reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
1517263823-23605cf87c426440-aaaaaa.jpeg
1517263851-d82550cc13a0412c-aaaaaa.jpeg

Hej dziewczyny [emoji4]
Ja dziś byłam na usg genetycznym, bez żadnych testów pappa i nifty, ponieważ lekarz powiedział, że jeśli na usg wszystko co musi wymierzyć będzie w normach i żadnych podejrzeń nie będzie to nie trzeba robić tych testów, bo wprowadzają tylko zamieszanie.
Nasza fasolka ma około 7 cm, wszystkie wymiary są w normie, serducho bije prawidłowo, nosek jest, nóżki i rączki tez, dzieciaczek akurat spał jak lekarz badał, więc mala sesja zdjęciowa oczywiście zrobiona [emoji28][emoji16]
Na tym etapie niestety nie dowiedzieliśmy się jaka płeć, ale najważniejsze, że wszystko idealnie [emoji110][emoji16]termin porodu nadal mam na 5 sierpnia, w końcu mogę w miarę spokojnie spać, bo obawiałam się tej wizyty.

Jak już same wiecie byłam po zabiegu łyżeczkowania 12 października, a pod koniec października jakimś cudem zaszliśmy w następną ciąże, wiec strach był przeogromny co to będzie się działo. Można w miarę odetchnąć [emoji56] Pozdrawiam i czekam na Wasze sprawozdania z wizyt :)

oar8flw1mdp5ujvp.png

A co do zwolnienia od lekarza z pracy to powiedział, że bez problemu mi je wypisze, ale żebym upewniła się, że w pracy nie będzie żądny problemów tzn czy prawnie będę bezpieczna itd.
Jutro idę na wszystkie wyniki zrobić do laboratorium, bo dostałam na ostatniej wizycie NFZ skierowanie, a w piątek mam odebranie tych wyników i znowu skorzystam i zobaczę malucha na usg [emoji16] trochę poczekałam i się postresowałam, a za to w tym tygodniu dwa razy go podglądniemy [emoji847]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja po USG prenatalnym.
Serduszko pięknie bije. Dzidzia bardzo ruchliwa ale udało się zmierzyć przeziernosc 1,6 no i kość nosowa ładnie było widać. Uff

@aniaczarnula, to masz fajnie, że już wiesz, że jest dobrze. Możesz odetchnąć z ulgą. Jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu. Ja jednak muszę jeszcze tydzień czekać na prenatalne i się już niestety denerwuję.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, mam tyle pryszczy na twarzy,że aż płakać mi się chce. W pierwszej ciąży miałam skóre i włosy bardzooo ładne. A teraz wyglądam jak zaniedbana kura. :/// Eh, co można używać na twarzy coby zmniejszyło te wykwity ?

MamaDyzia, chyba zadna z nas nie wie jak walczyc z tymi pryszczami w ciazy bo pisalam o tym juz wczesniej i niestety ale nikt mi zadnego pomyslu nie podsunal :no: pozostaje nam chyba przeczekac burze hormonow i w koncu cera sie pewnie poprawi ;) Ale wiem jak sie czujesz bo sama nie moge na siebie patrzec w lustrze taka mam brzydka cere, a wlosy tez musze myc czesciej niz przed ciaza bo sie szybciej przetluszczaja :sad:
Ja juz tez nie moge. Na twarzy jeszcze ujdzie, no nie ma tragedii, ale dekolt i piersi cale w wypryskach ;__; i to pojawiaja sie w kilkanascie minut, serio, czasami patrze i nic w danym miejscu, a pol godziny pozniej wielki pryszcz...

Hej dziewczyny [emoji4]
Ja dziś byłam na usg genetycznym, bez żadnych testów pappa i nifty, ponieważ lekarz powiedział, że jeśli na usg wszystko co musi wymierzyć będzie w normach i żadnych podejrzeń nie będzie to nie trzeba robić tych testów, bo wprowadzają tylko zamieszanie.
Nasza fasolka ma około 7 cm, wszystkie wymiary są w normie, serducho bije prawidłowo, nosek jest, nóżki i rączki tez, dzieciaczek akurat spał jak lekarz badał, więc mala sesja zdjęciowa oczywiście zrobiona [emoji28][emoji16]
Na tym etapie niestety nie dowiedzieliśmy się jaka płeć, ale najważniejsze, że wszystko idealnie [emoji110][emoji16]termin porodu nadal mam na 5 sierpnia, w końcu mogę w miarę spokojnie spać, bo obawiałam się tej wizyty.

Jak już same wiecie byłam po zabiegu łyżeczkowania 12 października, a pod koniec października jakimś cudem zaszliśmy w następną ciąże, wiec strach był przeogromny co to będzie się działo. Można w miarę odetchnąć [emoji56] Pozdrawiam i czekam na Wasze sprawozdania z wizyt :)

oar8flw1mdp5ujvp.png
Gratulacje wiec, fajnie, ze udana wizyta :)

Hej dziewczyny [emoji4]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Super że wszystko w porządku. Bardzo się cieszę. Ja czekam do soboty i już mi się dluzy.

Dziewczyny muszę się z wami pożegnać -nie będą się rozpisywać, bo nie mam siły na to. Niestety dołączam do pozostałych mam, które straciły swoje kruszynki. Potwierdzam wczorsj u dwóch lekarzy serduszko przestało bić. Nie sądziłam, że może mnie coś takiego spotkać. Pocieszam się tym, że mam już zdrową córeczkę, ale i tak jest mi ciężko, nie da się tego opisac słowami. W czwartek mam mieć zabieg jeśli do tej pory nic się nie wydarzy. A na to się zapowiada,.bo nic mnie nie boli, nie plamię
Trzymam za was kciuki pozdrawiam serdecznie
zpbnio4pzm6gopcx.png

9ewnk6nl7iw1ts2s.png

reklama
Do góry