reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiesz, jakieś bóle mam ale nie aż na tyle silne by się martwić. Podobno niektorzy miewają takie bóle i to normalne. Jezeli masz watpliwosci to skocz moze chociaz do poloznej.
Polozna w przychodni do ktorej chodze przyjmuje tylko w te dni kiedy jest lekarz wiec pozostaje mi czekac do przyszlego tygodnia.

Mnie też ostatnio pobolewa brzuch. W ciągu 9 dni dzieciak urósł o 2.5 cm to chyba nie ma opcji żeby nie bolało :) Wczoraj w nocy próbowałam się obrócić z prawego na lewy bok ale tak szybko jak się położyłam na lewym, musiałam się ewakuować na prawy bo mnie mocno zakuło. Chyba się jakoś nietypowo w brzuchu bacho ułożyło i stąd ból. Potem było wszystko OK. Dla malucha mogę się przemęczyć całą noc w jednej pozycji ;)

Podobno najlepiej na lewej stronie spać bo wszystkie organy prawidlowo sie ukladaja i nic sie nie gniecie. Na wznak wiem ze dziecko uciskac moze gdzies i slaby doplyw tlenu ma a prawa strona to nie wiem dlaczego lepiej nie spac na niej :)
Ja sie czesto przewracam ze az sama sie tym mecze :D

Ja tez wciaz z niecierpliwoscia czekam az poczuje ruchy malenstwa ;)
A jeszcze bardziej nie moge sie doczekac wizyty, ktora mam w przyszly czwartek. Pomiedzy wizytami bede miala az 5 tygodni przerwy bo moj lekarz jest na urlopie :sad: a ja sie troche niepokoje i chcialabym juz zobaczyc znowu moja kruszynke i jej bijace serduszko.. Ostatnio dopadaja mnie dosyc silne bole brzucha, szczegolnie w nocy i zastanawiam sie czy na pewno wszystko jest dobrze u mojego maluszka..
A moze ktoras z Was tez rwie brzuch jak przewracacie sie w nocy na inny bok albo probujecie wstac? Moze to normalne objawy a ja niepotrzebnie sie martwie?

Tak, ja mam takie bóle. W ciągu dnia pobolewa mnie podbrzusze, czasem mocniej czasem lżej-ale jest to nie przyjemne. W nocy boli kiedy się przewracam i wstaje. Ból ten wybudza mnie ze snu. Wczoraj byłam u ginka, wszystko w porządku. Dzidzia rośnie jak szalona. I stąd te bóle.

Tak, ja mam takie bóle. W ciągu dnia pobolewa mnie podbrzusze, czasem mocniej czasem lżej-ale jest to nie przyjemne. W nocy boli kiedy się przewracam i wstaje. Ból ten wybudza mnie ze snu. Wczoraj byłam u ginka, wszystko w porządku. Dzidzia rośnie jak szalona. I stąd te bóle.
Jeszcze troche i zobacze ile moje bobo uroslo od ostatniej wizyty, moze tez rosnie jak na drozdzach i dlatego tak boli ;) u mnie w dzien tez czasem zaboli ale nocki sa zdecydowanie najgorsze..

Właśnie sprawdzałam wyniki morfologii i mam za dużo płytek krwi, czy któraś z Was tak miala?

Ty masz bidaku za dużo a mi spadają już 2 tyg temu 150 tys na granicy normy za tydz mam badania i boję się okropnie bo przed ciąża anemia jak Cholewa i płytki 540 tysi a jak zaczęłam brać sorbifer to anemia ustępuje a płytki spadają na łeb na szyję

reklama
Jeszcze troche i zobacze ile moje bobo uroslo od ostatniej wizyty, moze tez rosnie jak na drozdzach i dlatego tak boli ;) u mnie w dzien tez czasem zaboli ale nocki sa zdecydowanie najgorsze..

Mnie też boli tylko bardziej w pachwinie lewej i z lewej strony spojenia lonowego z drugą córka miałam rwe kulszowa ani spać ani chodzić bo uciskala mi gdzieś nerwy i tak męczyłam się cały 3 trymestr aż do porodu

Do góry