reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Udało się! Po obejrzeniu świetnego mieszkania będziemy podpisywać z właścicielami umowę, a co najśmieszniejsze, praktycznie za płotem mam szpital z porodówka :) Teraz tylko muszę naszykować naszą dziuplę i dać ogłoszenie, że chcemy je wynająć.

A co do pęcherza, u mnie to zawsze kończy się furaginą. Taka moja uroda :D basen, kąpielisko, jezioro czy staw... jedna na pięć wizyt na takich obiektach kończy się u mnie dolegliwościami ze strony pęcherza. Moja położna powiedziała, że mogę brać urosept (ostatnio miałam wrażenie, że mnie bierze i wspomniałam, czy w razie wu mogę cosik wziąć).
Gratulacje![emoji4] nowe mieszkanie = nowe możliwości[emoji16]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miałam zapalenie pęcherza, liczne bakterie, krew itp w moczu na samym początku ciąży. Dostałam silny antybiotyk(który można w ciąży) do tego żurawina pietruszka i duże ilości wody. Lekarz powiedział, że cud że jeszcze nerki mam całe i oczywiście każdy lekarz życzył dużo szczęścia. Odetchnęłam dopiero po prenatalnych kiedy lekarz powiedział, że wszystko okej. Teraz z pęcherzem męcze się również ale kiedy czuje, że coś nie tak to lekarz kazał brać żurawit plus suszona żurawina i woda. Staram się unikać tabletek w ciąży ale musimy pamiętać, że nasze zdrowie też jest ważne. Bo same chorując również szkodzimy maluszką.
Jak Wasze przeprowadzki? Ja mieszkam na wynajętym mieszkaniu i mimo, że jest małe nie chce się stąd wyprowadzać. Dobrze mi tu i mam nadzieje, że jakoś się pomieszczę przez pierwszy rok :)
My też mamy fajne mieszkanie. Dwa pokoje. Też będzie ciasno , ale na razie nie chce się przeprowadzać. Coś tam patrzymy na mieszkania, ale czekam bliżej wakacji. Taniej wtedy będzie. A nie pójdę już teraz na mieszkanie o niższym standardzie. No i kwestia tego samego osiedla. Syn tu do przedszkola chodzi. Ja nie jestem mobilna. Mąż zawozi Go rano, ale potem ja odbieram. A z maluchem wielkich wypraw robić nie będę

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Dziewczynki!
Pozdrawiam wracając z wakacji :) mąż szalał na stoku, a ja z zazdrością patrzyłam na wszystkich szczęśliwców jeżdżących na nartach. W tym roku mogłam już tylko pomarzyć o białym szaleństwie :)

Co do magnezu to ja biorę od pierwszej morfologii i po badaniu moczu gin kazał mi brać Urosept.

Co do opryszczki to również moja zmora. Kilka lat temu tak z 3 razy do roku brałam Heviran profilaktycznie, a jak już mnie złapało i heviran nie pomagał to Tatuś kazał smarować opryszczkę czosnkiem. I to zawsze pomagało :) teraz heviranu nikomu nie polecam, ale czosnek jak najbardziej :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja byłam chora na zapalenie w trakcie Świat BNArodzenia więc zostawał tylko szpital a nie wyobrażam sobie że mogła bym zostawić na Święta męża i rocznego synka i leżeć w szpitalu.To był gdzieś 5-6 tydzień ciąży.W zeszłym roku miałam na zapalenie jakiś antybiotyk nie pamiętam nazwy. Potem mialam grypę i brałam ibuprom i wnet potem zaszlam w ciążę lub jyz wtedy byłam a nie wiedziałam. Skonczylo się tak że dziecko było bardzo chore prawdopodobnie z tych lekarstw i czekala nas terminacja ciąży. Dlatego teraz nie chciałam nic brać w pierwszym trymestrze.Czekam na posiew i zobaczymy co gin powie.

reklama
Do góry