że wózek również może mi oddać, bo jej się już nie przyda. Jest to 2w1, gondola i spacerówka.
Akurat kolor mi się podoba i podobno dobrze się go używa, wiec w połowie maja jak będziemy jechać do ikea w kierunku Wrocławia to po zakupach do pokoju dzidzi wstąpimy do koleżanki po te bonusy ekstra [emoji5][emoji5]
A fotelik do samochodu dokupimy jakoś pod koniec czerwca, nie ma pośpiechu.
I tak wiem, jestem mistrzem obróbki [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Ja ze swoim wypukłym pępkiem poszłam do lekarza, pokazałam, bo on się robi wypukły jak wstaję, kicham, etc i mnie oświecili, że to przepuklina, także jak nie urok, to przemarsz wojsk. Mam nadzieję, że nie będę miała zbyt wielkiego brzucha, tego się boję najbardziej, że przy bliźniakach brzuch większy i przepuklina się powiększy, ech, starośćMi tez brzuchol rośnie, a właśnie z tydzień temu zauważyłam ten dziwny pępek, który zaczyna się uwypuklac i podobno do końca ciąży to on nawet wyjść może
Mi dopiero teraz ta tarczyca wyszła, z synkiem nie miałam problemów. No właśnie w moim otoczeniu dużo kobiet też ma problem z tarczyca i żyją że świadomością, że już zawsze na tabletkach będą. Cały czas się łudze, że po ciąży przejdzie.No ładna używkę jest się w stanie dostać, tu akurat gondola używana 6msc, spacerówka 4msc, z fotelikiem (bo tez mam 2w 1) jest za 1850zl, zawsze 850zl w kieszeni, a nie widzę aż tak znaczącej różnicy, żeby tyle przepłacać
My tez chcieliśmy bardzo fotelik z baza, ale stwierdziliśmy ze 5 miesięcy damy radę bez tego, bo dogadałem się ze fotelik będzie w cenie wózka wiec już nie wybrzydzam
A co do tarczycy, najgorsze są pierwsze 10tyg chyba- później dziecko sobie samo wytwarza, wiec się nie przejmoj, mi wyszła po tych 4 tyg tarczyca w normie, ale tabletki muszę brać najprawdopodobniej do końca świata, bo zrobił mi dodatkowe badania krwi, które mówią, ze mój organizm sam sobie te hormony niszczy.
Tylko też niewiadomo co kto uważa za wagę cięższą [emoji23] u mnie BMI jest w gornej granicy normy, ale jeszcze nie nadwaga