reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@zanka200389 w ciąży akurat to standard. I w pierwszej i teraz tak mam.
@GorzkaPomarańcza biały ser zwykły, ale taki prawdziwy wiejski pyszny, a nie sklepowy [emoji7]
Idę gotować ziemniaki na farsz [emoji23]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Witam dziewczyny :*
Ja rano pojechałam do szpitala bo po wszystkich za i przeciw zdecydowałam się na zabieg ale jest duża szansa na to ze się obejdzie bez niego :(
Lekarza zbadał mnie dokładnie i co się okazało to mój dzidziuś zatrzymał się na etap 4 tygodni... Dziwi mnie to że żaden z lekarzy nie powiedział nic wcześniej ale może faktycznie sami nie widzieli a nie chcieli straszyć nie potrzebnie... nie wiem i nie wnikam... Jest dobrze jak jest...
Od wczoraj krwawie i nie jest to mocne krwawienie i lekarz powiedział, że wszytsko się dopiero zaczyna i jest właśnie dużą szansa, że obejdzie się bez zabiegu :)
Pisze do was z domu ( bardzo się z tego cieszę bo nie lubię szpitali ) i serdecznie was pozdrawiam :*
Gratuluję wizyt i dobrych wiadomości :*

Ja mam dziś 13t1d wczoraj miałam wizytę i lekarka mówiła ze to jeszcze 1 trymestr.Też nie wiem jak to liczyć...
Ja to licze od rownego 14 tygodnia bo tez bylam u lekarza w 13t2d i tez nic nie wspominal a liczy sie od 14 dlatego ze dzidzia jest mlodsza o 2 tygodnie i to dlatego z tego co czytalam w artykule

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży

I liczy się tak jak mówią ginekolodzy czyli skończone np. 4tc2dni to dalej 4 tydzień a nie piąty jak podają aplikacje, bo ten piąty dopiero trwa.. Tak mi to kiedyś tłumaczył lekarz ( tamto wyżej to z Internetu). Dlatego nikt wam nie powie np w 39tc4dniu że termin minął bo to dopiero 39tydzien a nie 40 a tyle trwa ciąża- dopiero w 40tc1dniu można powiedzieć że termin minął choć już będzie leciał 41 tydzień ale dopiero 40 jest skończony dzień wcześniej. Tak jakoś to wygląda

I liczy się tak jak mówią ginekolodzy czyli skończone np. 4tc2dni to dalej 4 tydzień a nie piąty jak podają aplikacje, bo ten piąty dopiero trwa.. Tak mi to kiedyś tłumaczył lekarz ( tamto wyżej to z Internetu). Dlatego nikt wam nie powie np w 39tc4dniu że termin minął bo to dopiero 39tydzien a nie 40 a tyle trwa ciąża- dopiero w 40tc1dniu można powiedzieć że termin minął choć już będzie leciał 41 tydzień ale dopiero 40 jest skończony dzień wcześniej. Tak jakoś to wygląda te liczenie tygodni

Witam w piękną słoneczną sobotę;)
Tez nie lubię prasować,jak muszę to dzień wcześniej przygotowuję , prasuję i po sprawie.
Mąż zabrał dzieci na spacer to ogarniam chatę ,puki siły wróciły,trochę zapuściłam mieszkanie:p
Potem ruskie nasza tradycja sobotnia.
Ja zaczynam drugi trymestr za tydzień to będzie skończony 14 tydzień,tak to zawsze liczyłam.

reklama
Do góry