reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiem jak to jest wyglądać jak kupa . Przez cały okres ciąży pomalowałam się może 3 razy w święta (jestem wizażystka )
Szewc bez butów chodzi. Jestem kosmetyczką a głównie zajmuje się stylizacja paznokci. Ile razy to nie miałam już pazurów zrobionych tylko istną tragedia na pazurach. Teraz mam 5 tyg odrost i nie szykuje się żebym na razie uzupełnia póki się wszystko trzyma [emoji23] rzęsy też już zdjęłam to po 5 tygodniach dziury między rzęsami. Jeszcze mnie wysypało. W ciąży z synem to przynajmniej nie miałam problemów w cera.
Eh przeżyjemy no bo jakie inne wyjście.
A na te wymioty dostałaś jakieś leki ?

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ale tu dzisiaj się dzieję ja to w ogóle nie jestem ogarnięta, nie orientuję się z ta grupą co i jak w porę się opamiętałam
Co do tych humorów mnie dzisiaj napadło na mleko kokosowe z rossmana wiec pogoniłam a mam kawałek tak ok 15 min autem, ale musiałam po prostu zachcianka nie do odrzucenia ;)

Przepraszam... Ale wy placzecie o takie pierdoly A mi się śmiać chce.. Te hormony są popieprzone !! Co one z nami wyrabiaja [emoji23][emoji23] Napiszcie nicki w pw o dołączenie do grupy zamkniętej zapewni dołączycie do "wybrańców" nikt nie chciał nikomu zrobić na złość:-)

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Mi hm, przesunął się termin USG chyba o jeden dzień, więc chyba teraz mam 8.08? Lub coś koło tego, nie wiem. W każdym razie dziś mam 12t4d. A daty porodu nie chce mi się liczyć, a na tym usg nie mam napisane. Poczekam do wizyty u ginekologa zwykłego to tam mam termin na USG napisany hah :D

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Ja zobaczę czy mi dziecię dalej będzie na prenatalnym 4 dni starsze.
Terminu i tak dokładnego nie da się przewidzieć [emoji23] syn już w 34 tc i chyba 5 dzień chciał wychodzić. Tylko go powstrzymali. Termin z om miałam na 24 lipca a z USG 3d połówkowego na 20 lipca. No i młody urodził się w niedzielę 20 lipca o 1.35 [emoji23] także zobaczę jak to na tych lepszych USG będzie z terminem.
Najważniejsze żeby dzieciaki zdrowe były. A to czy kilka dni w tą czy w tą to bez różnicy

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Late92, no co Ty zrobiłam to z premedytacją żeby zrobić gów..- burzę i poprawić frekwencję na forum [emoji39][emoji6]no i żeby się denerwować na wieczór.

KatiNails o rany ja kosmetyczka nie jestem a też mam odrost na 5cm i nie mam weny umówić się do kosmetyczki. Nawet wyjście na zakupy nie sprawia mi przyjemności [emoji6]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Szewc bez butów chodzi. Jestem kosmetyczką a głównie zajmuje się stylizacja paznokci. Ile razy to nie miałam już pazurów zrobionych tylko istną tragedia na pazurach. Teraz mam 5 tyg odrost i nie szykuje się żebym na razie uzupełnia póki się wszystko trzyma [emoji23] rzęsy też już zdjęłam to po 5 tygodniach dziury między rzęsami. Jeszcze mnie wysypało. W ciąży z synem to przynajmniej nie miałam problemów w cera.
Eh przeżyjemy no bo jakie inne wyjście.
A na te wymioty dostałaś jakieś leki ?

Ja dzisiaj zrobiłam paznokcie na dłoniach po 4 tygodniach a pedi robiłam ostatni raz nie pamietam kiedy . Zawsze w salonie z dziewczynami robimy sobie wzajemnie :)
Ja po 30 wymiotach dziennie pojechałam na izbę . Musiałam zostać w szpitalu . Podawali mi kroplówki nawadniające oraz tabletki DIPHERGAN o ile dobrze pamietam . Wymioty na następny dzień ustały ale po tych tabletkach człowiek jest nieprzytomny . Śpi ciagle i nie nadaje się do życia . Dostawałam jeszcze leki na ból mięśni bo nie mogłam wytrzymać tak mnie bolały ręce i nogi . Decyzja o szpitalu była najlepsza bo teraz nie wymiotuje , mam sile i wiem ze moglam zaszkodzić dziecku bo nie przyjmowałam płynów , nawet własnej śliny . Serio

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Ja dzisiaj zrobiłam paznokcie na dłoniach po 4 tygodniach a pedi robiłam ostatni raz nie pamietam kiedy . Zawsze w salonie z dziewczynami robimy sobie wzajemnie :)
Ja po 30 wymiotach dziennie pojechałam na izbę . Musiałam zostać w szpitalu . Podawali mi kroplówki nawadniające oraz tabletki DIPHERGAN o ile dobrze pamietam . Wymioty na następny dzień ustały ale po tych tabletkach człowiek jest nieprzytomny . Śpi ciagle i nie nadaje się do życia . Dostawałam jeszcze leki na ból mięśni bo nie mogłam wytrzymać tak mnie bolały ręce i nogi . Decyzja o szpitalu była najlepsza bo teraz nie wymiotuje , mam sile i wiem ze moglam zaszkodzić dziecku bo nie przyjmowałam płynów , nawet własnej śliny . Serio

Hej, ja też mam bóle podbrzusza. Teraz jestem w 12 +1 i co kilka dni mam takie mocniejsze bóle, które jednak nie trwają długo, tak może z 15 minut, powtarzają się kilka razy. Nie biorę żadnych tabletek na to, bo ten ból sam z siebie przechodzi. Martwię się niestety za każdym razem, kiedy mnie boli. Dziś na przykład przyszli do nas znajomi, tak jakoś głośno mówili jeden przez drugiego, narzekali na coś i tak mnie zaczął boleć brzuch i głowa, zrobiło mi się niedobrze, zbladłam i mało nie zwymiotowałam, gdzie stałam. Ledwo wysiedziałam z nimi całą godzinę. Teraz miałam z mężem jechać na zakupy, ale leżę i odpoczywam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To ja mam podobnie, czyli to jest normalne, macica się powiększa i dzidziuś potrzebuje więcej miejsca:-)

reklama
Biedna :(
No ja właśnie druga ciąża wymioty.
U mnie na receptę czopki Torecan. Dobrze się po nich czuje i jestem w stanie w miarę jest i funkcjonować.
Dziś fakt faktem bez czopka, ale dwie tabletki prevomit zjadłam. Może powoli przechodzi.
Najważniejsze, że Tobie przeszło. Bo to masakra.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry