reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama

Załączniki

• Screenshot_2018-02-26-22-26-39-105_org.mozilla.firefox.png
    Screenshot_2018-02-26-22-26-39-105_org.mozilla.firefox.png
    251,8 KB · Wyświetleń: 81
@polka33 tak jestem z Białegostoku. Ty tez?
Teraz się zapisałam do prof. Laudańskiego. A Ty gdzie / do kogo chodzisz?
Czy tylko u nas wymyślili ten koc?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja tez :) ja chodzę prywatnie dr Lemancewicza do Mastermedu, ale będę rodzila w usk bo on tez tam pracuje i bedzie mi robil cesarke.
Pierwszego syna rodzilam prywatnie na Parkowej, drugiego w USK no i teraz tez szpital. Z tym ze od razu dogaduje sie z dr zeby to konkretnie on byl przy porodzie. U Ciebie które dzieciatko?

@kiiinia91 ale masz fajny brzucholek :D ja prawie 2 tyg od Ciebie starsza ciąża a takiego jeszcze nie mam :( mi się na razie po całości rozkłada jak zwykle, taki grubasek ze mnie :D
@Anulaa88 widzę, że ciąża nam się różni 1 dzień i połówkowe mam dzień przed Tobą :D

@kiiinia91 ale masz fajny brzucholek :D ja prawie 2 tyg od Ciebie starsza ciąża a takiego jeszcze nie mam :( mi się na razie po całości rozkłada jak zwykle, taki grubasek ze mnie :D
@Anulaa88 widzę, że ciąża nam się różni 1 dzień i połówkowe mam dzień przed Tobą :D
Ten brzucholek dobrze podkreślają spodnie ciążowe, przy zwykłych już tak super nie wyglada hehe

@polka33 jak wrażenia z Parkowej i po USK? Bo nad parkowa się zastanawiam.
Pójdę na jedna wizytę do USK i zobaczę jakie ten profesor ma podejście i zdecyduje.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak wczoraj tutaj rozprawialyscie o rybkach i śledziach, a ja akurat wczoraj i dziś na obiadek dorsz, ziemniaczki i szpinak [emoji4][emoji4]

I chyba aż na kolacje dziś wjadą te jednorazowe śledziki z kanapeczkami [emoji16]

Ja mam wizytę u ginekologa na NFZ 2 marca na 9.30, wiec już odliczam z niecierpliwością do tego dnia i godziny. I chciałabym w końcu dostać od niego zdjęcie usg, bo na żadnej ze wcześniejszych wizyt nie dostawałam jedyne jakie mam to z 7 tygodnia jak zaczęło bić serduho i to od prywatnego lekarza i z 13 tygodnia jak również byłam prywatnie na usg genetycznym.
Ale w piątek już się upomnę, bo chyba mam do tego prawo?
I tak dopiero tak pod koniec marca pójdziemy na połówkowe prywatnie, wiec tyle nie wytrzymam do następnej pamiątkowej sesji [emoji37]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Jeśli chodzi o spodnie ciążowe to ja jeszcze żadnych nie mam, po 10 marca zaopatrze się w jakieś dwie pary, najlepiej chyba legginsów albo dresy [emoji3]

Gdzie wy polecacie poszukać?

A jeśli już mowa o ruchach dzidziusia to ja jeszcze nic nie czuje, albo pewnie źle to sprawdzam i nie poznaje [emoji20]

oar8flw1mdp5ujvp.png

reklama
I chciałabym w końcu dostać od niego zdjęcie usg, bo na żadnej ze wcześniejszych wizyt nie dostawałam jedyne jakie mam to z 7 tygodnia jak zaczęło bić serduho i to od prywatnego lekarza i z 13 tygodnia jak również byłam prywatnie na usg genetycznym.
Ale w piątek już się upomnę, bo chyba mam do tego prawo?
Ja, jak idę na NFZ na usg to za zdjęcie sobie siano życzą i muszę przed samą wizytą w kasie zapłacić, zdziercy, na genetycznym usg jak byłam, to dostałam całą sesję zdjęciową.

A jeśli już mowa o ruchach dzidziusia to ja jeszcze nic nie czuje, albo pewnie źle to sprawdzam i nie poznaje
Jak już poczujesz, to nie pomylisz z niczym innym, to takie bulgotanie, łaskotanie, pukanie w dole brzucha. Ja w pierwszej ciązy myślałam, że to po jelitach mi coś"jeździ" i dostanę rewolucji kibelkowych :D

No a tak już poza tym, kawkowo miłego dnia życzę :)

Do góry