reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Tak też dostałam wiadomość :D

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja mam HiMommy - urocza aplikacja, dziecko codziennie zostawia dla Mamy jakąś wiadomość ;) i jeszcze mam Preglife. Jestem zadowolona.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno je sprawdzę, dziękuje za odpowiedz [emoji9] a ta preglife jest dostępna w języku polskim? Bo ostatnio jak ściągnęłam to było po niemiecku.

oar8flw1mdp5ujvp.png

ból nie jest długotrwały i nie muszę brać żadnej tabletki, pobolewa najczęściej wieczorem ale się położę pomasuje brzuch i jest dobrze, pytam czy też tak macie ok 13 tygodnia.

Hej, ja też mam bóle podbrzusza. Teraz jestem w 12 +1 i co kilka dni mam takie mocniejsze bóle, które jednak nie trwają długo, tak może z 15 minut, powtarzają się kilka razy. Nie biorę żadnych tabletek na to, bo ten ból sam z siebie przechodzi. Martwię się niestety za każdym razem, kiedy mnie boli. Dziś na przykład przyszli do nas znajomi, tak jakoś głośno mówili jeden przez drugiego, narzekali na coś i tak mnie zaczął boleć brzuch i głowa, zrobiło mi się niedobrze, zbladłam i mało nie zwymiotowałam, gdzie stałam. Ledwo wysiedziałam z nimi całą godzinę. Teraz miałam z mężem jechać na zakupy, ale leżę i odpoczywam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczynki :) Trzymam kciuki za wasze wizyty, wszystko będzie dobrze nie martwcie się :*
U mnie dzisiaj już lepiej, w nocy trochę się męczyłam ale już jest okej :)
I wiecie co? Rozmawiałam dzisiaj z mężem na temat naszego starania i mamy takie samo zdanie ze chcemy spróbować jeszcze raz :) tylko teraz się do tego przygotujemy jakieś witaminki itp bo teraz była to kompletna wpadka i wyszło jak wyszło...
Więc teraz skupiam się na tym żeby wszytsko się dobrze oczyściło i potem wizyta u lekarza i potem starania :)
Mam nadzieje ze będą owocne i niedługo będę mogła się pochwalić ze znowu mieszka we mnie fasolka :)
Trzymajcie się :*
Cudownie kochana. Miałam z moim podobną rozmowę, zobacze tylko co powie lekarz. Ostatnio mówiła, że należy odczekać jeden okres i mozna próbować. My pewnie odczekamy trochę dłużej, musze psychicznie sie uspokoić bo chwilowo...jest źle. Ureguluje tarczyce, zrobie zapas duphastonu (w uk jest niedostepny) no i już rozgladalam sie za tabletkami które sa specjalnie dobrane dla kobiet starajacych się. Ja mam jutro rano zabieg, zaczęłam wczoraj lekko krwawic. No i wymiotowalam, ale to już chyba z nerwow.
Trzymam za Was kciuki :*

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny z jakich wy korzystacie aplikacji, tych które odliczają, który to tydzień/dzień, pokazują informacje o tym tygodniu, wielkość płodu, dni do porodu odliczaja itd?
Bo ja już chyba ściągnęłam 3cią aplikacje z kolei i dziwnie liczy tzn, że jestem już w 14 tygodniu. To ja już sama nie wiem o co chodzi. A z dni wychodzi mi 12tydzien6 dzień. Chciałabym taka dokładna, która liczy rzeczywisty tydzień, a nie przeskakuje już na kolejny.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja używam Preglife, happy baby i baby center. Pierwsze i ostanie mam w wersji niemieckiej. Preglife liczy tak: jeśli jesteś w 12+1 dniu to Preglife ci pokazuje, że jesteś w 13 tygodniu.
W Preglife jest mało wiadomości, ale jedna funkcja podoba mi się bardzo- jest kalendarz, który pokazuje ci w jakim tygodniu i dniu ciąży będziesz w określonym dniu w przyszłości, na przykład na moje urodziny będę w 24 tyg i 2 dni [emoji5]. Znowu w baby center są codziennie świetne krótkie artykuły, czy można farbować włosy, czy pić kawę, o depresji, wzdęciach i odpowiedzi na pytania, które prędzej czy później by się nam narzuciły.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry