reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiesz, jakieś bóle mam ale nie aż na tyle silne by się martwić. Podobno niektorzy miewają takie bóle i to normalne. Jezeli masz watpliwosci to skocz moze chociaz do poloznej.
Polozna w przychodni do ktorej chodze przyjmuje tylko w te dni kiedy jest lekarz wiec pozostaje mi czekac do przyszlego tygodnia.

Mnie też ostatnio pobolewa brzuch. W ciągu 9 dni dzieciak urósł o 2.5 cm to chyba nie ma opcji żeby nie bolało :) Wczoraj w nocy próbowałam się obrócić z prawego na lewy bok ale tak szybko jak się położyłam na lewym, musiałam się ewakuować na prawy bo mnie mocno zakuło. Chyba się jakoś nietypowo w brzuchu bacho ułożyło i stąd ból. Potem było wszystko OK. Dla malucha mogę się przemęczyć całą noc w jednej pozycji ;)

Podobno najlepiej na lewej stronie spać bo wszystkie organy prawidlowo sie ukladaja i nic sie nie gniecie. Na wznak wiem ze dziecko uciskac moze gdzies i slaby doplyw tlenu ma a prawa strona to nie wiem dlaczego lepiej nie spac na niej :)
Ja sie czesto przewracam ze az sama sie tym mecze :D

Ja tez wciaz z niecierpliwoscia czekam az poczuje ruchy malenstwa ;)
A jeszcze bardziej nie moge sie doczekac wizyty, ktora mam w przyszly czwartek. Pomiedzy wizytami bede miala az 5 tygodni przerwy bo moj lekarz jest na urlopie :sad: a ja sie troche niepokoje i chcialabym juz zobaczyc znowu moja kruszynke i jej bijace serduszko.. Ostatnio dopadaja mnie dosyc silne bole brzucha, szczegolnie w nocy i zastanawiam sie czy na pewno wszystko jest dobrze u mojego maluszka..
A moze ktoras z Was tez rwie brzuch jak przewracacie sie w nocy na inny bok albo probujecie wstac? Moze to normalne objawy a ja niepotrzebnie sie martwie?

Tak, ja mam takie bóle. W ciągu dnia pobolewa mnie podbrzusze, czasem mocniej czasem lżej-ale jest to nie przyjemne. W nocy boli kiedy się przewracam i wstaje. Ból ten wybudza mnie ze snu. Wczoraj byłam u ginka, wszystko w porządku. Dzidzia rośnie jak szalona. I stąd te bóle.

Tak, ja mam takie bóle. W ciągu dnia pobolewa mnie podbrzusze, czasem mocniej czasem lżej-ale jest to nie przyjemne. W nocy boli kiedy się przewracam i wstaje. Ból ten wybudza mnie ze snu. Wczoraj byłam u ginka, wszystko w porządku. Dzidzia rośnie jak szalona. I stąd te bóle.
Jeszcze troche i zobacze ile moje bobo uroslo od ostatniej wizyty, moze tez rosnie jak na drozdzach i dlatego tak boli ;) u mnie w dzien tez czasem zaboli ale nocki sa zdecydowanie najgorsze..

Właśnie sprawdzałam wyniki morfologii i mam za dużo płytek krwi, czy któraś z Was tak miala?

Ty masz bidaku za dużo a mi spadają już 2 tyg temu 150 tys na granicy normy za tydz mam badania i boję się okropnie bo przed ciąża anemia jak Cholewa i płytki 540 tysi a jak zaczęłam brać sorbifer to anemia ustępuje a płytki spadają na łeb na szyję

reklama
Jeszcze troche i zobacze ile moje bobo uroslo od ostatniej wizyty, moze tez rosnie jak na drozdzach i dlatego tak boli ;) u mnie w dzien tez czasem zaboli ale nocki sa zdecydowanie najgorsze..

Mnie też boli tylko bardziej w pachwinie lewej i z lewej strony spojenia lonowego z drugą córka miałam rwe kulszowa ani spać ani chodzić bo uciskala mi gdzieś nerwy i tak męczyłam się cały 3 trymestr aż do porodu

Do góry