reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@eulalia83 jeżeli chcesz popisać to zapraszam... Przejdziemy przez to razem, jest dużo łatwiej... Pisz prywatną wiadomość nie będziemy tu dziewczynom robić przykrości...

reklama
@aniaczarnula, to masz fajnie, że już wiesz, że jest dobrze. Możesz odetchnąć z ulgą. Jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu. Ja jednak muszę jeszcze tydzień czekać na prenatalne i się już niestety denerwuję.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U Ciebie napewno też będzie wszystko dobrze. Trzymam kciuki [emoji110]

Dziewczyny muszę się z wami pożegnać -nie będą się rozpisywać, bo nie mam siły na to. Niestety dołączam do pozostałych mam, które straciły swoje kruszynki. Potwierdzam wczorsj u dwóch lekarzy serduszko przestało bić. Nie sądziłam, że może mnie coś takiego spotkać. Pocieszam się tym, że mam już zdrową córeczkę, ale i tak jest mi ciężko, nie da się tego opisac słowami. W czwartek mam mieć zabieg jeśli do tej pory nic się nie wydarzy. A na to się zapowiada,.bo nic mnie nie boli, nie plamię
Trzymam za was kciuki pozdrawiam serdecznie
zpbnio4pzm6gopcx.png

9ewnk6nl7iw1ts2s.png
Oj przykro mi kochana. Trzymaj się mocno [emoji8]

1517263823-23605cf87c426440-aaaaaa.jpeg
1517263851-d82550cc13a0412c-aaaaaa.jpeg

Hej dziewczyny [emoji4]
Ja dziś byłam na usg genetycznym, bez żadnych testów pappa i nifty, ponieważ lekarz powiedział, że jeśli na usg wszystko co musi wymierzyć będzie w normach i żadnych podejrzeń nie będzie to nie trzeba robić tych testów, bo wprowadzają tylko zamieszanie.
Nasza fasolka ma około 7 cm, wszystkie wymiary są w normie, serducho bije prawidłowo, nosek jest, nóżki i rączki tez, dzieciaczek akurat spał jak lekarz badał, więc mala sesja zdjęciowa oczywiście zrobiona [emoji28][emoji16]
Na tym etapie niestety nie dowiedzieliśmy się jaka płeć, ale najważniejsze, że wszystko idealnie [emoji110][emoji16]termin porodu nadal mam na 5 sierpnia, w końcu mogę w miarę spokojnie spać, bo obawiałam się tej wizyty.

Jak już same wiecie byłam po zabiegu łyżeczkowania 12 października, a pod koniec października jakimś cudem zaszliśmy w następną ciąże, wiec strach był przeogromny co to będzie się działo. Można w miarę odetchnąć [emoji56] Pozdrawiam i czekam na Wasze sprawozdania z wizyt :)

oar8flw1mdp5ujvp.png

Miałam taka sama sytuacje z ciaza z córcia :) Nie dostałam nawet okresu po poronieniu , kiedy poszłam do lekarza z obawa ze się nie doczyscilam dobrze i dlatego nie mam okresu , okazało się ze to już 8 tydzień i bije serduszko ! To
Moj mały cud :)

Dziewczyny muszę się z wami pożegnać -nie będą się rozpisywać, bo nie mam siły na to. Niestety dołączam do pozostałych mam, które straciły swoje kruszynki. Potwierdzam wczorsj u dwóch lekarzy serduszko przestało bić. Nie sądziłam, że może mnie coś takiego spotkać. Pocieszam się tym, że mam już zdrową córeczkę, ale i tak jest mi ciężko, nie da się tego opisac słowami. W czwartek mam mieć zabieg jeśli do tej pory nic się nie wydarzy. A na to się zapowiada,.bo nic mnie nie boli, nie plamię
Trzymam za was kciuki pozdrawiam serdecznie
zpbnio4pzm6gopcx.png

9ewnk6nl7iw1ts2s.png

Bardzo mi przykro, ściskam Cię bardzo mocno ![emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

W piątek poskładała mnie choroba... katar, kaszel i zeszło na zatoki więc leżę w łóżku z szalikiem na czole i syn się śmieje, że mama Rambo... z katarem do pakietu wróciły mdłości(cóż za łatwo być nie może) dobrze że maleństwo daje o sobie znać -kilka razy dziennie bardzo delikatne pukanie od środka [emoji173]️[emoji7]
Jutro prenatalne na 15:15 i mimo, że w czwartek wszystko było dobrze to i tak jakoś delikatnie się stresuję...
Eulalia tak mi przykro [emoji853] co do zabiegu... ja dostałam 4tabletki na rozwarcie szyjki i miałam dać znać jak coś zacznie się dziać... na 17miałam wyznaczony zabieg... krótko przed 17dostałam krwotoku i od razu na zabieg(ja robiłam badanie płci płodu bo chciałam pochować maleństwo). Sam zabieg krótki jakieś 10-15min budziłam się jakieś 2godz [emoji6] czułam się jak naćpana, ale po 2godz wszystko minęło. Brzuch pobolewal lekko, krwawienie jak przy okresie. Ja zostałam na noc bo musiałam dostać szczepionkę z immunoglobuliny (mamy konflikt ) Fizycznie nie jest źle a psychice trzeba dać czas...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Eulalia83 bardzo mi przykro [emoji52] wygląda jakby to jakaś czarna seria była [emoji20] trzymam kciuki, byś szybko doczekała się drugiego maleństwa.

Gratuluję udanych wizyt. Fajnie oglądać takie maluszki.

Ja też mam wszędzie trądzik [emoji54] już tego nie ogarniam.

Do góry