reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Udało się! Po obejrzeniu świetnego mieszkania będziemy podpisywać z właścicielami umowę, a co najśmieszniejsze, praktycznie za płotem mam szpital z porodówka :) Teraz tylko muszę naszykować naszą dziuplę i dać ogłoszenie, że chcemy je wynająć.

A co do pęcherza, u mnie to zawsze kończy się furaginą. Taka moja uroda :D basen, kąpielisko, jezioro czy staw... jedna na pięć wizyt na takich obiektach kończy się u mnie dolegliwościami ze strony pęcherza. Moja położna powiedziała, że mogę brać urosept (ostatnio miałam wrażenie, że mnie bierze i wspomniałam, czy w razie wu mogę cosik wziąć).
Gratulacje![emoji4] nowe mieszkanie = nowe możliwości[emoji16]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miałam zapalenie pęcherza, liczne bakterie, krew itp w moczu na samym początku ciąży. Dostałam silny antybiotyk(który można w ciąży) do tego żurawina pietruszka i duże ilości wody. Lekarz powiedział, że cud że jeszcze nerki mam całe i oczywiście każdy lekarz życzył dużo szczęścia. Odetchnęłam dopiero po prenatalnych kiedy lekarz powiedział, że wszystko okej. Teraz z pęcherzem męcze się również ale kiedy czuje, że coś nie tak to lekarz kazał brać żurawit plus suszona żurawina i woda. Staram się unikać tabletek w ciąży ale musimy pamiętać, że nasze zdrowie też jest ważne. Bo same chorując również szkodzimy maluszką.
Jak Wasze przeprowadzki? Ja mieszkam na wynajętym mieszkaniu i mimo, że jest małe nie chce się stąd wyprowadzać. Dobrze mi tu i mam nadzieje, że jakoś się pomieszczę przez pierwszy rok :)
My też mamy fajne mieszkanie. Dwa pokoje. Też będzie ciasno , ale na razie nie chce się przeprowadzać. Coś tam patrzymy na mieszkania, ale czekam bliżej wakacji. Taniej wtedy będzie. A nie pójdę już teraz na mieszkanie o niższym standardzie. No i kwestia tego samego osiedla. Syn tu do przedszkola chodzi. Ja nie jestem mobilna. Mąż zawozi Go rano, ale potem ja odbieram. A z maluchem wielkich wypraw robić nie będę

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dziewczynki!
Pozdrawiam wracając z wakacji :) mąż szalał na stoku, a ja z zazdrością patrzyłam na wszystkich szczęśliwców jeżdżących na nartach. W tym roku mogłam już tylko pomarzyć o białym szaleństwie :)

Co do magnezu to ja biorę od pierwszej morfologii i po badaniu moczu gin kazał mi brać Urosept.

Co do opryszczki to również moja zmora. Kilka lat temu tak z 3 razy do roku brałam Heviran profilaktycznie, a jak już mnie złapało i heviran nie pomagał to Tatuś kazał smarować opryszczkę czosnkiem. I to zawsze pomagało :) teraz heviranu nikomu nie polecam, ale czosnek jak najbardziej :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja byłam chora na zapalenie w trakcie Świat BNArodzenia więc zostawał tylko szpital a nie wyobrażam sobie że mogła bym zostawić na Święta męża i rocznego synka i leżeć w szpitalu.To był gdzieś 5-6 tydzień ciąży.W zeszłym roku miałam na zapalenie jakiś antybiotyk nie pamiętam nazwy. Potem mialam grypę i brałam ibuprom i wnet potem zaszlam w ciążę lub jyz wtedy byłam a nie wiedziałam. Skonczylo się tak że dziecko było bardzo chore prawdopodobnie z tych lekarstw i czekala nas terminacja ciąży. Dlatego teraz nie chciałam nic brać w pierwszym trymestrze.Czekam na posiew i zobaczymy co gin powie.

reklama
Do góry